Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy ez a woke-ság...

Lehetséges, hogy ez a woke-ság olyan embereket is rasszistává, melegellenessé tesz, akik korábban toleránsak voltak?

Figyelt kérdés

Nekem régebben nem volt semmi bajom a négerekkel, de amióta minden reklámban, filmben őket látom, meg velük kivételeznek, meg fehér nőt mindig néger férfival reklámoznak stb., azóta már vannak ellenérzéseim.

A melegekkel ugyanez a helyzet. Senkit nem utáltam azért, mert ilyen, de amióta minden filmben, sorozatban őket mutogatják, sokszor a szexet is, meg reklámokban is ők vannak, egyre jobban irritálnak.

2022. aug. 17. 10:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%
Ha valaki fogná azt a szexuális irányultságot, amivel történetesen én is rendelkezem, majd egy márkát építene belőle, teletűzdelné minden elmebetegseggel, amik csak erősítik az előítéleteket, arra az illetőre én is pipa lennék.
2022. aug. 17. 11:40
 12/14 anonim ***** válasza:
33%

"Lehetséges, hogy ez a woke-ság olyan embereket is rasszistává, melegellenessé tesz, akik korábban toleránsak voltak?"

Kicsit átfogalmaznám, mert így nem hiszem hogy igaz lenne.

Lehetséges, hogy ez a woke-ság olyan embereket is elgondolkodtat arról amit eddig természetesnek vettek - mint toleránsnak, elfogadónak lenni más emberekkel rasszra, szexuális identitásra tekintettel - mert eddig nem foglalkoztak a kérdéssel, a mostani woke szélsőséges cselekvések megváltoztatják a világról alkotott képüket.

A woke előtt azt lehetett hinni, hogy a tolerancia, elfogadás azt jelenti - elfogadom, hogy vannak másképpen gondolkodó élő emberek, nem bántom őket emiatt és másnak sem hagyom, hogy megtegye - de ők is pont így vannak velem.

A woke elterjedésével viszont előtérbe került hogy amit tesznek az pont a régi kommunista, fasiszta rendszerek intézkedéseire hajaznak. Hogy a tolerancia nem mások elfogadását jelenti szerintük - hanem hogy nekem kell elfogadnom, hogy ők mások, ők viszont nem csak nem fogadják el hogy én nem vagyok olyan, mint ők, de köteleznek arra hogy olyanná váljak, úgy gondolkodjak, beszéljek, neveljem a gyerekemet ahogy ők elvárják.

Nem lesznek ettől az emberek intoleránsak vagy rasszisták, egyszerűen kinyílik a szemük és már nem fogadják el azonnal azt valóságnak és jónak amit ezek képviselnek akik most a woke-t nyomják.

Ahogy neked is figyelned kellene arra, hogy a "melegellenes" meg "rasszista" fogalmaknak ne azt a jelentését fogadd el amit a woke képviselői annak neveznek, hanem amit valóban jelentenek!

Nem melegellenes az aki nem fogad el mindent a genderlobbitól, nem akar melegházasságot vagy fenntartásai vannak a homoszexuálisok örökbefogadási lehetőségeivel kapcsolatban. Ahogy nem lesz rasszista valaki csak mert nem akar illegális migránsokat. Főképpen mivel olyanok rasszistáznak ezért akik szerint a cigányok alsóbbrendű emberek, nem is képesek betartani a törvényeket és normálisan élni, vagy akik szerint az becsmérlő jelző és emiatt lecigányozzák a miniszterelnököt.

2022. aug. 17. 11:41
 13/14 anonim ***** válasza:
63%

"hogy valaki azért rabolt ki egy bankot, hogy a párjának ki tudja fizetni a nem átalakító műtétét.... a 70-es években"

Én meg ezért nem látom értelmét vitatkozni veletek. Ugye tudod, hogy az egy bankrablás, ami tényleg megtörtént? Nem kitalálták. Nem beleerőltették a meleg szálat. Gondolom kimész a strandra, meglátsz egy kövér nőt, és egyből elkezdesz méltatlankodni, hogy ma már minden standba belekényszerítenek kövér embereket a testpozitivitás jegyében. Bezzeg a 60-as években csak sovány emberek jártak standra.

2022. aug. 17. 11:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Én kezdek hozzászokni a dologhoz. Bizonyos szintig szerintem kell az érzékenyítés, mert azért gáz, ha arra neveljük a gyerekeinket, hogy mindenkit gyűlöljenek, de azért jó néha látni, hogy nem mindenki a tiszta aranyvérű, nyugati liberalizmust tartja a helyes ideológiának.

Én sem figyeltem fel régen az ilyesmikre, pedig gyerekkorom óta nyomatják az érzékenyítést, de nem ilyen durván. Tény, hogy a kormánypártiak is rájátszanak, hogy erre felfigyeljenek az emberek, és nyomatják ők is a csúsztatásokat, de ettől még nem kell úgy tenni, mintha csak ők csinálnák a problémát és a másik részről semmi rossz nem lenne a dologban.

Jó lenne, ha a neten nem azoknak lenne a legnagyobb szava, akik egymás ellen uszítják az embereket, hanem valaki előrukkolna valami nyer-nyer módszerrel, amivel senki sincs kirekesztve, de a művészi szabadság sincs kiherélve és ha már feltétlenül simpelnek egy kisebbségnek, akkor ne más kárára tegyék azt.

Nem kéne felmagasztalni minden embert, csak azért, mert liberális nézetei vannak, miközben más részről teljesen mérgező a természete, ezen kívül kezelni kellene a problémát, hogy cancel culture konkrétan egy-egy esetben teljesen lerombolja az emberek jóhíre mellet a megélhetését is egy apró tette, vagy meggondolatlan állítása miatt, ami legtöbb esetben nem jogos, de ha mégis, rohadt ritka, hogy arányos, megérdemelt bűntetés lenne.

Nyilván nem csak liberális cancel culture van, de a többiről sokkal több ember ismeri el, hogy káros. Teljesen szabad útat kap a mérgező csőcselék, a média enged nekik, csak azért, mert azt mondják, hogy a melegeket, transzokat, feketéket, satöbbit védik, miközben általában csak félinfók alapján kezdenek beleállni az emberekbe.

2023. febr. 25. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!