Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Oltaspartiak, ti honnan...

Oltaspartiak, ti honnan tudjatok azt amit tudtok?

Figyelt kérdés

Aki nem olvassa el az egeszet, az ne kommenteljen ha lehet, mert annak nincs ertelme.

COVID-19 virus:

- letezik (ezt lehet igazolni fizikai bizonyitekkal vervetellel peldaul, vagy egyeb teszttel)

- hatekonyan fertoz

- halnak meg benne fiatalok, idosek

A legtobb hirportal, foleg amerikai hirportalok headline-ja orditja szinte, hogy "99.5% OF COVID DEATHS ARE RELATED TO UNVACCINATED PEOPLE, THE VACCINE IS SAFE! YOU MUST TAKE IT!"

A kevesbe okos emberek ezt olvasva bologat, osszehuzza a szemoldoket es fogja a kabatjat, irany az oltopont (aki nincs beoltva). Aki be van mar oltva, az meg gondolja magaban, itt egy ujabb ***Bizonyitek*** hogy milyen jol dontottem es igazam van, megyek is osztani az eszt redditen, es fikazom az oltatlanokat, mert miattuk van ez az egesz most mar.

Na most tudniillik, hogy ez a vilagnezet ugyanolyan rossz es pocsek, mint az oltatlan konteosoke, hogy Bill Gates chipet ultet a testedbe, meg az illuminati, Steve Jobs me mindig el, meg ez a Nagy Kiserlet.

Az oltas:

- letezik

- Nem tudjuk mennyire hatekony (nincsenek tanulmanyok), nincs bizonyitva (az hogy nehany hirportal focime azt irja "AZ OLTATLANOK MIND MEGHALNAK COVIDBAN" nem bizonyitek)

- Leghamarabb 2023-ban lesz vege a klinikai tesztje

- mellekhatasok vannak, enyhetol kezdve sulyosig

Ezekbol kiindulva barmilyen kijelentes az oltassal kapcsolatban spekulacio.

Tegnap vivtam komment harcot tobb oltaspartival, hogy kuldjenek hivatalos forrast, tanulmanyt, statisztikat ami alatamasztja az o allitasukat. Egyik sem kuldott, mondvan, hogy "felesleges idopazarlas"

Idezem oket:

"nagyságrendekkel kevésbé esélyes hogy fertőzöl vagy hogy egyáltalán elkapod, ha be vagy oltva" - Errol valami forras? Marmint igy covid specifikusan? Mert ez igy igaz tetanusz oltasra meg a hasonlokra

"Egy átlagos oltott pedig jóval kisebb kockázatot jelent a vírus szempontjából, mint egy átlagos oltatlan" - Igen, peldaul dengue oltasnal, bizonyos influenza oltasoknal, tetanusz, meg ilyenek, igen. Ha covid akkor kene valami forras, mert az elobb emlitett fertozesekrol boven van, de covid-rol egy sincs.

"A jelenlegi milliárdos szintű "teszteredmény" nem elég meggyőző?" - Kertem, ha millardnyi eredmeny van, akkor csak egyet kuldjon. Nem kuldott. Feltetelezem hogy a covidra gondolt, nem?

"a vírus nem is veszélyes, és hogy az oltások vagy nem érnek semmit, vagy feleslegesek. Szerintem erre kisebb az esély, ezért elvetem." - Tehat ***szerinte*** ez igy van. Nem a szakerto, nem az orvos vagy szakmabeli szerint, hanem szerinte?

"Tudom, tudom, a hosszú távú hatások, mondanád, de ez már tényleg a konteó legalja, mivel ugyanúgy nem tudsz róla semmit, mint én, vagy bárki más." - Megjegyzem, en egy szot nem szoltam hosszu tavu mellekhatasokrol, sehol. De o meg rogton ezzel vadol engem. Erre lekonteozott engem, majd lenezoen kommentelgetett tovabb.

"kisebb kockázatot vállalok az oltással, mint nélküle" - Megint, covidrol van szo? Megint beszelunk a levegobe, ertelmetlen.

A vegen kb 6 - 8 ora lenezes, kb huyle vagyok, meg sajnallak utan egy ember kuldott 3 linket, ami az o allitasait szerinte alatamasztja. Akit erdekel maga az a 3 link amit kuldott, meg hogy mennyire tamasztja ala a dolgokat (semennyire, pont az ellenkezojet eppen), az nezze meg:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

Visszaterve, en csak annyit allitottam, hogy az oltas hatekonysaga nincs bizonyitva, es megkerdojelezem azt, hogy "nagysagrendekkel nagyobb veszelyben vannak a COVID-19 fertozes tekinteteben az oltatlanok", ennyi.

Ehhez linkeltem nekik forrasokat, hivatalos statisztikakat, be is szurom ide:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] <- ezt a linket kuldte az emlitett illeto a 3 kozul

[link]

Roviden:

- Gibraltarban 100%-os az atoltottsag kb aprilis ota, megis az elmult 1 honapban 1000-rel nott a covid esetek szama (lakossagaranyosan ez nagyon rossz), oltashatekonysag?

- Belga es olasz hivatalos kutatointezeti statisztikak szerint oltott vagy nem oltott, a mortalitasi rata 0 - 0.6% 20 - 60 evesek kozott (2021 juliusi frissites)

- Washingtoni statisztikak szerint oltottak meg oltatlanok halalesete 999 db 2021 febr-jun kozott, ugyanekkor osszesen 138737 covid eset volt. 999/138737 = ~0.72%, tehat 0.72% a mortalitasi rata ha oltott es nem oltott. Ha levesszuk ebbol a szambol az oltottakat, es a 65 ev felettieket (mert ekkor mar kerdeses hogy az idos kor viszi el az embert, amit akar egy erosebb influenza is beindithat), akkor 332 jelenti az oltatlan, 65 ev alatti covidban elhunytak szamat. Tehat 332/138737 = ~0.24%. Igen, 0.24% a mortalitasi rata a "fiatalabbak", oltatlanok kozott

Konkluzio, a legtobb oltasparti aki vakon elhiszi amit elejuk rak a media, de ra sem megy a hivatkozasokra, nem jar utana kredibilis forrasokbol, az legalabb ugyanolyan rossz, mint a Bill Gates chip meg Steve jobs meg mindig el es iranyitja a vilagot konteozasok.

En nem vagyok oltasellenes, mint azt irtam meg kiderult, hanem oltasszkeptikus es en mindig utana jarok a medianak, meg az allitasaiknak, hogy magam megbizonyosodjak a tenyekrol.

Szoval szeretnem megkerdezni az oltaspartiaktol, hogy ti hogy tajekozodtok, bizonyosodtok meg az oltas hatekonysagrol, a covid sulyossagarol?

#rdsfo
2021. aug. 5. 11:09
1 2 3 4
 31/36 mindentudó99 ***** válasza:
73%
Kérdező érthetően leírtam kár hogy képtelen vagy felfogni. Egy átlag embernek jobb több lehetősége nincs mint hallgatni a szakértők véleményére. Nincs se lehetőségünk se tudásunk okosabbnak lenni egy orvosnál vagy virológusnál. De álltalános vélemény 99% ban az orvosok körében hogy oltatni biztonságosabb mint nem oltatni. Nekem ez elég. Tehát a kérdésre válaszolva hogy honnan tudok amit tudok:onnan hogy figyelembe veszem azok véleményét akik ezt tanulták. Pont mint egy autószerelővel se állok le vitatkozni hogy már pedig nem az a baja amit ő mond mert én majd jobban tudom. Persze mindíg akadnak olyan kivételes tudású emberek mint te akik úgy vélik hogy mindenkinél okosabbak. De úgy látom többen osztják a véleményem abban hogy bíznak és hallgatnak a szakértőkre.
2021. aug. 5. 13:58
 32/36 A kérdező kommentje:

Osszegezve.

Igen, volt par hely ahol elszamoltam magam, beismerem, nehezen koncentralok. Viszont ezek a hibak, nem szamottevoek, lenyegeben kicsit sem, csak minimalisan valtoztat a dolgon.

Volt ahol igen, hulyeseget irtam, konkretan, hogy "Luc Montganier 2008 ban fedezte fel a HIV-et", holott nem akkor, hanem a nobel dijat kapta meg arra, akkor.

Igen, lehettem volna figyelmesebb, de szerintem jozan ember is latja, hogy ez lenyegeben, tartalmilag, mondanivaloban nem valtoztat a tenyeken, allitasaimon.

Igen, elszamoltam magam, amikor mortalitasi ratat neztem a fiatalok koreben, igy ~0.24% rossz szamitasom helyett ~0.26% a valodi eredmeny. Hibaztam, de ez tenyleg nem valtoztat a lenyegen.

Orulok, hogy vegre olyan oltaspartiak is atneztek a dolgokat, eros kritikus szemmel, akik ki is javitottak!

Orulok, hogy bar a szemelyeskedes, meg lenezo kommentek mellett meg befertek konstruktiv kritikus nezopontok, hozzaszolasok, amikkel en is egyetertettem, mert igazuk volt.

Egy tanulmany meg szinte minden ilyen, errol szol, hogy van peer-review.

Koszonom nekik, akik kijavitottak, felhivtak a figyelmemet a hibakra.

Remelem ilyen tobb is jon, mert nem oltasellenes vagyok, hanem tenyekbol szurom le a konkluziot es lehet olyat latnak meg masok amiket en nem. Viszont ez a dolog kolcsonos, vannak dolgok amiket en latok meg jobban mint a tobbiek - igy egy hasznos eszmecsere alakult/alakul ki.

Egy felol remelem, hogy igazatok van es mehetnek oltatni, mert bizonyitottan hatekony, bizonyitottan kell (nekem), bizonyitottan megakadalyozza a variansok kialakulasat, bizonyitottan megakadalyozza nagy mertekben a halalt es bizonyitottan szinte akkora az eselye a oltas-mellekhatasnak a kialakulasanak, mint amekkorat en tevedtem a fent emlitett szamitasomban (0.02%).

Azonban ezek egyike sincs bizonyitva, csupan spekulacio, es nagyobb a politikai nyomas, mint az egeszsegugyi tenyek (ram vonatkoztatva).

Viszont masfelol a tenyek, statisztikak alapjan tudom egyelore, hogy 0.26%-os mortalitasi rataval (hozzatennem, hogy egyik forras sem publikalta, hogy volt-e alapbetegsege a fiataloknak vagy sem, ez is spekulacio) nem vagyok borzaszto, drasztikus, egetvero veszelyben az oltottakhoz kepest. Emellett a tenyek is mutatjak, hogy erdekes "simlis" dolgok vannak a covid statisztikaban es a besorolasban (lasd M.o besorolasi poltikajat).

Egeszseges is vagyok fizikailag, igy csak egy kicsit kell jobban tartanom a jelenlegi covid virustol, mint az influenzatol, de mivel mar a covid-ot elkaptam nagy valoszinuseggel (rendszeres tomegkozlekedes, emberek kozott, 2 kulonbozo orvos is mondta, stb...) ezert lehet meg annyira sem kell felnem.

Amivel egyetertek, de ez is egyelore spekulacio reszemrol is es az oltaspartiak reszerol is, hogy az idosebbek - 60 ev felettiek - mint minden fertozo, leterhelo, lazzal kisert betegsegnel sokkal, de sokkal nagyobb rizikoban vannak, mint a fiatalabbak.

2021. aug. 5. 14:14
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

"Azonban ezek egyike sincs bizonyitva"

De egyáltalán mi a tarka f52ért kéne egyenként nekiállni bizonyítani minden ízében azt, ami egyébként bevett módszer szerint zajlik, az ésszerű siettetés miatt ismert (csekély) kockázatokkal? Ez ilyen Gődény beakadás, hogy neked bíróságon kell végigbizonygatnod, hogy jó az Unicum másnaposan, vagy hogy a szent szar tudja, hány évtizede létező "fiatal" technológia is de facto okés már, még ha nem is annyira kipróbált, amennyire a tudományos világ teljes megnyugvása kívánná, kissé paranoid módon, de nyilván nagyon helyeslendő, hogy így. Az egész szócséplés a tényleges semmin megy, miközben a tét igen, nem kevés korábban bekövetkező halál, de mindemellett pont a teljes istenverte emberiség szabad mozgása. Ha nagy bizniszt + tömegmanipulációt sejtesz, akkor abba jobban illeszkedik a full ártalmatlan, akár kb hatástalan oltóanyag, amire rá lehet licitálni új mutációkkal elég simán. Mindkét esetben az van, hogy az oltás igazán biztonságos és ártalmatlan cucc kell legyen.

2021. aug. 5. 14:46
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jókat írtak a kérdésben idézett hozzászólások, de valószínű a konteos gyökerek miatt nem hallottad meg. Nem értetted a lényegét

""A jelenlegi milliárdos szintű "teszteredmény" nem elég meggyőző?" "

Ebben az évben több százmillió embert oltottak be szerte a világon. Egyöntetűen azt mutatta, hogy a vakcinák mindegyike hatásos a covid ellen. Minden vakcina esetében 1% alatt van a korházba kerülési ráta. Erről vannak nyugati statisztikák és a Magyar kormány is közölte a saját korházi statisztikánkat. Emiatt sokkal hamarabb csüngött le a hullám. A kínai vakcina esetében is 1% alatt volt ez az arány, mégha az ellenaynag teszt alapján nem is tűnik jónak, mégis hatásos. Nem csak az ellenanyag számában mérhető a vakcina hatása. Ezek mindenképpen jó dolgok

A vakcináknak nem voltak negatív mellékhatásai. Mindenki körében rengetegen megkapták ezeket a vakcinákat és köszönik szépen jól vannak az emberek. Látható, hogy semmilyen probélma nem volt az oltásokból. Más országokban sem tapasztaltak ilyeneket, mert hallanánk közösségi oldalakon. Megbízhatóak a vakcinák

Kérdező ha nagyon félsz az oltástól, akkor legalább tárazzál be gyógyszerből. A covid ivermectinnel jól gyógyítható. Mellékhatások nélkül gyógyzlnak az emberek. Ráadásul az ivermectin egy Nobel-díjas megbízható gyógyszer. Nagy dózisban sem veszélyes, a legkevesebb mellékhatásokkal jár. Szedd azt ha félsz a covidtól. Van megoldás

2021. aug. 5. 16:24
 35/36 anonim ***** válasza:
2021. aug. 5. 16:46
 36/36 anonim ***** válasza:
Be lettem oltva. Nem haltam meg, nem lettem becsippelve, nem lettem autista, nem lett semmi bajom. Semmi nem történt meg velem azokból a dolgokból amiket a kontesósok mondtak hogy történhet ha beoltatom magam. Mit kéne még mondanom?
2021. aug. 6. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!