Miért van az hogy a jobboldaliak abortusz ellenesek?
Mi köze az abortusz ellenességnek a hungarista,nacionalista,nemzeti érzelmekhez?Attól nagyobb hazafinak érezhetik magukat hogy nőgyűlölők,nőjog ellenesek?
Szerintem amúgy azért mert nagyon sok szélsőséges keresztyén van közöttük akik többségiben férfiak.Vagy csak simán populisták.Egyébként az is benne lehet a pakliban hogy a jobboldaliak között szinte egyetlen egy liberális,szabad gondolkohású ember sincs,mert manapság a liberálist csak baloldalira értik.Lehet azért is amúgy mert a jobboldal mivel kifejezetten keresztény,elutasítja a tudományt és annak vívmányait.
A nőket pedig vissza akarják toloncolni a konyhába,ahogy a társadalmat is a középkorba.
21: ez fordítva is igaz. Teherbe ejtesz egy nőt, azonnal felszívódsz, akkor ő köteles egyedül felnevelni?
Nem ilyen egyszerű az élet. Egyetértek azzal, hogy sok abortuszt végeznek el olyan helyzetekben is, amikor igazából még tudná oldani a pár, de a másik oldal sem jó, hogy teljesen tilos. Az abortuszok nagy részére ne stabil középosztálybeli párokat képzelj el, akikkel szülészetet lehetne reklámozni, hanem egyedülálló nőket, ahol apuka nincs sehol, vagy anyagilag lehetetlen helyzetben lévőket.
A politikusok (és a jogászok) pedig az egyszerű válaszokat szeretik. A jobb oldal beállt ellenezni, a bal oldal meg beállt támogatni. Törvényeket sem lehet úgy hozni, hogy 40 felsorolt esetben szabad, 30-ban meg tilos, mert végeláthatatlan jogi hercehurca lenne.
A szolgálólány meséje, ha nem tűnt fel, EGY MESE. Az 1984-et sem veszi senki komolyan. (Bár azt lehet hogy már kéne).
Abortuszt nem azok vesznek igénybe alapvetően akiknek szükségük lenne rá, ők egy kis százalék.
Ha nem engedheted meg hogy terhes legyél akkor VÉDEKEZZ. Igen, olyankor is van, hogy becsúszik, de 1. Van az esemény utáni (bár etikailag az is lehet kérdéses, még mindig jobb mint az abortusz)
2. Nem kötelez rá senki h lefeküdj azzal az egyéjszakással.
"Teherbe ejtesz egy nőt, azonnal felszívódsz, akkor ő köteles egyedül felnevelni?"
Nem köteles. Én vagyok köteles gyerektartást fizetni neki.
Szerintem ha azt feltételezük hogy a magzat a méh-ben is hölgy akkor ez nem nő ellenes?
A világ talán legbonyolultabb élő lényét az embert aki már magzat korában is bonyolultabb mint a NASA rakétái azt ne dehumanizáljuk és tévesen ne mondjuk sejt csomónak amikor szisztematikusan van felépítve
Nem minden jobboldali utasítja el, ahogyan nem minden baloldali ért vele egyet. Nem mindenki jobboldali aki konzervatív vagy keresztény és nem mindenki liberális, aki baloldali.
Alapvetően azok, akiket te "jobboldaliként" nevezel meg az egy valójában ilyen módon szerintem nem definiálható közösség.
Ez kizárólag saját tapasztalat: minden ilyen vadul "konzervatív hőskeresztény hazafi" ismerősöm valójában egy szorongásos, szar gyerekkorral - alkoholista szülő, elhanyagolás, toxikus környezet - megáldott, nőgyűlölő, esetenként nőverő gyökér. Ezek az emberek rendkívül ostobák, és könnyen bedőlnek a populista dumának, és egyszerűen képtelenek logikus következtetést levonni.
Azért szerencsére ez a konzervatívoknak csak egy részhalmaza. De mivel a konzervatív, nacionalista szemlélet sokkal tekintélyelvűbb, ezért ez alá könnyebb betagozódniuk az ilyen lelkülettel (erőszakos, nőgyűlölő, fafejű) megáldott embereknek.
Amúgy félreértés ne essék, ez a fajta véglet meg van az ellenpóluson is, és kB ugyan azok a dolgok okozzák. Az alap személyiség az, amiben különbség van, de az, ahogyan ez manifesztálódik, az baromi beteges.
Jahj, nem, a beteges manifesztáció alatt nem az LMBTQ dolgokat értem, hanem összességében a jobb és bal szélsőséges viselkedést.
(mielőtt valaki kiforgatja)
Részlet a hyppokratesi esküből
A betegeknek meggyőződésem és tudásom szerint azt fogom rendelni, ami javukra válik és meg fogom őket óvni minden káros és helytelen dologtól. Senkinek sem fogom ajánlani, hogy méreghez meneküljön és meg fogom
tagadni azoktól, akik kérik tőlem. Soha nem fogok nőnek olyan szert adni, mely elhajtja méhmagzatát. Tisztának és szentnek akarom megőrizni életemet, úgy, mint művészetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!