Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kivándorló magyarok, megbántát...

Kivándorló magyarok, megbántátok hogy elhagytátok az országot?

Figyelt kérdés
Nem szokott hiányozni a családotok, barátaitok? Pár éven belül költözni szeretnék, az ország miatt cseppet sem fáj a szívem, és a barátaim egy része is már külföldön él (egy másik részének pedig tervben van hogy ki fognak menni), de a családom mindenképp maradni szeretne, úgy érzik már idősek ahhoz, hogy új életet kezdjenek máshol. Nagyon közel állunk egymáshoz, és bár támogatnak benne hogy próbáljak szerencsét odakint, mert tudják hogy nem érzem itt jól magam, de látom rajtuk hogy milyen rosszul esik nekik, és én csak csak tömény bűntudatot és szomorúságot érzek ha arra gondolok, hogy egy ország fog elválasztani minket, vagy hogy ha lesz unokájuk, akkor alig fogják látni. Ők az egyetlen érvem a maradás mellett, a kikötözés mellett viszont egy elég hosszú listát írtam össze, így összességében arra jutottam az utóbbi években, hogy jobban járnék ha mennék. De félek hogy megbánnám, ezért is szeretnék olyanokat megkérdezni most, akik voltak már hasonló helyzetben. Összességében ti hogy éltétek meg a költözést, és hogyan változott a kapcsolatotok a családotokkal?

2022. ápr. 6. 16:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem, minden jobb mint a csirkefarhát meg az üzemanyagplafon.
2022. ápr. 6. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Angliaban elek, itt is akcios volt a csirkecomb a hetvegen. Benzinarstop ugyan nincs, jo draga az uzemanyag, de a forgalmat elnezve ez nem sokakat vag foldhoz. Nem bantam meg hogy kijottem, igaz ennek mar 8+ eve.
2022. ápr. 6. 16:59
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Elnézve a választások eredményét egyáltalán nem
2022. ápr. 6. 19:40
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem bántam meg. Életem legjobb döntése volt, pedig nem is egy kimondott jóléti országba költöztem, igaz Magyarországnal fényévekkel jobb minden. Üdv Olaszországbol.
2022. ápr. 6. 20:16
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
Én sokszor èrzem, hogy megbántam. Kábé ugyanazt a szintet lehet egy jò munkahellyel hozni Magyarországon is, és hiába van rengeteg barátom, hiányzik az otthon 7 év után is. Pedig imádom ezt a népet, nagyszerû emberek. Ez a kèrdés nagyon szemèlyfüggô szerintem és mindenki értékrendje más ès más. Az èn kapcsolatom mindig is extra szoros volt a családommal csak ôk hiányoznak de ôk borzasztòan. Sokszor el gondolkozom, hogy ha jönne a hír, hogy valaki hozzám közeli meghalna mert ilyen is lesz biztos vádolni fogom magam az elvesztegetett lehetôségektôl amik èvi kèt hàrom hét találkozásra redukálòdtak. De örülök azoknak akik megtalálták a számításaikat.
2022. ápr. 6. 22:10
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Nem. A család fontos de a jövőd meg a gyereked jövője fontosabb.
2022. ápr. 7. 05:43
 7/11 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem elég kevés gazdasági migránsunk vágyik haza.
2022. ápr. 7. 12:21
 8/11 anonim válasza:
100%
Már lassan 6 éve élek Londonban, életem egyik legjobb döntése volt. Gyorsan megmásztam a karrier létrát, lettek igazi barátaim ami egy elég nagy kijelentés, ezek közül maximum 2 magyar, nyugodt rendezett életet élek. Persze itt sincsen kolbászból a kerités, összehasonlítási alapom nincs mivel én az iskolák befejezése után azonnal külföldre mentem 19 évesen, egy napot nem dolgoztam otthon, 13 éves korom óta én tudatosan készültem erre. Egyáltalán nem vágyok haza, szüleim, családom persze hiányzik de vagy én vagy ők mindig jönnek látogtni. Nagyon gyorsan beilleszkedtem a kinti társadalomba. Semmi kötödést nem érzek Magyarországhoz. Most kezdtem el a Brit állampolgársági vizsgára tanulni. :) 22 voltam amikot kimentem, most vagyok 28.
2022. ápr. 16. 17:26
 9/11 anonim válasza:
100%

Ha támogat a családod, ahogy írtad, akkor mindenképp próbáld meg. Nem csak a szeretetük van a támogatásukban, hanem titkon elvárják, hogy jobb legyen az életed az övéknél, mert szeretnek és jót akarnak Neked.

Ha a családi támogatóid idősebbek nálad (és nyilván azok, ha a szüleidről van szó), Ők már nem fognak lépni innen, de valahol az Ő álmukat is megvalósítod azzal, ha jobb életet keresel. Legszívesebben Ők is megtennék, de úgy gondolják, hogy Ők már idősek ehhez. (valójában nem, mert bármikor újra lehet kezdeni)

Akkor fogod észrevenni viszont, hogy tényleg eldöntötted, hogy megpróbálod, ha elkezded intézni. Amíg csak gondolkodsz rajta és gyűjtögeted a pontokat, hogy miért is xar otthon élni, addig nem döntötted el. És így szépen elmennek majd az évek melletted.

Azon meg ne agyalj, hogy meg fogod bánni, mert biztos lesz olyan is. Ez az érzés elmúlik és néha visszajön. Kezelni kell. Viszont cserébe annyi plusz impulzus ér és annyira kinyitja a személyiséged a változásra, hogy már csak ezért is érdemes megpróbálni. Megérzed, hogy nem függesz a szüleidtől és, hogy talpon tudsz maradni. Megtudod magadról, hogy milyen kemény is vagy valójában, és megtudod azt is magadról, hogy bárhol a világon meg tudnád találni a helyed.

Ezzel ráadásul megnő az önbizalmad is és azáltal a személyiséged is sokat fejlődik. Nagyobb lesz a terhelhetőséged és ami most súlynak tűnik, a jövőben pikpakk megoldod. Úgy gondolsz majd vissza a jelen helyzetre, hogy ütöd a fejed, hogy miért nem léptél korábban.

Ezeket általában nem fogalmazzák meg a válaszadók, akik már kint élnek, mert lehet, hogy nem tudatosul bennük, de a hatását élvezik.

Szóval mondhatnám, hogy próbáld meg, mint ahogy feljebb is írtam, de valójában ne próbáld meg. Hanem tedd meg.

2022. máj. 21. 09:40
 10/11 anonim ***** válasza:
16%
Németországban éltem, igen meg bántam, már Magyarországon élek, soha nem megyek többé a kitagadó rasszista nácikhoz!
2022. jún. 21. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!