Mennyire szabad engedélyezni a vallás ellen irányuló obszcén karikatúrákat? Mennyire fér bele a szólásszabadságba?
Humor--> Igen
Szatíra --> Igen
Irónia --> Igen
Cinikusság --> határeset
Gúnyolódás --> Nem
21
Domi, szerintem csak simán hülyeségeket írsz, ezért vagy általában lepontozva.
Hát ha csak ennyi, szívesen veszem az észrevételeket, hogy milyen tárgyi tévedéseim voltak vagy hol nem stimmelt a gondolatmenet logikája. Ha csak vélménykülönbség, akkor szívesen várom a kultúrált ellenérveket.
De úgy látom, ugyanazt írtam, mint mások, mégis én lettem legjobban legponotozva, ezért lettem kíváncsi, hogy miért?
Vallás ellen irányuló obszcén karikatúrákat semennyire nem engedélyezném.
Akkor sem, ha Jézus, akkor sem, ha Mohamed, akkor sem, ha Buddha vagy Mózes.
Mert sértő. Persze, aki nem vallásos, az sosem fogja megérteni, hogy egy vallásosnak ez mennyire fáj. De ha már mindent szabad, akkor javaslom, hogy az ötletgazda anyukájáról is készüljenek ilyen "viccek".
Az ironizálás, ízlés határain belüli viccek részemről mehetnek (nekünk keresztényeknek nagyobb a tűréshatárunk, mint a muszlimoknak), de itt a kérdésben kifejezetten obszcén karikatúráról van szó.
"aki nem vallásos, az sosem fogja megérteni, hogy egy vallásosnak ez mennyire fáj."
Másnak meg más fáj, amin viccelődnek. Ha mindent megtiltanánk, akkor semmivel sem lehetne viccelni a végén, nehogy fájjon valakinek.
Aki nem bírja, ha a hitén viccelődnek, annak nem elég erős a hite, ezért fél a vicctől. Akinek valódi a hite, az tudja, hogy minden viccelődés súlytalan, a vicc elszáll, a hit megmarad. A gyenge hitűek, akik nem biztosak a hitükben, próbálják csak védeni a reszketeg megyőződésüket, amit egy szimpla vicc megingathat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!