Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A a nyílt forráskódú DeepSeek-...

A a nyílt forráskódú DeepSeek-en van sapka, vagy nincs sapka? Előbb-utóbb teljesen betiltják?

Figyelt kérdés
Egyre több nyugati országban tiltják be részlegesen a kínai AI alkalmazást nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Nyilvánvalóan nem kémkedik vagy jelentget az alkalmazás a felhasználójáról a kínai pártnak, különben a nyílt forráskód miatt ez egyből kiderülne, és már rég kórusban rikoltozna az egész nyugati félteke, vagyis másról van szó. Eleve ez a kínai AI, mint derült égből a villám, vagyis inkább atombomba csapott le a nyugati arroganciára, és azon kívül, hogy egy nap alatt elégetett 2000 milliárd dollárt a nyugati tőzsdéken, jókora fricskát adott, mivel eddig minden lehetséges módon próbálták akadályozni a kínai AI fejlesztéseket. Úgy vélte az agytröszt, hogy a fejlett technológiák (korszerű csippek, memóriák, gyártósorok) embargója révén legalább 10 éves előnyben vannak a Kínával szemben, erre paakkk, a kis sálgák, jól beújítottak a nagy nyugati tech cégeknek. Arra jutottam, hogy a kínai AI egyedül úgy lehet csak veszélyes nemzetbiztonsági szempontból a nyugatra, hogy nem engedi elterjedni a nyilvánvalóan a felhasználó után kémkedő, jelentgető nyugati fejlesztésű AI-ket. A totális ellenőrzést, megfigyelést, kémkedést eddig is mesterfokon űzték, gyakorlatilag minden közösségi alkalmazás, levelezés, stb egyenes be volt csatornázva az összes hárombetűs szolgálathoz. Ismert matematikai modell, a hiperbolikus monopólium konzervateizmusa ami az evolúciótól kezdve, a technikában is sokszor tetten érhető. Vagyis arról van szó, hogy mivel a kínaiak először léptek, ezzel az ő programjuk (replikátor) annyira el fog terjedni, hogy nem fog teret engedni más programnak. A történelem során ez történt pl. a DNS fehérjekódolásánál, a qwert billentyűnél a VHS kazettánál, vagy a Windows-nál is. Hiába jöttek később jobb, fejlettebb trónkövetelők, mivel addigra már az előd elterjedt, leuralta a lehetőségeket ezért nem tudott elterjedni az új.

ma 18:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Az meg mi?
ma 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk elég hulladék a kínai cucc al egy pár kérdés után letiltja és csak másnap lehet újból kérdezni úgyhogy alapból gagyinak néz ki!

Amúgy meg "Egyre több nyugati országban tiltják be részlegesen a kínai AI alkalmazást nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. "

És a világ legnagyobb titkos szervezete az usáé meg nyugodtan kémkedhet azzal nincsen gond!?

ma 18:58
 3/4 A kérdező kommentje:

"És a világ legnagyobb titkos szervezete az usáé meg nyugodtan kémkedhet azzal nincsen gond!?"

Nekik nincs gondjuk vele, sőt törvényt is hoztak rá 9/11 után hogy ez nekik az egész világon alanyi jogon jár.

Én nem használtam még a kínai cuccot, de amit olvastam róla, egyedüli azt hozták ki negatívumnak, hogyha a kínai pártról meg hatalomról kérdezi valaki akkor amnéziát kap.

ma 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:

A nyugatnak csak addig mániája a szabad verseny amíg ők vannak előnyben. Ha oda az előny mindjárt kémprogram meg nemzetbiztonsági kockázat, ahogyan ez a tiktok esetében is volt.

Én is kipróbáltam a Deepseeket a chatGPTvel egyenlőnek tűnik.

ma 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!