Mi a véleményed hogy az LMP színes bőrű embert indít polgármester jelöltnek?
Beszélsz itt arról, hogy nem az tesz magyarrá, hogy mi van a papíron. Egy afrikainak lehet régen nem Magyarország volt a papíron, mint egy határon túlinak se most. Nem szeretheti ugyanúgy Magyarországot?
Ergo te ezt mondod: az tesz magyarrá, hogy milyen a bőröd színe.
"Aztán akkor mi van ha néger? Egy kínai jobb lenne?"
jobb sokkal
de még jobb lenne ha magyar lenne
Én még senkire sem mondtam, hogy nem magyar. Csak arra aki nem magyar. Te is magyar vagy, bár annak elég rossz. Van egy általad szlováknak titulált barátom. Ott született, az az állampolgársága (bár még nem tudom kérelmezte-e a kettős állampolgárságot, azt mondta fogja), de idejárt középiskolába, ide jár egyetemre, és jobb magyar, mint te valaha leszel.
Szerintem te vagy szánalmas. Ki sem tudom fejezni mennyire.
Nem ez nem színtől függ. Identitástól. Egy Magyarországon élő sváb, vagy tóth sem lehet magyar, ha nincs magyar identitása. A magyarság nem állampolgárság, hanem egy etnikumhoz való tartozás.
"Etnikum alatt történelmileg kialakult, az összetartozás tudatával, valamint közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk."
Az, hogy Magyarországnak állampolgárát is magyarnak, szerencsétlen véletlen.De például attól, hogy Nagy Britanniában mindenki brit, de nem mindenki angol, mert vannak például skótok és írek is szerintem tökéletesen szimbolizálja a helyzetet.
Szóval a helyzet az, hogy fogalomzavarban szenvedsz. Ebből fakad a hülyeséged.
Német szálaim vannak. Más történelem, más hagyomány van ott. Te mégis elismersz magyarnak. De egy afrikait nem. Ezt még mindig nem sikerült kimagyarázni, még így se. A definíciók a legkevésbé sem érdekelnek. Ettől még nem fogom elkezdeni szeretni az ihajjcsuhajjt. Nem szeretem Magyarország hagyományait. Mégis magyarnak tartanak, miközben az az afrikai lehet, hogy szereti.
megkímélném magunkat egy felesleges vitától:
te: ha így gondolod, menj el.
én: ezt is tervezem, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!