Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Honnan tud segítséget kérni...

Honnan tud segítséget kérni ma valaki Magyarországon, ha nincs senkije és nem tud megélni a fizetéséből?

Figyelt kérdés

Rólam lenne szó, 22 éves óvónő vagyok, 145 ezer ft a fizetésem. Egyetem alatt még eljártam diákmunkában takarítani, de sajnos rosszabbodott a gerincsérvem, így már nem végezhetek fizikai munkát.

Családom nincs (kitagadtak), egy külső budapesti kerületben vagyok jelenleg albérletben. Sajnos az albérlet a rezsivel így is elviszi a fizetésemnek több, mint a felét. Emellé ha megveszem a bérletet, meg a gyógyszereimet, marad kb. 40 ezer forintom havonta, étkezésre, illetve hogy mindent megvegyek (tusfürdő, fogkrém, háztartáshoz elengedhetetlen dolgok).

Mindig az a vége, hogy az étkezésen spórolok, jelenleg a 168 centis magasságomhoz vagyok 49 kiló...

Nem tudom, kihez fordulhatnék, ha pl. érne valami váratlan kiadás. Sokan olyanokat mondanak, hogy Karitász/Vöröskereszt, de ezek mind egyházi szervezetek, én pedig leszbikus vagyok, szóval gondolom nem szívesen segítenek egy olyannak, mint én.

Fogalmam sincs, mit kéne tennem, ha a gerincsérvem annyira rossz lesz, hogy műteni kell és addig nem dolgozhatok, akkor ki fog dobni a főbérlőm, mert semmi félretett pénzem sincs.

2021. aug. 24. 07:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Önkormányzat?

> Karitász/Vöröskereszt, de ezek mind egyházi szervezetek, én pedig leszbikus vagyok, szóval gondolom nem szívesen segítenek egy olyannak, mint én.

Miért kell elmondanod, hogy leszbikus vagy? Mi közük hozzá? Nem társkeresés miatt mész hozzájuk, hanem segítségért a megélhetéshez.

2021. aug. 24. 07:55
 2/27 A kérdező kommentje:

"Miért kell elmondanod, hogy leszbikus vagy?"

Nem akarom elmondani nekik, de kihasználni sem szeretném őket. Gondolom te sem szívesen segítenél egy olyan emberen, akit alapból nem kedvelsz. Ha nem tudják, azzal meg kb. átverem és kihasználom őket.

2021. aug. 24. 07:57
 3/27 anonim ***** válasza:
86%

Első körben megpróbálnék Budapesttől távolabb munkát keresni. Igaz, hogy vidéken kevesebb a munkalehetőség, de a fizetésed ott sem lenne kevesebb, de albérletből szerintem találnál olcsóbbat.

A Vöröskereszthez nyugodtan fordulhatsz, senkit nem érdekel a nemi hovatartozásod. Megkeresheted még a helyi családsegítő szolgálatot is, nem csak családoknak segítenek.

2021. aug. 24. 07:58
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

" kihasználni sem szeretném őket"

Hidd el, hogy nem ezt fogják kérdezgetni tőled, ha a gerincbetegségedről beszélsz nekik.

2021. aug. 24. 08:02
 5/27 Molyember ***** válasza:
93%

Én elgondolkodnék a pályaelhagyáson. 145 ezer forint nem fizetés, ennél jóval többet kereshetnél gyári melósként. Igaz, a gerinced probléma, de azért megnézhetnéd, van-e olyan, amit el tudsz végezni. Ha ülni tudsz, akkor találhatsz összeszerelő munkákat, bő egy százassal többért. Műszakos, agyhalott meló, le is kell tagadnod a diplomádat, de akkor is pénz.

Magánóvodák nem jöhetnek szóba? Hátha azok fizetnek.

145 ezer forint esetleg segély lehet, de nem napi munkáért kapott fizetés. Ennyiből soha nem fogsz kijönni, ezért mindenképpen változtatnod kell, nem a jelenlegi helyzetet javítgatni.

Egyébként sajnálom, tényleg.

2021. aug. 24. 08:11
 6/27 A kérdező kommentje:
Folyamatosan adom be a jelentkezésem magánovikba, de én még pályakezdő vagyok (1 éve dolgozom), és nyilván oda sokszoros túljelentkezés van, válszthatnak nálam tapasztaltabbat is.
2021. aug. 24. 08:13
 7/27 A kérdező kommentje:

Annyira nem vészes ez a 145 ezer, tekintve, hogy csak 3 évet tanultam érte alapszakon. Egy tanár mesterképzés és 6 év egyetem után is csak ennyit kap.

Nekem főleg a lakhatási költségekkel van bajom, azok irreálisak mindenhol.

2021. aug. 24. 08:16
 8/27 anonim ***** válasza:
84%
Keress párt, költözzetek össze, máris feleződnek a lakhatási költségek.
2021. aug. 24. 08:29
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Berelj csak szobat. Sokkal olcsobb.
2021. aug. 24. 08:30
 10/27 anonim ***** válasza:
69%

Első körben el kell kezdeni spórolni.A tusfürdő rohadt drága, használj szappant vagy akár mosószappant, mint régen az asszonyok. Olcsó. Ne rendelj házhoz, ne mekizzél. Főzzél mindent alapanyagokból és fel a fejjel

Járj ingyenkonyhára hajléktalanoknak.

Jövőre a fiataloknak elengednek nagy mennyiségű adót, akkor egyenesbe jössz.

2021. aug. 24. 08:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!