Gyermekvédelmi kedvezmény! Hogyan lehet kiszámolni a jogosultságot?
Anyám egyedül nevel kettőnket, ugyan nem vagyunk már kiskorúak, de én még nappalin tanulok és a 20-at se töltöttem még be.
Nettó keresetünk átlagban 80.000 ft.
A bruttó kb 115.000 Ft.
Azt írja, egy főre jutó kereset nem haladhatja meg a 40.000Ft-ot.
Ezen kívül kapunk még családi pótlékot, meg árvaságit (ezt csak én), de ezek nem számítanak jövedelemnek (hivatalnok szerint).
Viszont a jegyző 12 éves korom óta elutasította a támogatást, miközben akkor még 4-en voltunk családban, kb 80.000 Ft összeggel.
Miért ne számítana?
A család és az árvasági is számít. Ha nem számítanak akkor te sem számítasz bele a felosztásba. Akkor anyukádnak egy magára van 80. ezres keresete azért utasítják vissza.
Azt írtad anyukád egyedül nevel kettőtöket, akkor miért kellene négyel osztani?
A tesód nem tanul felnőtt ember így nem számít. Anyukád 80 ezre családi árvasági 40. ezer körül akkor 120/2 az 60. ezer Ft. Bőven a határ felett vagytok.
na akkor érthetően:
régen 80.000 ft-ot kaptunk (csak árvasági segély), mert anyám munkanélküli volt. Ez 4 főre vonatkozott! (még mind tanultunk + anyu).
Erre nem adták meg a gyermekvédelmit. Ez volt 2008-ban utoljára.
Azóta anyám rendszeresen tanul, ő 80.000-et kap nettóban, és a bátyám is tanul, csak levelezőn. Ezért írtam hogy nem, mert nem nappalis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!