A jogászok komolyan gondolják, hogy nekik több jogosultságuk van a parlamentben ülni, csak azért, mert jogászok?
Hogy komolyan gondolják-e?
Hát kezdjük ott, hozz egy forrást ahol állítanak ilyet, és aztán kideríthetjük, hogy vicceltek-e, vagy komolyan gondolják.
Te képes vagy értelmezni a kérdést? Nem állítom, hanem KÉRDEZEM, hogy ezt gondolják-e.
Miért van az, hogy ha valamit megkérdezek GYK-n, akkor rögtön nekemesnek, hogy hozzak forrást a KÉRDÉSEMRE?
Azért kérnek forrást, mert egy kérdésbe bújtatott állítást fogalmaztál meg. Nem olyan bonyolult.
Olyan, mintha azt kérdezném, hogy a buddhista mosógépszerelők miért egytől egyig laposföldhívőek? Kb ugyanennyire lehet válaszolni a te kérdésedre is, ha nem pontosítod, hogy mire gondolsz.
"komolyna gondolják..." - ez a kérdés azt feltételezi, hogy a jogászok azt gondolják amit írtál, a kérdés az, hogy ez komoly-e.
Szóval de, állítod, hogy ezt gondolják, a kérdésed arra irányul, hogy komolyan gondolják-e.
Deee bocs, tudom, te jogászok nélküli világot akarsz, olvastam az előző agymenésedet. Most legalább nem fektettél annyi energiát a hülye kérdésedbe, mint akkor:D
#3 "Nem állítom, hanem KÉRDEZEM, hogy ezt gondolják-e."
NEM EZT kérdezted. Legalább a saját kérdéseddel tisztában lehetnél, ott van felül.
"A jogászok komolyan gondolják, hogy nekik több jogosultságuk van a parlamentben ülni, csak azért, mert jogászok?"
A kérdésed egyben egy állítás, hogy a jogászok ezt gondolják és te csak arra vagy kíváncsi, hogy ezt komolyan gondolják-e.
A jogászok nem gondolnak ilyet. Pont.
Lehet, hogy van olyan jogász a több tízezerből aki valami hasonlót gondol, de a jogászok, mint csoport, nem gondolnak ilyet.
Valójában mit akarsz tudni?
A parlamentben ülők jogosultsága közvetlen vagy közvetett módon a néptől származik, és ha én tudom, akkor szerintem a jogászok is tudják.
Az más kérdés, hogy aki 8-9 éven keresztül jogot tanult, az a törvényhozásban valószínűleg alkalmasabb szerepvállaló, mint mondjuk egy történelem tanár.
De ismétlem, mivel a választók döntenek, gyakorlatilag édesmindegy, hogy a jogászok mit gondolnak a jogosultságukról, ha egyáltalán gondolnak bármit is.
Ennek ellenére például Morvai Krisztinának is volt olyan felszólalása az Európai Parlamentben, amely a képviselőtársa jogászi diplomáját hiányolta, és ezzel próbált ellene érvelni.
"Az más kérdés, hogy aki 8-9 éven keresztül jogot tanult, az a törvényhozásban valószínűleg alkalmasabb szerepvállaló, mint mondjuk egy történelem tanár."
Miért is lenne alkalmasabb? Fel nem tudom fogni ezt a logikát, hogy sokak szerint azért alkalmasabb egy jogász az ország sorsának eldöntésére, mert jogi szövegekről szavaznak meg a képviselők. Az ilyenek záratják be Németországban az atomerőműveket, mert azt hiszik magukról, hogy csak egy jogász tudja az atomerőművekkel kapcsolatos jogszabályokat meghozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!