Oltaspartiak, ti honnan tudjatok azt amit tudtok?
Aki nem olvassa el az egeszet, az ne kommenteljen ha lehet, mert annak nincs ertelme.
COVID-19 virus:
- letezik (ezt lehet igazolni fizikai bizonyitekkal vervetellel peldaul, vagy egyeb teszttel)
- hatekonyan fertoz
- halnak meg benne fiatalok, idosek
A legtobb hirportal, foleg amerikai hirportalok headline-ja orditja szinte, hogy "99.5% OF COVID DEATHS ARE RELATED TO UNVACCINATED PEOPLE, THE VACCINE IS SAFE! YOU MUST TAKE IT!"
A kevesbe okos emberek ezt olvasva bologat, osszehuzza a szemoldoket es fogja a kabatjat, irany az oltopont (aki nincs beoltva). Aki be van mar oltva, az meg gondolja magaban, itt egy ujabb ***Bizonyitek*** hogy milyen jol dontottem es igazam van, megyek is osztani az eszt redditen, es fikazom az oltatlanokat, mert miattuk van ez az egesz most mar.
Na most tudniillik, hogy ez a vilagnezet ugyanolyan rossz es pocsek, mint az oltatlan konteosoke, hogy Bill Gates chipet ultet a testedbe, meg az illuminati, Steve Jobs me mindig el, meg ez a Nagy Kiserlet.
Az oltas:
- letezik
- Nem tudjuk mennyire hatekony (nincsenek tanulmanyok), nincs bizonyitva (az hogy nehany hirportal focime azt irja "AZ OLTATLANOK MIND MEGHALNAK COVIDBAN" nem bizonyitek)
- Leghamarabb 2023-ban lesz vege a klinikai tesztje
- mellekhatasok vannak, enyhetol kezdve sulyosig
Ezekbol kiindulva barmilyen kijelentes az oltassal kapcsolatban spekulacio.
Tegnap vivtam komment harcot tobb oltaspartival, hogy kuldjenek hivatalos forrast, tanulmanyt, statisztikat ami alatamasztja az o allitasukat. Egyik sem kuldott, mondvan, hogy "felesleges idopazarlas"
Idezem oket:
"nagyságrendekkel kevésbé esélyes hogy fertőzöl vagy hogy egyáltalán elkapod, ha be vagy oltva" - Errol valami forras? Marmint igy covid specifikusan? Mert ez igy igaz tetanusz oltasra meg a hasonlokra
"Egy átlagos oltott pedig jóval kisebb kockázatot jelent a vírus szempontjából, mint egy átlagos oltatlan" - Igen, peldaul dengue oltasnal, bizonyos influenza oltasoknal, tetanusz, meg ilyenek, igen. Ha covid akkor kene valami forras, mert az elobb emlitett fertozesekrol boven van, de covid-rol egy sincs.
"A jelenlegi milliárdos szintű "teszteredmény" nem elég meggyőző?" - Kertem, ha millardnyi eredmeny van, akkor csak egyet kuldjon. Nem kuldott. Feltetelezem hogy a covidra gondolt, nem?
"a vírus nem is veszélyes, és hogy az oltások vagy nem érnek semmit, vagy feleslegesek. Szerintem erre kisebb az esély, ezért elvetem." - Tehat ***szerinte*** ez igy van. Nem a szakerto, nem az orvos vagy szakmabeli szerint, hanem szerinte?
"Tudom, tudom, a hosszú távú hatások, mondanád, de ez már tényleg a konteó legalja, mivel ugyanúgy nem tudsz róla semmit, mint én, vagy bárki más." - Megjegyzem, en egy szot nem szoltam hosszu tavu mellekhatasokrol, sehol. De o meg rogton ezzel vadol engem. Erre lekonteozott engem, majd lenezoen kommentelgetett tovabb.
"kisebb kockázatot vállalok az oltással, mint nélküle" - Megint, covidrol van szo? Megint beszelunk a levegobe, ertelmetlen.
A vegen kb 6 - 8 ora lenezes, kb huyle vagyok, meg sajnallak utan egy ember kuldott 3 linket, ami az o allitasait szerinte alatamasztja. Akit erdekel maga az a 3 link amit kuldott, meg hogy mennyire tamasztja ala a dolgokat (semennyire, pont az ellenkezojet eppen), az nezze meg:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Visszaterve, en csak annyit allitottam, hogy az oltas hatekonysaga nincs bizonyitva, es megkerdojelezem azt, hogy "nagysagrendekkel nagyobb veszelyben vannak a COVID-19 fertozes tekinteteben az oltatlanok", ennyi.
Ehhez linkeltem nekik forrasokat, hivatalos statisztikakat, be is szurom ide:
[link] <- ezt a linket kuldte az emlitett illeto a 3 kozul
Roviden:
- Gibraltarban 100%-os az atoltottsag kb aprilis ota, megis az elmult 1 honapban 1000-rel nott a covid esetek szama (lakossagaranyosan ez nagyon rossz), oltashatekonysag?
- Belga es olasz hivatalos kutatointezeti statisztikak szerint oltott vagy nem oltott, a mortalitasi rata 0 - 0.6% 20 - 60 evesek kozott (2021 juliusi frissites)
- Washingtoni statisztikak szerint oltottak meg oltatlanok halalesete 999 db 2021 febr-jun kozott, ugyanekkor osszesen 138737 covid eset volt. 999/138737 = ~0.72%, tehat 0.72% a mortalitasi rata ha oltott es nem oltott. Ha levesszuk ebbol a szambol az oltottakat, es a 65 ev felettieket (mert ekkor mar kerdeses hogy az idos kor viszi el az embert, amit akar egy erosebb influenza is beindithat), akkor 332 jelenti az oltatlan, 65 ev alatti covidban elhunytak szamat. Tehat 332/138737 = ~0.24%. Igen, 0.24% a mortalitasi rata a "fiatalabbak", oltatlanok kozott
Konkluzio, a legtobb oltasparti aki vakon elhiszi amit elejuk rak a media, de ra sem megy a hivatkozasokra, nem jar utana kredibilis forrasokbol, az legalabb ugyanolyan rossz, mint a Bill Gates chip meg Steve jobs meg mindig el es iranyitja a vilagot konteozasok.
En nem vagyok oltasellenes, mint azt irtam meg kiderult, hanem oltasszkeptikus es en mindig utana jarok a medianak, meg az allitasaiknak, hogy magam megbizonyosodjak a tenyekrol.
Szoval szeretnem megkerdezni az oltaspartiaktol, hogy ti hogy tajekozodtok, bizonyosodtok meg az oltas hatekonysagrol, a covid sulyossagarol?
Kedves "Don Quijote"!
Ezúton tájékoztatlak, hogy szélmalom-harcba kezdtél. Az oltáspártiakat a félelem hajtja, észérvekkel semmire sem mész. Félnek, és két kézzel kapaszkodnak a vélt szalmaszálukba, mert a rettegésbe halnának bele ha nem volna valami amiben, legalábbis látszatra, bízhatnának.
Már orvosok, professzorok is próbálták rábírni őket hogy gondolkodjank, de reménytelen. Itt egy példa, amire az oltáspártiak azt mondják hogy marhaság. Nem zavarja őket, hogy egy professzor mondja:
https://www.youtube.com/watch?v=5nNaC1wgP54
Egyébként pedig én tartom magam a régi mottómhoz, ami ebben az esetben tökéletesen helyt álló: aki h'lye, haljon meg.
"Ha valaki küld neked egy linket, ami azt támasztja alá, hogy aki nem teljesen oltott, az fokozott veszélynek van kitéve"
Hozzateszem ezzel nincs baj, ezt elhiszem, ez altalanossagban igy van ismert vakcinakkal kapcsolatban, peldaul influenza oltasnal, tetanusz meg ilyeneknel.
A jelenlegi covid vakcinak meg tesztelesi fazisban vannak, senki nem tud biztosat mondani csak remenykedni meg spekulalni.
Viszont tisztazni kell, hogy a fokozott veszely nalad mit jelent?
Elobb kuldtem forrasokat, hogy a mortalitasi rata nagyjabol 0 - 0.2% fiataloknal, oltatlanoknal a washingtoni felmeres szerint. Ez a fokozott veszely?
Ha mondjuk be is oltatom magam, akkor 1 riziko faktor helyett mar 3-mal szembesulok.
1, Nem alakul ki vedettseg
2, Ha nem alakult ki vedettseg akkor nagyobb esellyel kapom el a virust mintha lenne vedettsegem
3, Vannak mellekhatasai az oltasnak
Szemben, ha nem oltok, akkor csak egy riziko faktorral jatszok. Azzal, hogy elkapom a virust.
Most lehetne mondani, hogy de ott van a halal riziko meg a sulyos tunetek rizikoja, de azokat is hozza lehetne adni az oltas altal hordozott rizikohoz is, szoval nem oszt nem szoroz.
A washingtoni statisztikáról beszélek, ahol a fiatalok közül csak oltatlanok haltak meg Covidban, de valahogy mégis az lett a vége, hogy ha a 65 fölöttieket kivonjuk, és hunyorítva, öt méterről nézzük, akkor értelmetlen oltakozni.
11
Na most akkor jon a youtube meg twitter meg tokom tudja mi csata?
Luc Montganier Professor, nobel dijas (fiziologia es gyogyszereszet), aki felfedezte a HIV-et 2008-ban.
Kijelentette, hogy a vakcinak veszelyesek mert promotaljak az uj erosebb variansok kialakulasat.
Ha ertesz franciaul is egy kicsit, ellenorizheted hogy a felirat meg amit mond, megegyezik.
És volt egy durva matek hiba is benne, mert matek hiba nélkül nem oltásszkeptikus, az oltásszkeptikus.
"osszesen 138737 covid eset volt. 999/138737 = ~0.72%, tehat 0.72% a mortalitasi rata "
"akkor 332 jelenti az oltatlan, 65 ev alatti covidban elhunytak szamat. Tehat 332/138737 = ~0.24%. Igen, 0.24% a mortalitasi rata a "fiatalabbak", oltatlanok kozott"
Ha a fiatalok körében nézed a mortalitást, akkor talán a fiatal betegek számával kellene elosztani.
A 12-65 éves korosztályban, az oltatlan betegek között például 1,1% a mortalitás. Az oltott betegek között (akik jóval kevesebben vannak) 0,3 % a mortalitás.
A többit meg számold ki magadnak. Senkinek nem végzem el a házi feladatát, aki nem képes számokat egy táblázatban értelmezni, majd eme értetlenségen felbuzdulva egy kilométeres kérdést ír ki. Dunning és Krüger büszke lenne rád.
13
Nem ertelmetlen, hanem nincs bizonyitva. Az lenne ertelmetlen, ha bizonyitva lenne hogy nem hatekony, es annak ellenere is hasznaljak.
A 65 ev felettieket, meg ismetlem azert szedtem ki, mert ott mar nehez eldonteni hogy egy gyenge, idos, rugalmatlan immunrendszer mennyire ellenallo akarcsak egy kozepes - sulyos influenza ellen is.
#11 vagyok:
Te értettél egy szót is abból, amit leírtam?
Arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy értelmetlen volt oltáspártiakkal vitába szállnod.
Bármeddig vitázhatsz, érvelhetsz, ők akkor is az oltásban bíznak mint csodafegyverben, mert maguk alá rosálnának félelmükben ha bebizonyosodna hogy hatástalan. Olyan opció nincs, hogy neked legyen igazad.
Engedd el a témát és inkább sajnáld le őket, minthogy egyenrangú félként vitázz!
"aki felfedezte a HIV-et 2008-ban."
Bíró Úr, nincs több kérdésem. A HIV-et 1984-ben fedezték fel. A jelenlegi erősebb változatok pedig az oltási kampány beindulása előtt jelentek meg, mert a világ számos pontján szabadjára lett engedve a vírus.
De ha kiszeded a 65 év felettieket, akkor talán az összes beteg számából is le kellene vonni. Egyébként akár kiszeded, akár nem, az ő körükben is 7,5% a mortalitás oltás nélkül. Míg oltással 5,3 %. Miközben oltottan jóval kevesebben lesznek betegek.
Elég nehéz azt kihozni belőle, hogy az oltás hatástalan. De nyilván mi vagyunk az értetlenek.
15
? Pontosan mi a baj vele?
332 jelenti az oltatlan, 65 ev alattiak elhunytak szamat.
Osszesen 138737 covid eset volt.
A 332/138737 tort azt jelenti, hogy az osszes covid esetnek milyen reszet kepezik azok, akik meghaltak, 65 ev alattiak.
Nem kell levonni 138737 bol semmit sem, mert az osszes covid esethez viszonyitunk, nem pedig csak egy bizonyos kategoriahoz.
Ismetlem, nem covid kategoriahoz hasonlitunk, hanem osszes esethez.
Hat ez nem jott be.
De jo probalkozas, azert a kedvedert is elvegeztem a szamolast meg en is kivancsi voltam hogyha csak egy bizonyos kategoriahoz viszonyitunk akkor mennyivel valtozik:
138737-9205=129532
100*332/129532 = ~0.256%
~0.24% helyes viszonyitasokkal meg ~0.26%, hat orulhetsz... gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!