Vannak egyáltalán még olyanok itt Magyarországon (pár jöttment alak kivételével), akik őszintén hisznek a kommunizmusban és valamennyire komolyan is lehet venni őket?
"Ha egy kisebb csoportban működő-képes, akkor bármekkorában az."
Ezzel nem értek egyet, szerintem döntő fontosságú az adott közösség mérete. A kisebb csoportot illetően jóval több a személyes ismeretségek száma, nagyobb mértékben kötődnek egymáshoz, sokkal nagyobb az összetartás, így együttműködőbbek és sokkal nagyobb az esély arra, hogy pl. osztozkodjanak egymás között, több minden lenne akár közösségi tulajdonban, a vagyonmegosztásra is jóval nagyobb esély mutatkozik, stb. Mindezt egy kerekítve 10 milliós országban, nos, valóban csak diktatórikus módszerekkel lehetne elérni, kérdés, hogy mégis mit szólnának ehhez az emberek, hogy egy külső, SZEMÉLYTELEN hatalom jön és rájuk kényszeríti a rendszerét. Hatalmas különbség van a két eset között, igenis számít a létszám. Rengeteget számít.
„Nem volt közöttünk egyetlen szűkölködő sem, mert akinek földjük vagy házuk volt, eladták azokat, az eladott javak árát pedig elhozták és letették az apostolok lába elé, azután szétosztották mindenkinek úgy, ahogyan szüksége volt rá”
(ApCsel 4,34-35)
Az említett gyülekezetről így ír a Biblia. Mindez 2000 évvel ezelőtt úgy, hogy Marx-nak még csak a dédszülei se voltak sehol. Egyetemes gondolatokat próbál kisajátítani a kommunizmus eszméje, én úgy érzem. Ezért is mondom, hogy az ideológiák önmagukban nem sokat érnek.
" A keresztények például mind az Úr Jézus Krisztust tekintik a legfőbb szellemi autoritásnak, istenükként imádják és tisztelik,"
Mózes II. könyve 20. rész
"4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."
Akkor most beszélgessünk kicsit az állítólagos "keresztényekről", akik mindjárt első lépésben úgynevezett "halálos" bűnt követnek el nap mint nap a saját szentírásuk ellen?!
- Kereszt
- Mária-képek
Etc.
Csúnyán melléfogtál ha azt hitted, hogy mivel kommunista beállítottságú vagyok, így valszeg nem ismerem a bibliát!
Nagyon széles körű érdeklődéssel tanulmányozok szinte mindent ahhoz, hogy véleményt tudjak valamiről formálni. A vallás esetében az úgy nézett ki,hogy több mint egy évig tanulmányoztam bibliát Jehova tanúival! Ne formálj véleményt róluk, mert szinte csak agyatlan b'romságokat hallok róluk! Én közéjük tartoztam, tudom! Nevetséges hülyeségeket képzelnek az emberek róluk.
A katolikus egyház tanait ne erőltesd. Főleg, hogy állítólag az első pápájuk Péter apostol volt. Nem zavarja őket, hogy az első zsinatot nem más hívta össze, mint I. Konstantin római császár 325-ben. XD
Néhány szót még "szólok" a papokról, püspökökről, és magáról a pápáról:
Máté evangéliuma 20. fejezet
"25 Jézus azonban odahívta őket magához, és így szólt hozzájuk: „Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, zsarnokoskodnak a népeken, a hatalmasok meg a hatalmukat éreztetik velük.
26 A ti körötökben ne így legyen. Aki közületek nagyobb akar lenni, legyen a szolgátok,
27 s aki első akar lenni, legyen a cselédetek."
#56, Alex Fly-nak:
Tehát te ismered Jehova tanúit és az életüket irányító szabályokat.
Írj nekem mondjuk 2 szabályt, ami a keresztényektől eltérő.
Hallgatlak. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!