Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vannak egyáltalán még olyanok...

Vannak egyáltalán még olyanok itt Magyarországon (pár jöttment alak kivételével), akik őszintén hisznek a kommunizmusban és valamennyire komolyan is lehet venni őket?

Figyelt kérdés
Már ha egyáltalán komolyan lehet venni bármiféle kommunistát.... mert ez azért nem olyan biztos. Amiről én tudok, mint a kommunizmus mai képviselete itthon, az egy komolyan vételre teljességgel alkalmatlan cirkusz. Tehát az ilyen Munkáspárt, Vajnai Attila és hasonló bohócok számomra nem vehetőek komolyan. De van ezeken a minipártokon kívül bármiféle valamirevaló képviselete ennek az eszmének, vagy már tényleg totálisan kihalófélben van? Ha igen, szerintetek mikorra tűnhet el végleg ez az agyrém legalábbis Magyarországról? Szerintem 20 év se kell neki, hála Istennek.... csak tűnjön el minél előbb. Ezen az oldalon van egyáltalán kommunista? Ha igen, írjon és szívesen linkelek neki pár oldalt, amit elolvasva búcsút mondhat az álláspontjának.

2020. okt. 31. 22:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 A kérdező kommentje:
Nyilván a kapitalizmus sem tökéletes, ezt én sem gondolom. Viszont amíg nincs egy normálisabb alternatíva (és a kommunizmus minden, csak nem alternatíva), addig ez a jelenlegi rendszer legyen a legkisebb rossz. Hogy a jövőben miként fog alakulni, az jó kérdés, de ha egyszer majd valami fel is fogja váltani a kapitalizmust, az biztos, hogy nem a kommunizmus lesz. Az egyszer biztos.
2020. nov. 1. 17:12
 12/71 anonim ***** válasza:

#7 vagyok:

Abba a hibába estél hogy nem látod a fától az erdőt.

Egyet mondjál nekem a próbálkozók közül aki nem a hatalma kiszélesítésére, vagyona növelésére, és a személye körüli kultusz kialakítására törekedett volna. Ezek mind ellentétesek a kommunizmus eszméjével, tehát ezek eleve nem a kommunizmusra törekedtek! Mint már írtam: "Akiket" te szidsz, azok lényegében a kommunizmus eszméjével "takarózó", azt a céljaik érdekében felhasználó agresszorok, diktátorok."

Tehát a teljes, #9-es érvelésedet egyetlen mozdulattal lesöpörtem az asztalról, mivel az egészet erre építetted.

2020. nov. 1. 18:50
 13/71 anonim ***** válasza:

#12 vagyok:

Megjegyzem hogy akadtak a vezetők között olyanok akik komolyan gondolták.

Vagy egy őt váltó diktátor tette el láb alól, vagy elnyomásban lévén tehetetlen volt, mindig meg kellett alkudnia.

Kíváncsi vagyok, hogy mennyire vagy tájékozott?

Ki lehet ez a két személy?

2020. nov. 1. 18:54
 14/71 A kérdező kommentje:

"Egyet mondjál nekem a próbálkozók közül aki nem a hatalma kiszélesítésére, vagyona növelésére, és a személye körüli kultusz kialakítására törekedett volna."

Az infantilis, mentálisan instabil Kádár hitt ebben az eszmében (talán éppen a labilis elmeállapotából kifolyólag). Mi is lett a rendszerével? Nem elbukott? Hát, de. Hiába nem volt diktátor, nem volt személyi kultusza se, mégis elbukott a rendszere. Ez a rendszer a vezetőtől függetlenül tarthatatlan, nem számít, hogy diktátor-e vagy sem! És nem, nem cáfoltad meg alapjaiban azt az alapvető igazságot, hogy ez az eszme csillagászati távolságokra áll a valóságtól, nem lehet megvalósítani. Demokratikus úton sem.

És, ha azzal próbálnál meg érvelni ezek után, hogy "de hát Kádár korában nem is volt kommunizmus!", akkor erre azt mondom: de szocializmus viszont volt, és el is bukott, ez történelmi evidencia. Ha ezen az úton nem sikerült létrehozni a hőn áhított utópiát, mégis milyen más módja lenne? Szerintem elképzelhetetlen.

2020. nov. 1. 20:04
 15/71 anonim ***** válasza:

Csak mellékesen megjegyzem, hogy Kádárt már megvédtem a #12-es válaszomban: "vagy elnyomásban lévén tehetetlen volt, mindig meg kellett alkudnia."

Na, vajon ki a másik?

Visszatérve a fő témára:

Még mindig nem látod a fától az erdőt! Azt állítod hogy ha egy célt alkalmatlan eszközzel próbálunk elérni, akkor maga a cél elérhetetlen?

A farok csóválja a kutyát?

Bármennyiszer megcáfolhatod a szocializmust mint célravezető eszközt, de a kommunizmust ez nem érinti. De már azt sem értem, hogy ezt miért nem vagy képes belátni? Ennyire szűk-látókörű vagy?

2020. nov. 1. 22:21
 16/71 anonim ***** válasza:
Ha továbbra is a szocializmuson keresztül szándékozol látszólagos cáfolatokat felhozni, akkor inkább zárjuk le a témát.
2020. nov. 1. 22:24
 17/71 anonim ***** válasza:

Ismét #15:

Hasonlat:

Szerinted, ha egy paradicsommal nem tudsz beverni egy szöget a fába, akkor egy szöget nem lehet beleverni fába?!

Kb ennyi értelme van az érvelésednek.

2020. nov. 1. 22:28
 18/71 A kérdező kommentje:

"Csak mellékesen megjegyzem, hogy Kádárt már megvédtem a #12-es válaszomban: "vagy elnyomásban lévén tehetetlen volt, mindig meg kellett alkudnia."

Értem. Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy ha Kádár nem lett volna "elnyomásban", és a saját, feltételezett "nagyszerű ötletei" szerint irányíthatta volna az országot, akkor eljött volna a hőn áhított "megváltás" vagy mégis mire gondolsz? Erősen kétlem, hogy éppen a gyerekkorban traumatizált, önértékelési zavaros, a vége felé mentálisan labilis Kádár tartogatott volna "világmegváltó" ötleteket. Szerintem még az sem igaz, hogy "meg kellett alkudnia", de mindegy. Visszatérve a kommunizmusra, szerinted ha nem a szocializmus vagy nem csak az vezethet a hőn áhított utópiához, akkor mégis mi?! Nyilván nem lesz egyik napról a másikra "ideális/megvalósult" kommunizmus. Szerinted mégis hogyan lehetne eljutni egy ilyen rendszer megvalósításához és a legfőképp, hogyan lehetne azt hosszú távon fenntartani? Ha már ilyen makacsul ragaszkodsz az elképzeléseidhez és a túlzóan idealisztikus eszméidhez, csak van valami elképzelésed arról is, hogy mégis hogyan lehetne az elviekben "támadhatatlan" kommunizmust megvalósítani? Mert az rendben van, hogy mint elgondolás, olyan tökéletesnek tűnik, de a valóság azért más dolog, mint az, amit az ember a maga kis idealisztikus elméjében elképzel magának.

2020. nov. 2. 12:15
 19/71 anonim ***** válasza:

Te vitatkozni akarsz, nem pedig érvelni. Érvelni egyébként már csak a fiatal korodnál fogva sem tudnál. (35 alatti vagy) Téged maga a kérdés nem érdekel csak gúnyolódni akarsz, én meg csak mosolygok a magabiztosságodon. Nagyon keveset tudsz ahhoz képest, hogy azt mekkorának képzeled!

[link]

2020. nov. 2. 14:34
 20/71 A kérdező kommentje:
A kor nem feltétlenül számít, nem attól függ, hogy valaki tud-e normálisan érvelni, inkább a te megállapításod számít személyeskedésnek, amikor a korral jössz. Az meg, hogy mennyit tudok.... ha te többet tudsz, miért nem érvelsz inkább amellett, hogy a kommunizmus reális módszerekkel megvalósítható? Ha így gondolod, nyilván tudsz érvelni is az álláspontod mellett, nem csak ignorálni az erre vonatkozó kérdéseimet és személyeskedni a korom felemlegetésével.
2020. nov. 2. 15:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!