Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnád, hogy ne a mai...

Támogatnád, hogy ne a mai jogrendszer szerint működjön az igazságszolgáltatás?

Figyelt kérdés

Utálom a jogászokat. Ahányszor beszélek velük, fölényesen elmondják, hogy én túl képzetlen vagyok ahhoz, hogy véleményt mondjak a jog működéséről. Fel se merül bennük, hogy a jog működhetne másként is.

Szerintem ne attól függően ítéljen el a bíró valakit, hogy volt-e pénze luxusügyvédre, aki kitalált mesékkel manipulálta a bírót. Vagy szerintem ne attól függően legyen valami alkotmányos, hogy az alkotmánybírók 8-7 vagy 7-8 arányban szavaztak a szavazáson.

2021. júl. 18. 21:45
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%
Akkor halljuk, hogyan másképpen kellene a jognak szerinted működnie?
2021. júl. 18. 21:47
 2/29 A kérdező kommentje:

Számtalan ötletem van, de a törvények átírásával kezdeném, amikből nem derül kis semmilyen lényegi dolog.

2021. júl. 18. 21:49
 3/29 anonim ***** válasza:
97%
Ahhoz, hogy át tudd írni a szabályokat (legalábbis részben), neked is jogásznak kell lenned. De akkor magadat is utálnád... :)
2021. júl. 18. 21:54
 4/29 anonim ***** válasza:
95%

#2 Minden kiderül a törvényekből és pontosan.

Pontosan emiatt nem érted meg TE, mert jogi nyelven egyértelmű és te nem értesz hozzá.

2021. júl. 18. 21:56
 5/29 anonim ***** válasza:
93%

Azt biztos nem támogatnám, hogy te írd az új törvényeket, nem vagy azon a szellemi szinten.

A bírok meg nem hülyék, nem szopnak be minden fantasyt, amit egy ügyvéd kitalál. Akárki is az ügyvéd.

2021. júl. 18. 22:02
 6/29 anonim ***** válasza:
7%

Személy szerint én a jogrendszer automatizálásában látom a probléma megoldását.

Azaz egy mesterséges intelligencia döntene, ítélne.

Az algoritmusok objektívek, racionálisak.

2021. júl. 18. 22:06
 7/29 anonim ***** válasza:
96%
#6 Azt is embereknek kell beprogramozniuk, tehát nem lehet teljesen objektív.
2021. júl. 18. 22:07
 8/29 A kérdező kommentje:

Van számos lehetőség, a mesterséges intelligencia is ilyen, bár akad néhány probléma vele.

Én inkább abban látnám a megoldást, ha nem egy könyvben leírt büntetési tételekből kéne minden esetben kiindulni. Dinamikus ítélkezés lenne, más bűncselekményekhez hasonlítjuk az elkövetett dolgot és ahhoz képest ítélünk. Ezzel megszűnnének azok a súlyos igazságtalanságok, amik ma is bántják sokak igazságérzetét.

2021. júl. 18. 22:13
 9/29 anonim ***** válasza:
4%

7#

Igen, de attól működhetne objektíven, hiszen egy gép.

Az ember alapvetően irracionális, érzelmektől függő organizmus.Akármennyire is képzett a jogban, irracionális lehet.

2021. júl. 18. 22:15
 10/29 anonim ***** válasza:
95%
A jogi nyelv nem felesleges találmány, éppen arra szolgál, hogy ne legyenek kétértelműek a leírt dolgok, ne legyen az, hogy az egyik így érti, a másik amúgy.
2021. júl. 18. 22:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!