Miért rossz az atomenergia?
Figyelt kérdés
Sokan ellenzik, pedig jelenleg ez a leginkább fenntartható energiaforrás. Károsanyag kibocsátása nagyon alacsony. Aki ellenzi, az miért ellenzi?2022. jún. 28. 21:03
11/15 A kérdező kommentje:
10.
Ezzel egyet értek.
2022. jún. 28. 21:48
12/15 anonim válasza:
Amúgy kíváncsi vagyok, hogyha Vlagy bácsi holnap kijelentené, hogy ad Vityának X milliárd rúbelt szélerőművek támogatására és Vitya elfogadja, akkor az atomfizikához és energetikához (is) értő liberálisok holnaptól tüntetnének a napelemek ellen? És akkor a naperőművek építése lenne fasizmus?
13/15 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy atomenergiára a világnak még pár évtizedig minimum szűksége lesz. Egyszerűen nincsen alternatíva rá jelenleg. Én személy szerint azt kérdőjelezném meg, hogy ki és milyen minőségben építi meg ezeket valamint a fűtőanyag tárolása a kérdéses még.
De azért kell nyitni a megújuló energiák felé is egyre jobban. Az elmúlt 10 évben eléggé komoly fejlődésen mentek át. Valószínűleg a következő 10 évben már lesz olyan tároló kapacitás amivel eltudjuk raktározni az energiát.
Amúgy: [link]
14/15 anonim válasza:
Mert a sugárzó tekintet káros hosszútávon az egészségre! A mai világ pedig kőkeményen a profitról szól, - amíg nem történik tömegkatasztrófa, senkit nem érdekel, hogy ki, min takarékoskodva szedi meg magát! Amikor bekövetkezik a baj, akkor meg többnyire nem azok az emberek döglenek bele a katasztrófákba, akik a valódi felelősek a bekövetkezésükért, - megy a körbe mutogatás és el van boronálva minden! De ha nem, akkor is marhára ki vagyok segítve - háromféle rákkal a testemben, - hogy leültetnek bárkit is öt évre! Igazából ezt akkor éreznéd át, ha a te kertedben jelölnék ki az atomtemetőt!
15/15 anonim válasza:
És még valami: ebben az országban garantált, hogy hiába is termelik olcsón az áramot, csak felfelé tolják az árakat. Olcsóbb soha ne lesz semmi, az biztos - és az indokok rendszerint már 15-20 évre előre le vannak gyártva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!