Megtörténhet, hogy megszűnik ez a borzasztó jóléti kapitalizmus, és az irodai semmittevők mennek a gyárakba, földekre dolgozni?
Igazad van teljesen felesleges több ezer főispán , államtitkár kormánymegbízott, azaz Fidesz talpnyaló, etc.
Nyugodtan kezdhetett velük, az ország nem fogja megérezni.
11es azt vágod hogy itt tudj fröcsögni egy ember kellett aki megírja a telefonod rendszerét, egy ember kellett aki kiépitette hozzád a hálózatot, egy ember aki elkészítette ezt a weboldalt, egy ember aki üzemelteti és hibát javít, utána kb az adminok rendfenttartónak? Na itt mindegyiknél nem 1-1 ember dolgoziik ezeken hanem egész csapatok hogy ide tudj fröcsögni. 🤣
De ne menjünk ennyire messze... De ha szerinted nem munka az amivel más megkönnyití az élezed akkor minek nézel időjárás jelentéseket, minek vannak bankokba irodai munkások stb...
Ezek a szolgáltatások és sok más miatt változik meg kb a mindennapi életünk és ezért nem süllyedünk le arra az afrikai szintre hogy vagy katona, földműves(Nem szólom le, de ők is gépesített eszközöket használhatnak ellenőrzésre.), kereskedő fennállás legyen... orvost azért nem írom ide mert sokan ülnek laborban vagy ellemeznek számitógépes információk alapjan ami szintén hasznos...
De irodai munkások nélkül majdnem visszacsúsznák a feudalizmus szintjére...
A mai fejlett világ az irodában ülők és a kétkezi dolgozó emberek miatt mükődik egyaránt... Nem értem miért probléma a létezésük, főleg kemény munkával ugyanúgy lehetséges mozgolodni a rétegek között.
Egyszer ügyet kellett intéznem az Önkormányzatnál. Sorra kerültem. Az ügyintéző egy idősebb hölgy volt. Teljesen gyakorlatlan volt a számítógép használatában. Rendkívül lassan gépelt. Közben volt idő körbenéznem az irodában. Egy másik ügyintéző, akinél nem volt ügyfél lassan felállt, elkezdett majszolni valami sütit, miközben nagyon lassan elkezdett sétálni a túloldalt levő dossziés polchoz, majd ugyanolyan lassan visszafelé. Leült , majd megevett még egy sütit, közben bejött a lánya, akinek lefénymásolt egy 20 oldalas dokumentumot, majd megint leült majszolgatni. Közben az én ügyintézőm még mindig nem boldogult a billentyűzettel. Megkérdeztem, hogy segítsek begépelni ? Válasz: Kérem ne zavarjon a munkámban. Közben a majszolgatós hölgyhöz érkezett egy kollégája, aki hozta a barátját, hogy ne kelljen neki a sort kivárni. A folyosón meg tömegével vártak az emberek, hogy bekerülhessenek. Amikor kiment a protekciós ügyfél, akkor egy kinti türelmetlen ügyfél beszólt az irodába, hogy gyorsabban intézzék már az ügyeket, mert 1000-en várunk. Megszólalt a majszolós, hogy ne zavarja a munkánkat, mert így is alig bírjuk a rohamot. Azt hittem seggre ülök.
De jártam már olyan ügyintézésen, hogy nem tudtam lekövetni az ügyintéző kezét, olyan gyorsan tette a dolgát. Lehet, hogy ugyanannyi a fizetése a villámkezűnek és a csigának is. A csiga valószínűleg haveri úton kapta meg ezt az állást. Bizony ideje lenne az ilyeneket elbocsátani. Az egészségügyben is látom, hogy egyes osztályokon lóg a nyelve szegény nővérnek, míg egy másikban látom , hogy nem tud mit kezdeni magával, támaszkodik az ajtófélfának.
Azon túl, hogy a 16os "egyszer elmentem güyet intézni" tapasztalatából túl messze menő következtetéseket nem vonnék le, abban azért egyet értek, hogy aki számítógéppel dolgozik, azt kötelezni kellene a gyorsgépelés megtanulására.
Én 10 évesen megtnaultam, képes vagyok akár több mint 200 karakter leütésére is percenként, de az átlag valahol 100 és 150 között van. Néha helytelen, de utólag javítani még mindig kevesebb idő, mint 2 ujjal pötyögni.
Viszont ha valakinek jó élmény kell állami ügyintézőből, az hívja a 1818-at, mindenféle okmányokkal meg lakossági dolgokkal kapcsolatos segítség, vagy a 1819-et, a NAV központi segítő vonalát. Bruttttális, hogy mennyire felkészült és segítőkész emberek várják ott a hívásokat, le a kalappal előttük.
A kérdező meg a szokásos fröcsögő gyökér, nem érdemes foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!