Támogatnátok a maszkviselés ismételt bevezetését?
Csak azért kérdezem mert kíváncsi vagyok, hogyan vélekedtek erről. Rengeteg embert hallok panaszkodni, hogy munkatársa/esetleg egyetemen szaktársa így prüszköl, úgy prüszköl.
Szerintetek vezessék vissza CSAK ezt?
Maszkot, a ló2aszt! De most ki az istenre kéne még tekintettel lenni? Be vagyunk oltva, nem? Család, rokon, barát, kolléga, ismerős, mindenki. Sokan még át is estünk rajta. Akkor mitől féljek? Hát nehogy már az érdekeljen engem, mit csinál az oltatlanokkal a járvány, ha őket magukat nem érdekli... Volt lehetősége beoltatni magát mindenkinek, aki be akarta, ennyi idő alatt hatszor is! Kínaisokat is felüloltották. Eleget vártunk. Tönkrement bele a világ, de nem baj, ennyit megtettünk idős / beteg hozzátartozóinkért. Idáig rendben, de ne tovább.
Állam is minek pattog még? Mondják azt, hogy aki elsejéig nincs beoltva, arról leveszi a kezét az egészségügy és az orvostudomány. Menjen vajákoshoz, ha mégis valami baja lesz. Majd ott megidézik neki az ufókat, ha nem jön a levegő. Ennyi. Szabad országban élünk. Fejezzék már be ezt az egészet.
8 órán keresztül viselni a maszkot tényleg pocsék lehet, de azzal, hogy boltban, orvosnál, buszon fel kell húzni, nem volt bajom, ilyen apróságokba nem halok bele. Az ilyen szintű maszkozást nem azt mondom hogy kifejezetten támogatnám, de nem is zavarna, hidegen hagyna. Így a maszk nélküli kontaktok köre lecsökkenne a közvetlen munkatársakra, családra, és olyanokra, akikkel egyébként is sok időt töltesz. Az ilyen emberekkel órákig szuszogtok egymás mellett egy szobányi zárt térben, hát azon már tényleg úgysem sokat segítene a maszk, azt a levegőt így is, úgy is telelihegitek, 1-2 óra után már egymás lehelletét szívjátok. De aki csak 2 percig áll sorban mögötted a kasszánál, az jó, ha azalatt nem fújja rád a nyálát akadálytalanul. Szerintem ott még érhet valamit.
Az egy más kérdés, hogy sokan taknyot okádva is bemennek dolgozni, tanulni, aztán ott krahácsolják végig a napot a szomszéd asztalnál, meg törölnek végig a taknyos kezükkel mindent. Paraszt szokás volt már covid előtt is. Gusztustalan is, meg senkinek nem hiányzik hogy elkapja a kedves kolléga akármilyen göthét, és ő is szarul legyen egy hétig. Ez viszont megint olyan, amitől biztos nem véd meg a maszk, bunkóságra pedig nincs gyógyszer.
Utálom a maszkot hordani! De két éve nem voltam beteg. Azelőtt minden évben kétszer is. Legutoljara már krónikus marad. Tehát ha csak ennyi kell, hogy nem kohogjek hetekig mint egy kutya, meg ne follyon taknyom nyálam, akkor felveszem. Normálisan. De csak zárt helyen, ahol sokan vannak. (Bár tudom, hogy így nem véd annyira, hogy sokan nem.) Nagy ívben lesz@rom ki mit mond.
Amúgy meg semmi értelme ha csak azt hordja, aki akarja. Hacsak nincs teljesen jól záródó, legalább ffp2-es maszkja, meg védőszemüvege. De azt elég sz@r esetleg egész nap viselni, meg drága is.
Azzal semmit sem érsz, ha felteszel vmi papír vagy textil maszkot, mikozben körülötted a másik száz emberen nincs. Akkor teljesen felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!