Engem ledöbbentett ez az idiótaság. Vélemény? (lejjebb info)
Szóval, indult el rendelet, miszerint azon hajléktalanok, akik az utcán alszanak, büntethetők lesznek.
A hajléktalanok azért hajléktalanok, mert nincs hol lakniuk, így nekik a csillagos (jelenleg a felhős) ég alatt van az otthonuk.
Mégis, melyik b*romarcú idióta töketlen s*ggarcú fa*szkalap az, amelyik kitalál ilyen dolgokat, hogy a HAJLÉKTALANOKAT BÜNTESSÜK?
Nem inkább be kéne őket segítő otthonokba fogadni?? Nem, büntetni kell. Mégis hogy? Pénzbüntetés? Miből fizessék.
Akik a szállókra hivatkoznak, azoknak nem árt tudni, hogy a hajléktalanok kb. negyedének lenne hely, legalábbis ezt hallottam ma egy tv híradóban.
Azzal nem értek egyet, amit valaki írt, hogy a hajléktalanság szükségszerű, a gazdasági rendszerünk sajátossága. Nézz körül pl. a dél-olasz nagyvárosokban. Sehol sincs egy hajléktalan sem. Nem azért, mert olyan gazdagok, hanem azért, mert a családok nem hagyják. Működik az erőteljes szolidaritás a bajbajutottakkal, meg a keresztény erkölcs. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a mi fejlettségi szintünk mellett hajléktalanok legyenek tömegesen.
nem is valók az utcára.. piáznak rontják az ország helyzetét.
Igaza van a fidesznek.
Méghogy a család! Több férfit is ismerek,akit a felesége és a bíróság tett hajléktalanná. Az asszony szeretőt tart,adósáágokat csinál,a bíróság mégis alkalmasnak találja a gyerekek nevelésére. Megítéli a fizetés 40 %-át a két gyerekre, a férjnek pedig 30-40.000.- Ft-ból kell megélnie! Ebből nem tud lakást bérelni,rezsit fizetni és még enni is. Van akit betudnak fogadni a szülei, de van,akinek nincs ilyen családtagja. Marad neki a hajléktalanság. Emiatt a munkáját is elveszti. Ezek az emberek hol és hogyan éljenek meg?
A rendelkezést én is felháborítónak tartom. Régen legalább munkásszóllók voltak,ahol eltudtak lenni,de ma a szállókon sem tudják megakadályozni a lopásokat. Pedig csak néhány zárható szekrényt kellene a szállásokon biztosítani,ahogy a munkássszállásokon is volt,és egy felügyelőt,aki vigyáz azokra. És persze elég szállót fenntartani.
Nem Nemzeti Együttműködésről papolni,nem csak a gazdagokat még gazdagabbá tenni, hanem az embereknek emberi körülményeket biztosítani! Csányi a milliárdjaiból ne a focit támogassa,hanem a rászoruló embereket. Orbánnak is fontosabbak lehetnének,mint a focisták. Ha nem lesz szükségesebb dolog az országban,akkor lehet költeni a focira is.
Szerintem aki utálkozva, gyűlölettel néz a hajléktalanokra, annak meg kellene próbálnia 1-2 hónapig az ő "életüket" élni. Persze általános jelenség, hogy akinek megvan mindene, annak a hajléktalan csak egy darab szemét, amit legszívesebben kiirtana mindenhonnan. Mindegy, hogy miért van az utcán, csak alkoholistának nézik.
Nem is csoda, ha idővel sokuk tényleg azzá is válik, mert ezt a létet nem is lehet máshogy kibírni, főleg télen.
Egyszerűen az emberekben semmi jóérzés és könyörület nincsen, hacsak nincs személyes tapasztalatuk az ügyben.
Eldönthetik, hogy amikor utálkozva nézik a náluk szerencsétlenebbeket, milyen embernek is gondolják magukat.
én nem csodálkozom annyi minden más alapvető dolog nincs ebben az országban. és ezért forog már a gyomrom amikor mindenki húúú de büszke a hazájára...
mire is? hogy kiemelkedően sok az alkoholista meg a hajléktalan, hogy erre nincs megfelelő megoldás, emiatt bűzlenek és undorítóak a tömegközlekedési eszközök, aluljárók,parkok, stbstb, h tönkemegy rengeteg család olyan csóróság van, tehetetlen a rendőrségünk, szar az egészségügyünk (olyan sztorikat tudnék onnan mesélni, el se hinnétek h ilyen lehet). és utána megsegítjük a romákat aki meg nem az az bekaphatja. nem vagyok fajgyűlölő de ez a szegények bankja dolog betette a kaput nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!