Honnan tud segítséget kérni ma valaki Magyarországon, ha nincs senkije és nem tud megélni a fizetéséből?
Rólam lenne szó, 22 éves óvónő vagyok, 145 ezer ft a fizetésem. Egyetem alatt még eljártam diákmunkában takarítani, de sajnos rosszabbodott a gerincsérvem, így már nem végezhetek fizikai munkát.
Családom nincs (kitagadtak), egy külső budapesti kerületben vagyok jelenleg albérletben. Sajnos az albérlet a rezsivel így is elviszi a fizetésemnek több, mint a felét. Emellé ha megveszem a bérletet, meg a gyógyszereimet, marad kb. 40 ezer forintom havonta, étkezésre, illetve hogy mindent megvegyek (tusfürdő, fogkrém, háztartáshoz elengedhetetlen dolgok).
Mindig az a vége, hogy az étkezésen spórolok, jelenleg a 168 centis magasságomhoz vagyok 49 kiló...
Nem tudom, kihez fordulhatnék, ha pl. érne valami váratlan kiadás. Sokan olyanokat mondanak, hogy Karitász/Vöröskereszt, de ezek mind egyházi szervezetek, én pedig leszbikus vagyok, szóval gondolom nem szívesen segítenek egy olyannak, mint én.
Fogalmam sincs, mit kéne tennem, ha a gerincsérvem annyira rossz lesz, hogy műteni kell és addig nem dolgozhatok, akkor ki fog dobni a főbérlőm, mert semmi félretett pénzem sincs.
16 Igazából mindenhol hiány van pedagógusokból Mo-n belül. Sőt minden "állami munkásból" legyen az rendőr,tűzoltó,orvos,ápoló stb.
15 Te nem vagy képben.
Az egy dolog hogy szégyen hogy 1 tisztességes ember tisztességes munkából nem tud megélni. De megsúgom hogy a föld 80%-a ebben a szégyenben él.
És az mindig is az individuumon fog állni hogy tájékozódjon a világ helyzetéről és tisztában legyen vele hogy mely szakmákban állnak fenn még inkább ezek a szégyenteljes helyzetek. Szabadon dönthet mindenki hogy hajlandó e ilyen körülmények között 1 adott szakmát kitanulni és benne dolgozni vagy nem.
Ha pedig utólag jön rá az ember mint a kérdezőnk vagy mint jómagam hogy Mo-n az állami szféra zsákutca akkor utólag kell korrigálni. Sajnos ez a jussa annak ha valaki nem tudatosan éli/tervezi az életét. De bármikor lehet változtatni ha nem is azonnal de kis lépésekkel igen.
Keress egy társat,párt..
Esetleg hirdesd magad hogy gyermekfelugyeletet vállalsz. Kezdetben feketén, ha beindul lehet masodallaskent.
Esetleg Ausztriába hétvégente kijárni takarítani. Bár nem tudom a betegségre mennyire akadályozza ezt.?
Szerintem inkubátor házakat kellene létesíteni, ahol 5 évig rezsiköltségen lakhatnának azok akik hajlandóak előtakarékossági számlát nyitni amit utána már kizárólag csak lakásvásárlásra használhatnának fel.
Nyilván ehhez annyit kell fizetni a számlára, hogy 5 év után meglegyen az önrész a lakáshoz.
Sajnállak.
A mi városunkban szociális egyesületektől is lehet ingyen ebédet igényelni, persze munkaidőben ki tud sorbaàllni..Én amúgy simán elfogadnám az egyházit, egy igazi keresztény nem tagadná meg az ételt senkitől.. gondolom.😃😃 Esetleg baby sitterkedni nincs lehetőséged?
Amúgy vicc amivel kiszúrják az ember szemét.. én gyógypesagógusként fogyatékos gyerekekkel foglalkoztam, mikor 6éve elkezdtem dolgozni 135ezer forintot kaptam. A túlórákat nem tudták fizetni.. reggeltől estig bent voltam a gyerekek kollégiumába ( persze volt vagy napi 4 lukas órám, ha nem több, de nem egymás után, így hazamenni se tudtam). Reggel 6kor indultam dolgozni, este 8ra értem haza.. mást már nem igen tudtam dolgozni, mert otthon még nyilván készültem az óráimra.. hónap végén nem tudtam enni.
Bár imadtam a munkám, de otthagytam. Most takarítok havi 220ért, pedig diplomám van.. de enni kell.. szomorú
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!