Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért tette tönkre a baby...

Simon Petrikov kérdése:

Miért tette tönkre a baby boomer generáció a világot?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 7. 20:18
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Hogy ne csak jobboldali videókat küldjek, ebben a videóban olyan dolgokról beszelnekamiket átlag és baloldali emberek szoktak felhozni a boomerutálatukra: [link]
2022. máj. 18. 23:19
 42/50 anonim ***** válasza:
91%
Köszi, hogy felhomályosítottál, mi is ez az új "hate train"! Ma is tanultam valamit, és komolyan megdöbbent, hogy mindig jön valami, ami mentén szét lehet törni az amúgy is már szilánkokra tört jelenkori társadalmat. Na annyiról már hallottam, hogy egyesek kizárólag a boomer generációt teszik felelőssé a klímaváltozásért, de az, hogy kompletten így rühellni szektásan őket, mint ezek a videók (jobbról balról egyaránt) őszintén megdöbbentett. 😳 Jobb világban éltek? Igen. Könnyebb volt nekik házat, autót, tanítást fizetni, nyaralni rendszeresen, gyereket vállalni, társadalmilag úgy egyáltalán fejlődni? Igen, ezt senki nem tagadhatja. Nálunk is volt egy Kádár-rendszer, amit nem véletlenül sírnak vissza annyian, még olyanok is, akik rühellték a kommunistákat / szocikat. De komolyan van olyan ember, aki tényleg elhiszi, hogy a bommer átlag Marcsik / Józsik akkora hatalommal bírtak, hogy ők cs.sztek el mindent? Jobb időszakba születtek és éltek a lehetőséggel, ahogy mi is éltünk volna, ha akkor születünk. Hiányolom a kapitalizmus kritikáját, a multinacionális cégek felelősségét, a bagóra megvett politikusokat, a gazdasági világválság elemzését, stb. Nem, nyilván nem szent az a generáció, nem azt mondom, csak itt szerintem mind jobbról, mind balról nagyon leegyszerűsítenek túlságosan komoly jelenségeket.
2022. máj. 19. 14:13
 43/50 A kérdező kommentje:
Ez a vélemény abból ered, hogy főleg ők vannak kormányi pozicioban a legtöbb országban, és abból, hogy utánuk volt először olyan, hogy egy kesobbi generáció rosszabb pénzügyi helyzetbe került, ami arra utal hogy talán mohóbbak voltak, és ami talán a legbosszantóbb sokaknak, hogy tagadják, hogy ők jobb pénzügyi helyzetben voltak, és rosszabbat hagytak/rosszabb lett utánuk a következő generációknak.
2022. máj. 19. 20:59
 44/50 A kérdező kommentje:

Ja, és azért is szidni szokták őket, hogy hogyan nevelték a gyerekeiket, például olyanokat szoktak mondani, hogy "Nem csoda, hogy olyan az Y generáció amilyen, foleg boomerek nevelték őket", vagy hogy le se tagadhatná az Y generáció, hogy boomer szülőktől származik":

[link]

[link]

2022. máj. 19. 21:09
 45/50 A kérdező kommentje:
2022. máj. 19. 21:11
 46/50 A kérdező kommentje:

Ja, és itt van egy videó ami részben olyan dolgokat hoz fel, amik miatt az Y generaciot is gyakran szidni szokták: [link]

Itt van miért utálják sokan a hippiket: [link]

[link]

[link] (ennek a videónak főleg a vége felé/végén vannak a hippikkel kapcsolatos és a legfontosabb pontok

És azt akartam még írni, hogy nyugaton (itt nem tudom hogy van, nagyon ritkán jön itt fel a generacio téma) elmondható, hogy a baby boomer generáció a legtutáltabb generáció, szorosan második az Y generáció, harmadik valószínűleg a Z generáció, negyedik az X generáció (bár vannak akik szerint inkább harmadik, mert szerintuk az X generáció gyakorlatilag boomer light, a legszeretettebb/legkevésbé utáltabb generáció pedig az, amelyik a baby boomer generációt nevelte fel (nem tudom a magyar nevét ennek a generációnak, angolul Greatest Generation-nek szokták őket nevezni). Az ok előtti generációkról nincs elég adat arra, hogy eléggé átfogó véleményt lehessen alkotni róluk.

2022. máj. 19. 21:28
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

George Carlin videója hatalmas lett, köszi, az megnevettetett! Összességében viszont ez nekem továbbra is egy nagyon amerikai újfajta "hate train", kezdem azt hinni, hogy onnan csak ilyesmik jönnek (akár a korábban említett radfemek, akár az incelek, akár ez a baby bommer utálat, de ide fajult a blm is, de nemrég olyan amerikai elmebajról is olvastam Twitteren, akik az adoptáló embereket gyűlölik és felszámolnák még az adoptálás lehetőségét is, ami aztán tényleg a wtf? kategória már).

Féligazságok hangzanak el és összemosások, ez így pedig még rosszabb, mert nem lehet annyival letudni, hogy fake az egész, viszont nem jó ezt ennyire leegyszerűsíteni sem, mert akkor nem a valóságot fogjuk látni. A hippimozgalom kb. úgy tűnt el, amilyen gyorsan jött, sokkal hosszabb ideje tartó, sokkal keményebb szubkultúrák évtizedek óta masszívabb hatást fejtenek ki a nyugati társadalmakra (pl. a hiphop / rap). Negyedakkora hatása sem volt, mint amit a videók tulajdonítanak neki. Egyébként a 43. kommented kvázi szóról szóra ugyanaz, amivel Amerikában / nyugaton a woke hívő emberek a fehér, heteroszexuális, nagyrészt keresztény férfit vádolják, csak ebben a doktrínában a baby boomer a gyűlölendő célcsoport.

Magyarországra nézve meg pláne értelmezhetetlen az egész. A Kádár-rendszert leszámítva a mi boomereinknek nagyon nem volt jó életük, egy komplett diktatúrába születtek bele, sokkal nagyobb szegénységbe, mint az amerikai társaik, '56-ról és annak hatásairól nem beszélve, és bár konfrontálódtam ezzel a generációval milliószor már (szüleim révén is nyilván), hát cseppet sem a hippik közt bulikázva töltötték a fiatalkorukat, és összességében határozottan örülök, hogy nem az ő idejükbe születtem bele. Van velük gond persze, pl. ők az a generáció, akiknek a tv mondja meg, hogy miről mit gondoljanak, de nem ők találták fel sem a feminizmust (annak külön története van, és nem ok nélkül alakult ki), valamint a válás intézménye is amióta világ a világ létezik, és vannak olyan nyomós okok, ami miatt szükség is van rá (pl. megcsalás, bántalmazás, főleg gyerek ellen). De látom az ő nyakukba varrják a szemét kajákat is, amiket sokkal inkább köszönhetünk a kapitalista, fogyasztói társadalom kialakulásának, semmint a boomereknek. (A boomerek általában nálunk igen jól és sokfélét tudnak még főzni és inkább azon vannak kiakadva, hogy a gyerekük a gyorskajára bukik.)

Egyébként ha jól tudom, silent generation vagy mik a boomerek előttiek. Annyira tutik azért nem lehettek ők sem, ha elfogadjuk azt a nézetet, hogy a boomerekkel sok a gond, akkor azért annak meg kell, hogy legyen annak az előzménye is. Nem romlik el egy generáció hirtelen csak úgy, a semmiből.

Azon is őszintén meglepődtem, hogy az y generáció ennyire utált lenne, ezt is most hallom először. Én inkább azt tapasztalom, hogy a z-t snowflake-ezik és crybaby-zik mindenhol, boomer, x-es y-os egyaránt, ők talán a leginkább vevők a cancel culture elmebajra is, míg a többi csak röhög azon a marhaságon.

Az elmagányosodás, hamis elvárások meg jórészt köszönhető a közösségi média torz világának (különösen a Facebook), ezzel egyetértek a cikkel, amit linkeltél, ebből is ered sokak boldogtalansága és elégedetlensége. Ez nagyon nem az y sajátossága, ez rengetegekre igaz, aki már a digitális világba született bele (z-re talán még jobban, van, aki az egész életét a Tiktok / Insta / Twitter bűvöletében éli). Az y-nak legalább ott volt a jóval visszafogottabb MSN.

2022. máj. 20. 15:34
 48/50 anonim ***** válasza:
* nem ezzel, hanem ebben egyetértek a cikkel
2022. máj. 20. 15:41
 49/50 A kérdező kommentje:

"Én inkább azt tapasztalom, hogy a z-t snowflake-ezik és crybaby-zik mindenhol, boomer, x-es y-os egyaránt, ők talán a leginkább vevők a cancel culture elmebajra is, míg a többi csak röhög azon a marhasagon.

Ez érdekes, az y generációtól ered ezeknek a jelensegeknek a széles körű elterjedése, és sokan oszességében őket gondolják az átlagban leginkább "woke generációnak, míg a z generacioban egy viszonylag kisebb rész biztos hogy még inkább "woke", de hogy ez altagban is így van-e az nem tiszta, egyesek szerint kicsit woke-abbak, mások szerint kicsit kevésbé, és egy másik kisebb rész elkezdett jobboldalibb lenni.

2022. máj. 20. 23:40
 50/50 anonim ***** válasza:
76%
Bevallom, én nem tudom, hogy kifejezetten honnan erednek ezek az őrületek, inkább vélem ezeket ilyen mesterségesen gerjesztett médiás cirkuszoknak, de abból, amit pl. Tiktok-on, Youtube-on látni én inkább a z-t látom hisztikézni, meg ezeket a szánalmas #X/YIsOverParty idiótaságokat nyomatni, vagy amikor olyan ártatlan sorozatokba álltak bele páros lábbal, mint a Jóbarátok, vagy az Agymenők. A #metoo érdekel majd nagyon (aminek szintén volt relevanciája akkor, mikor elindult, na persze nyilván nem olyan elmebeteg módon, ahogy parancsszóra boszorkányüldöztek embereket), hogy hogy fog alakulni a későbbiekben az Amber Heard botrány után, amibe most csúfosan belefutott a komplett mainstream...
2022. máj. 21. 00:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!