Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Beadatnátok egy esetleges...

Beadatnátok egy esetleges 4-ik COVID elleni oltást?

Figyelt kérdés

Miért? Miértnem?

Mit gondoltok ha lesz 5-ik oltás is?

2022. jan. 13. 21:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
64%
Na ha az igazolvány ugrik, akkor lehet még megyek negyedikre is... Anélkül nagyon szívás szerintem a "korlátozások" miatt. Főleg, hogy külföldre is gyakran megyek. Inkább az oltás, mint az az orrba felnyomós teszt... Az nekem sokkal visszataszítóbb, mint az oltás. Hamarosan csak vége lesz ennek a vírusnak...
2022. jan. 17. 23:45
 22/25 anonim ***** válasza:
86%
#21 soha nem lesz vége, amíg van elég jelentkező a 37847485. Pfizerre is
2022. jan. 18. 06:45
 23/25 anonim ***** válasza:
83%
A gyártóknak az érdeke, hogy minél tovább tartson a járvány, lesz még variáns...
2022. jan. 18. 09:51
 24/25 anonim ***** válasza:
96%

12-es:

Tök jókat írsz, objektív is vagy, akárcsak én, sok mindennel egyet is értek, de pár észrevétel:

- Az oltási igazolványon nincs lejárati idő, szerintem ezt nem is kell tovább részleteznem...

+ Részletezhetnéd, mert nem tudom mire célzol. QR kód van rajta, azt beolvasva még Te is meg tudod nézni, hogy mikor kaptad az oltásokat. Ergo hogyha lesz valamilyen érvényességi idő (oltástól/ig), akkor az ennek tükrében ellenőrizhető attól még, hogy magán a plasztik kártyán nincs lejárati dátum.

- És meglepő, de van egy egész jó megoldás a kialakult helyzetre: Mégpedig a koronavírus elleni szájon át bevehető tablettás gyógyszer, ami NEM OLTÁS.

+ Én személy szerint jobban preferálom az oltást, bár vannak pro/kontra érvek. A szájon át szedhető gyógyszer mindig kisebb hatékonyságú, mert át kell mennie az emésztő szervrendszeren mire bejutna a véráramba. Az oltás pedig direkt módon kerül oda. Emiatt - feltehetően - a tablettás orvosság tele lesz mindenféle adalékokkal, aminek a máj nagyon fog örülni, és elméletben simán elképzelhető, hogy hatóanyagból is sokkal nagyobb dózist kell bevinni.

Aki volt valaha profi sport (bármilyen teljesítménysport vagy testépítés) közelében az nagyon jól tudja, hogy nem véletlenül alkalmaznak inkább injektálható szteroidokat, hormonokat a szemes verzió helyett. Az orálisan szedhető szereknek mindig sokkal rosszabb a hatásfoka és a kiválasztó szerveket (máj, vese) is jobban terheli.

Ennek ellenére tudom, hogy pszichésen a legtöbb ember sokkal fogékonyabb arra, hogy bedobjon egy tablettát, minthogy beszúrjanak neki valamit. Emiatt jó dolognak tartom és talán szélesebb körben el tud majd terjedni így, ha lesz jó tablettás megoldás.

Egyébként minden mással maximálisan egyet tudok érteni.

2022. jan. 19. 17:20
 25/25 anonim ***** válasza:
93%

Kedves #24

#12 vagyok. Köszi a válaszod, örülök, hogy te is hasonlóan látod a dolgokat.

- Oltási igazolvány:

Itt csak arra céloztam, hogy sokan nem adatták be a második oltást sem, mert az első után megkapták a plasztik kártyát. Habár a QR-kóddal tényleg simán megoldható a lejárata, ezidáig ez nem nagyon volt köztudott. De igen, végülis ez meg lett pontosan válaszolva általad. :)

A tablettás verzió elvileg nem nyújt majd védettséget a vírus ellen, tehát nem védőoltás, csak megmenti az olyanoknak az életét, akik kórházi kezelésre szorulnak vagy életveszélyben vannak. De ez nemsokára kiderül, hogy tényleg működik-e vagy sem. A teszteredmények alapján 90% körüli számokat közöltek, ami nagyon bíztató. (Pfizer)

2022. jan. 20. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!