Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Oltaspartiak, ti honnan...

Oltaspartiak, ti honnan tudjatok azt amit tudtok?

Figyelt kérdés

Aki nem olvassa el az egeszet, az ne kommenteljen ha lehet, mert annak nincs ertelme.

COVID-19 virus:

- letezik (ezt lehet igazolni fizikai bizonyitekkal vervetellel peldaul, vagy egyeb teszttel)

- hatekonyan fertoz

- halnak meg benne fiatalok, idosek

A legtobb hirportal, foleg amerikai hirportalok headline-ja orditja szinte, hogy "99.5% OF COVID DEATHS ARE RELATED TO UNVACCINATED PEOPLE, THE VACCINE IS SAFE! YOU MUST TAKE IT!"

A kevesbe okos emberek ezt olvasva bologat, osszehuzza a szemoldoket es fogja a kabatjat, irany az oltopont (aki nincs beoltva). Aki be van mar oltva, az meg gondolja magaban, itt egy ujabb ***Bizonyitek*** hogy milyen jol dontottem es igazam van, megyek is osztani az eszt redditen, es fikazom az oltatlanokat, mert miattuk van ez az egesz most mar.

Na most tudniillik, hogy ez a vilagnezet ugyanolyan rossz es pocsek, mint az oltatlan konteosoke, hogy Bill Gates chipet ultet a testedbe, meg az illuminati, Steve Jobs me mindig el, meg ez a Nagy Kiserlet.

Az oltas:

- letezik

- Nem tudjuk mennyire hatekony (nincsenek tanulmanyok), nincs bizonyitva (az hogy nehany hirportal focime azt irja "AZ OLTATLANOK MIND MEGHALNAK COVIDBAN" nem bizonyitek)

- Leghamarabb 2023-ban lesz vege a klinikai tesztje

- mellekhatasok vannak, enyhetol kezdve sulyosig

Ezekbol kiindulva barmilyen kijelentes az oltassal kapcsolatban spekulacio.

Tegnap vivtam komment harcot tobb oltaspartival, hogy kuldjenek hivatalos forrast, tanulmanyt, statisztikat ami alatamasztja az o allitasukat. Egyik sem kuldott, mondvan, hogy "felesleges idopazarlas"

Idezem oket:

"nagyságrendekkel kevésbé esélyes hogy fertőzöl vagy hogy egyáltalán elkapod, ha be vagy oltva" - Errol valami forras? Marmint igy covid specifikusan? Mert ez igy igaz tetanusz oltasra meg a hasonlokra

"Egy átlagos oltott pedig jóval kisebb kockázatot jelent a vírus szempontjából, mint egy átlagos oltatlan" - Igen, peldaul dengue oltasnal, bizonyos influenza oltasoknal, tetanusz, meg ilyenek, igen. Ha covid akkor kene valami forras, mert az elobb emlitett fertozesekrol boven van, de covid-rol egy sincs.

"A jelenlegi milliárdos szintű "teszteredmény" nem elég meggyőző?" - Kertem, ha millardnyi eredmeny van, akkor csak egyet kuldjon. Nem kuldott. Feltetelezem hogy a covidra gondolt, nem?

"a vírus nem is veszélyes, és hogy az oltások vagy nem érnek semmit, vagy feleslegesek. Szerintem erre kisebb az esély, ezért elvetem." - Tehat ***szerinte*** ez igy van. Nem a szakerto, nem az orvos vagy szakmabeli szerint, hanem szerinte?

"Tudom, tudom, a hosszú távú hatások, mondanád, de ez már tényleg a konteó legalja, mivel ugyanúgy nem tudsz róla semmit, mint én, vagy bárki más." - Megjegyzem, en egy szot nem szoltam hosszu tavu mellekhatasokrol, sehol. De o meg rogton ezzel vadol engem. Erre lekonteozott engem, majd lenezoen kommentelgetett tovabb.

"kisebb kockázatot vállalok az oltással, mint nélküle" - Megint, covidrol van szo? Megint beszelunk a levegobe, ertelmetlen.

A vegen kb 6 - 8 ora lenezes, kb huyle vagyok, meg sajnallak utan egy ember kuldott 3 linket, ami az o allitasait szerinte alatamasztja. Akit erdekel maga az a 3 link amit kuldott, meg hogy mennyire tamasztja ala a dolgokat (semennyire, pont az ellenkezojet eppen), az nezze meg:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

Visszaterve, en csak annyit allitottam, hogy az oltas hatekonysaga nincs bizonyitva, es megkerdojelezem azt, hogy "nagysagrendekkel nagyobb veszelyben vannak a COVID-19 fertozes tekinteteben az oltatlanok", ennyi.

Ehhez linkeltem nekik forrasokat, hivatalos statisztikakat, be is szurom ide:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] <- ezt a linket kuldte az emlitett illeto a 3 kozul

[link]

Roviden:

- Gibraltarban 100%-os az atoltottsag kb aprilis ota, megis az elmult 1 honapban 1000-rel nott a covid esetek szama (lakossagaranyosan ez nagyon rossz), oltashatekonysag?

- Belga es olasz hivatalos kutatointezeti statisztikak szerint oltott vagy nem oltott, a mortalitasi rata 0 - 0.6% 20 - 60 evesek kozott (2021 juliusi frissites)

- Washingtoni statisztikak szerint oltottak meg oltatlanok halalesete 999 db 2021 febr-jun kozott, ugyanekkor osszesen 138737 covid eset volt. 999/138737 = ~0.72%, tehat 0.72% a mortalitasi rata ha oltott es nem oltott. Ha levesszuk ebbol a szambol az oltottakat, es a 65 ev felettieket (mert ekkor mar kerdeses hogy az idos kor viszi el az embert, amit akar egy erosebb influenza is beindithat), akkor 332 jelenti az oltatlan, 65 ev alatti covidban elhunytak szamat. Tehat 332/138737 = ~0.24%. Igen, 0.24% a mortalitasi rata a "fiatalabbak", oltatlanok kozott

Konkluzio, a legtobb oltasparti aki vakon elhiszi amit elejuk rak a media, de ra sem megy a hivatkozasokra, nem jar utana kredibilis forrasokbol, az legalabb ugyanolyan rossz, mint a Bill Gates chip meg Steve jobs meg mindig el es iranyitja a vilagot konteozasok.

En nem vagyok oltasellenes, mint azt irtam meg kiderult, hanem oltasszkeptikus es en mindig utana jarok a medianak, meg az allitasaiknak, hogy magam megbizonyosodjak a tenyekrol.

Szoval szeretnem megkerdezni az oltaspartiaktol, hogy ti hogy tajekozodtok, bizonyosodtok meg az oltas hatekonysagrol, a covid sulyossagarol?

#rdsfo
2021. aug. 5. 11:09
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
41%
Nem célom hogy meggyőzzelek a saját álláspontomról. További szép napot neked.
2021. aug. 5. 11:12
 2/36 anonim ***** válasza:
37%

Tapasztalat ( voltam covidos tavaly), olvasás... én sem akarlak meggyőzni.

Te életed,te döntésed.

2021. aug. 5. 11:14
 3/36 A kérdező kommentje:

1, 2

Nem kell meggyozni, ne ertsetek felre, csak azt szeretnem tudni hogy hogyan bizonyosodtok meg arrol amit elhisztek/"tudtok"?

2,

Mit olvastal? El tudnad legyszi kuldeni?

2021. aug. 5. 11:18
 4/36 anonim ***** válasza:
65%

Én még nem oltattam, pont azért mert majdnem lehetetlen erről beszélni, vagy bármit megtudni azon kívül amit sulykolnak.

Mindenhol cenzúrázzák és csak a propaganda, meg a zsarolás jut el az emberekhez.

Talán majd ősszel többet fogunk tudni.

2021. aug. 5. 11:20
 5/36 A kérdező kommentje:

4

Azzal egyetertek, hogy lehetetlen errol beszelni, mert rogton konteosnak hisznek meg laposfoldhivonek.

Meg akkor is amikor mondom nekik, hogy ezeket a statisztikakat nem en irom meg, talalom ki. Ezek a media altal idezett statisztikak (mar amelyik megjelol forrast, es nem pedig twitter bejegyzest...).

Csak az a tapasztalatom, hogy az oltaspartiak elolvasnak egy focimet es kesz meg esetleg gyakorin olvasnak egy ket sztorit.

En elhiszem, hogy van sulyos lefolyasa a covidnak, elhiszem hogy halalt is okoz, csak azt nem hiszem el hogy biztos olyan aranyban amiben a legtobb hirportal allitja.

Es ez nem szemelyes agyszulemenyem. Ott vannak hivatalos statisztikak, kormanyzati oldalak, belga, olasz kutatointezet altal publikalt adatok, en csak oket idezem.

De erdekes, hogy szinte mindegyik oltasparti rogton ilyenekkel jon, hogy "felesleges kutakodnom", "ezt olvastam azt olvastam", "teged sosem gyozlek meg", meg ilyenek.

En itt kijelentem, ha ad nekem valaki egy megbizhato tanulmanyt ahol mindent kozzetesznek hogy hogyan tortent a felmeres meg minden, volt peer-review nem is egy ember altal, az emberek felvallaljak a nevuket, es tenyeket hoznak ami az o allitasaikat tamasztja ala.

Engem nem az erzeseim diktalnak, hanem a tenyek. Teljesen nyitott vagyok.

2021. aug. 5. 11:27
 6/36 mindentudó99 ***** válasza:
22%
Miért mit vársz kérdező? Nyissak saját labort és kísérletezgessek? Pénzem és tudásom sincs hozzá. Vannak virológus szakértők. Elmondják a dolgokat leszűrök belőle valamit és döntök. Egy jó tanács , ennyit ne írj mert senki nem fogja elolvasni.
2021. aug. 5. 11:41
 7/36 anonim ***** válasza:
28%
Ha valaki küld neked egy linket, ami azt támasztja alá, hogy aki nem teljesen oltott, az fokozott veszélynek van kitéve, te viszont kimagyarázod magadnak, hogy nem az van odaírva, ami oda van írva. Nos, akkor tényleg nehéz bármit is hozzátenni.
2021. aug. 5. 11:41
 8/36 A kérdező kommentje:

6

Egy jo tanacs, olvasd el legalabb az elso mondatot, irtam, ha nem olvasod el, akkor ne kommentelj, mert nincs ertelme. Koszi

7

Most mirol beszelsz? Elobb irtam, hogy teljesen nyitott vagyok.

Szo szerint forrasokbol ideztem, amiket oltaspartiak kuldtek, csak kiderult, hogy az illeto nem nyitotta meg a hirportal hivatkozasait hogy ellenorizze a dolgokat, es hulyeseget allitott.

Mit ertesz az alatt hogy "kimagyarazom magamnak"? "Nem az van oda irva ami oda van irva?" Megint mondom, szo szerint ideztem forrasokbol -> Azt irtam ami oda van irva, te is leellenorizheted. Kerlek mutasd meg hol ferditettem szerinted, vagy hol irtam at az adatokat?

Vagy te most arra gondolsz hogy a hirportalok focimeben "Mind meghalunk, de foleg az oltatlanok" azt nem hiszem el annyira es inkabb utanajarok? Es amit talalok hivatalos kormanyzati oldalakon, kutatointezetek oldalain azzal megcafolom?

Vagy most komolyan mi?

2021. aug. 5. 11:47
 9/36 A kérdező kommentje:

6

"Elmondják a dolgokat leszűrök belőle valamit és döntök."

Mellesleg ez meg mi.

Ki mond? Milyen dolgokat? Es te leszursz igy rogton belole valamit anelkul hogy utanajarnal?

Nem kell itt tulnyujtani a baromsagodat, nem laborozni kell. Internetet gondolom ismered. Vannak statisztikak, peldaul amiket linkeltem, azoknak olvass utana, majd akkor szurjel le valamit magadtol es ne a szadba adjak es le is nyeled.

2021. aug. 5. 11:49
 10/36 anonim ***** válasza:
68%

Arról még egy értelmes érvet nem olvastam, hogy a fiataloknak miért kellene oltatniuk magukat, hiszen olyan kevés volt köztük a súlyos eset, mint az oltások mellékhatásai.

Mi az ami indokolja a jogfosztást?

2021. aug. 5. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!