Vannak egyáltalán még olyanok itt Magyarországon (pár jöttment alak kivételével), akik őszintén hisznek a kommunizmusban és valamennyire komolyan is lehet venni őket?
"A kommunizmusnak nagyon sok előfeltétele van, ami csak diktatórikus eszközökkel érhető el. Kádár nagyon sokban ért el komoly eredményeket."
Csak diktatórikus eszközökkel.... na, már ezen a ponton halálra van ítélve a dolog. Kissé vicces, hogy eddig folyamatosan elhatárolódtál a "diktatúráktól" és az összes történelmi példától, most meg azt mondod, hogy egyébként amúgy diktatórikus eszközök kellenek az elképzelt utópia előfeltételeinek megvalósításához. Aztán pedig Kádárra hivatkozol, miután többször is leírtad, hogy a szocializmust hagyjuk ki, annak semmi köze az elképzelt ideális rendszerhez vezető úthoz. Akkor most miért hivatkozol éppen Kádárra, akinek köztudott, hogy elbukott a rendszere.... érdekes.
Lefáradtam tőled.
Te csak azért vársz a kérdéseidre választ, hogy utána azonnal tényszerűen közölhesd hogy az eleve halott ötlet. A válaszaidhoz pedig olyan magyarázatokat fűzöl ami nem a valóságban, csak a te fejedben létezik, a saját logikád alapján. Neked rögeszméd a kommunizmus tagadása és tagadásának bizonyítása, és eközben elégedett vagy a saját éles-elméjűségeddel és okosságoddal. És tudod az a legnagyobb baj, hogy te nem csak megjátszod az okost, hanem annak is hiszed magad.
Részemről lezártam a témát.
"A válaszaidhoz pedig olyan magyarázatokat fűzöl ami nem a valóságban, csak a te fejedben létezik, a saját logikád alapján."
Kádár rendszerének bukása tudtommal történelmi evidencia, ezt nem én találtam ki....
"én meg vagyok győződve arról, hogy ez az elképzelés megvalósíthatatlan"
Ez természetes, hiszen bármiféle vizsgálódást abból a célból végzel, hogy megerősítse az álláspontodat.
Amíg pedig még kísérlet sem történt a megvalósítására, addig meg sem cáfolható.
#47 vagyok:
Ez a Kádár-féle beszólásod csak arra volt jó, hogy kákán is csomót keress.
Kádár hitt a kommunizmusban, minden tőle telhetőt meg is tett hogy az országot afelé terelje, de a ruszki elnyomás miatt ez lehetetlen volt.
Te mit mondanál Kádárra? Megpróbálta kivitelezni?
Én azt mondom hogy csak szerette volna, de nem engedték neki.
Ha egy kisebb csoportban működő-képes, akkor bármekkorában az.
Pontosan emiatt írtam anno, hogy csak diktatórikus eszközökkel valósítható meg. A diktatúrára nem is annyira a rendszer fenntartásához lenne szükség, hanem a külső támadások kivédésére! És biztos lehetsz benne hogy nem a munkás-osztály támadna, hanem a vezető rétegek!
Vegyük csak az 1919-es, első világháború utáni orosz történéseket!
A győztes antant belevette a német fegyverszüneti szerződésbe, hogy a német csapatok kötelesek megszállva tartani a kezükön lévő orosz területeket, és visszaverni a bolsevikeket. Igen! Nem az oroszokat!
A világháború után az antant a fekete-tengeri orosz kikötőkbe összpontosította a haderejét a bolsevikok ("kommunisták") ellen. Murmanszkban 40.000 angol-amerikai katona jelent meg.
Inkább nem folytatom, mert túl hosszú lenne. A lényeg, hogy a központi, az antant hatalmak, és a fehérgárdisták egyesített haderővel támadtak a kommunistákra! Mivel a kapitalista haderőkben megindult a bomlás a kommunizmus eszméje következtében, ezért a külföldi hatalmak szélsebesen kivonták a csapataikat. Fent állt a veszélye, hogy az eszme begyűrűzik az anyaországokba is. Viszont minden hadfelszerelést otthagytak Kolcsaknak a fehérgárdisták parancsnokának, és folyamatosan támogatták amíg a bolsevikok le nem verték.
Gondolj bele, hogy mekkora támadásnak lenne vajon kitéve egy kommunista sejt kialakítása? Ezt csak egy megfelelő haderővel rendelkező "valaki" lenne képes visszaverni. Leninnek sikerült, Sztálin pedig kinyírta és elqrta az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!