Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elfér a Halloween?

Elfér a Halloween?

Figyelt kérdés
Már most látom a nálunk mindenszentek van nem Halloween posztokat. Ezeknek mi értelme? Szerintem simán elfér a kettő egymás mellett. Szerintetek?

2022. okt. 17. 10:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
46 szavazat
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
82%
Igen elfér. USÁ-ban is megfér egymás mellett a Halloween és a latinó Dia de los Muertos.
2022. okt. 17. 10:40
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
Legalább annyira, mint a hamburgerező a kebabos mellett.
2022. okt. 17. 10:43
 3/34 anonim ***** válasza:
31%
31-én örülünk a zombiknak, míg másnap siratjuk a holtjainkat. teljesen releváns😂👍
2022. okt. 17. 10:44
 4/34 anonim ***** válasza:
70%
Elfér, idővel a halloween is ugyanolyan szokássá válik nálunk, mint bármelyik másik ünnepünk.
2022. okt. 17. 10:44
 5/34 anonim ***** válasza:
26%
Egyébként az a vicces, hogy maga a halloween inkább mexikói eredetű, ahol vigadva emlékeztek a halottakról, mint amerikai, de, hát, tudjuk, ami Felcsúttól 2m-re nyugatra van, az mind amerika.
2022. okt. 17. 10:45
 6/34 anonim ***** válasza:
68%
Elférni elférne, a baj akkor van, ha az egyik elnyomja a másikat. Nyilván az már mindenki egyéni döntése hogy melyiket mikor és hogyan ünnepli, kötelezőnek meg nem kötelező egyik sem, de szerintem joggal háborodnak fel azok, akik halottak napján a meghitt nyugalom helyett mindenhol töklámpásokkal meg jelmezekkel találkoznak. Ameddig el tudjuk különíteni egymást a kettőtől, addig nincsen semmi gond.
2022. okt. 17. 10:45
 7/34 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintem simán elfér a kettő egymás mellett. Szerintetek?"

Nem, nem fér el, a két ünnep hangulata, megjelenése és lényege teljesen üti egymást.

Magyarországon hagyományosan mindenszentek és halottak napját ünnepeljük, amik alapvetően csendes, belső ünnep, a családé, egyházé annak aki hívő.

Ezzel szemben a Halloween az amerikai farsang. Képzeld úgy, mintha a farsangi ünnepet és az azt körülvevő kavalkádot, vidámságot tennéd át az elé a nap elé amikor a halottainkért gyertyát gyújtunk a temetőkben és amikor rájuk emlékezünk.

Nem fér meg a két ünnep egymással.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne Halloween party-t rendezni a munkahelyen vagy otthon, csak ez nem lehet olyan ami zavarja azokat akiknek pedig ez egy csendes, szomorú emlékezés lenne.

Nálunk is van az iskolában Halloween buli a gyerekeknek, én is részt veszek benne, pedig mint ünnepet nálunk nem tartom helyesnek. Viszont ezt az angol tanárok szervezik éppen azért mert egy angolszász ünnep és így teljesen helyén is van a dolog, a gyerekeknek sem adják be, hogy mi itt Magyarországon szoktunk halloween-ezni és ez a megfelelő, hogy akkor jelmezben rohangálunk.

2022. okt. 17. 10:49
 8/34 anonim ***** válasza:
7%
Az ilyen imperialista ünnepeket rendeleti úton kell betiltani.
2022. okt. 17. 10:59
 9/34 anonim ***** válasza:
89%

"a gyerekeknek sem adják be, hogy mi itt Magyarországon szoktunk halloween-ezni "

Nem is kell beadni nekik, a gyerekek látják a mesékben a halloweent, és azt hiszik, ezt Magyarországon is ünneplik. Én pont tegnap magyaráztam el a fiamnak, hogy ilyen ünnep nincs Magyarországon, alig akarta elhinni. Ezért írtam, hogy lassan ugyanolyan szokássá válik, mint bármelyik másik ünnepünk, mert a gyerekek ezen nőnek fel. Igazából már folyamatban is van a dolog, ha megnézed az áruházakat, hetek óta kínálnak mindenféle halloweenes cuccot, illetve ahogy nálatok is, ugyanúgy sok másik iskolában is rendeznek hasonló halloweenes partyt.

Ellenben locsolkodni egyre kevesebben járnak, már csak azért is, mert a kistelepülések folyamatosan néptelenednek el, városban pedig nem igazán divat a locsolkodás. Ahogy látom, néhány év múlva a locsolkodás egy archaikus szokás lesz, amit alig néhány fognak megtartani, ellenben a halloween nagyon is élő dolog lesz.

2022. okt. 17. 11:01
 10/34 anonim ***** válasza:
74%
Magyarországon semmit nem szabad, ami vidám, felemelö és mosolyt csal az emberek arcára. Az teljesen szembe menne búskomor, szomorkodó, szürke, búvalbaszott önsajnálaton alapuló kultúránkkal. Emellett a vidámság gyengítené a mások hibáztatására alapozó alapvetö gyülölethangulatot, az felebaráti egymásba rúgást és irígységet.
2022. okt. 17. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!