Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyire szabad engedélyezni...

Mennyire szabad engedélyezni a vallás ellen irányuló obszcén karikatúrákat? Mennyire fér bele a szólásszabadságba?

Figyelt kérdés

2020. nov. 10. 07:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem mindenkinek szabadságában áll nem venni meg azt az újságot, amiben neki nem tetsző rajz van, illetve nem nézni olyan filmet / nem hallgatni olyan zenét, ami nem tetszik neki.

Ha minden be lenne tiltva, amin valami megsértődik, semmit nem lehetne kimondani. Az egyház például bűnnek nevezi a melegek párkapcsolatát, bűnnek nevezi a mesterséges megtermékenyítést, bűnnek nevezi az abortuszt. Most ha egy meleg, egy abortuszon átesett nő vagy egy lombikból fogant személy azt mondja, hogy őt ez sérti, akkor az egyház hallgatni fog erről a véleményéről? Ha nem, akkor mi ez a kettős mérce?

2020. nov. 10. 08:48
 12/36 anonim ***** válasza:
69%

A Charlie Hebdo - de más lapok is - leadtak már nemegy zsidókról vagy keresztényekről készült karikatúrát.

A Jehova-féle fanatikusokon kívül a kutya sem törődött vele. Ha tényleg szellemes és találó volt, az érdekeltek nevettek rajtuk legjobban.

Csak az iszlám viszi öldöklésig a témát.

2020. nov. 10. 09:00
 13/36 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem semmilyen vallás durva kifigurázása sem fér bele. Ez nem szabadság számomra, hanem alpári, bunkó viselkedés.

Az pedig felháborító, hogy erre direkt egy különszámot szenteltek. Nehéz elképzelni, hogy magukat értelmiséginek tartó emberek összeültek egy szerkesztőségi ülésen és kitalálták, hogy de jó lesz majd egy egész számban az iszlámot megalázni.

Ettől függetlenül nyilván nem érdemelték meg azt, ami a következménye. De akkor is undorító volt, amit csináltak.

2020. nov. 10. 09:09
 14/36 anonim ***** válasza:
40%

"Szerintem semmilyen vallás durva kifigurázása sem fér bele. Ez nem szabadság számomra, hanem alpári, bunkó viselkedés."

Akkor azt is lehet mondani, hogy az ateistákat se figurázzák ki, mert az is bunkó viselkedés. Ezzel a hozzáállással semmit sem lehetne kifigurázni, mert mindig lenne valaki, aki megsértődik rajta.

2020. nov. 10. 09:14
 15/36 anonim ***** válasza:
85%

6 a keresztényellenes karikatúrák beleférnek, az iszlám- vagy zsidóellenes karikatúrák nem. Ennél még az is jobb lenne, ha mindegyiket tiltanák, de legalább következetesen."

Oriási különbség van köztük. A keresztény nem robbant, de még csak nem is mer szólni ha ócsárlod, viszont a muszlim lyukat robbant a fenekedbe. Mégis a keresztény szinbólumokat vesszük le a másikért

2020. nov. 10. 09:16
 16/36 anonim ***** válasza:
85%

Liberóknál attól függ, melyik vallásról van szó. :D

Szerintem viszont tök mindegy, mindenből viccet lehet csinálni. Aki meg akar sértődni, az úgyis talál rá okot.

2020. nov. 10. 09:41
 17/36 anonim ***** válasza:
84%
A 14-es miért lett lepontozva? Igaza van, mindig lesz, aki megsértődik. És most komolyan, milyen traumát okoz az a Mehmednek, hogy a képzeletbeli barátját lefirkantották. Eszem megáll. Mást meg agyonvernek, a bűnöst meg el sem ítélik. Röhej ez a mai világ.
2020. nov. 10. 09:43
 18/36 anonim ***** válasza:
75%

13

Te igazi jó kommunista lennél! Betiltani, betiltani! Lassan már fingani sem lehet otthon!

2020. nov. 10. 09:44
 19/36 anonim ***** válasza:
26%

18: Semmi közöm a kommunizmushoz. Sőt, annak idején az iskolában kaptam is a tanároktól, amikor meg tudták, hogy hittanra járok.

Nem írtam betiltásról sem. Nyugodtan lehet viccel, de nem mindegy, hogy mivel és hogy hol. Zsidó vicceket sem mesélnek nagy nyilvánosság előtt.

2020. nov. 10. 09:49
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

19

Miért nem mindegy? Félni kell? Akkor az már tényleg tiszta kommunizmus.

2020. nov. 10. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!