Vannak egyáltalán még olyanok itt Magyarországon (pár jöttment alak kivételével), akik őszintén hisznek a kommunizmusban és valamennyire komolyan is lehet venni őket?
Ha már itt tartunk akkor a szélsőjobb is elkophatna lassan.
Amúgy a kommunisták már az ötvenes években sem hittek a kommunizmusban, max akik rájuk szavaztak.
Igen, van például én.
Komolyan beszélek, és ezt elvárom tőled is.
#2 vagyok:
Totális tévedésben vagy, és összetéveszted a szezont a fazonnal. Eddig úgy tűnik, hogy hiba volt téged komolyan venni.
Eddig, az újkori történelem folyamán, SEHOL nem alakult ki kommunizmus. Próbálkozások voltak a kialakítására például szocializmus néven, ami szerintük a kommunizmushoz vezető út lett volna. Tévedni emberi dolog. XD
Tehát ami soha nem is jött létre az nem lehetett "totálisan tarthatatlan", és nem lehetett sehány áldozata sem! "Akiket" te szidsz, azok lényegében a kommunizmus eszméjével "takarózó", azt a céljaik érdekében felhasználó agresszorok, diktátorok. Mao Ce-Tung, Kim Dzsong-il, Sztálin, Ceaușescu, etc.
#7 vagyok:
Ez kb ugyanaz, mint amikor a középkorban a papság, a keresztényiség jegyében emberek tíz-százezreit kínozta halálra vagy égette el máglyán.
"Eddig, az újkori történelem folyamán, SEHOL nem alakult ki kommunizmus. Próbálkozások voltak a kialakítására például szocializmus néven, ami szerintük a kommunizmushoz vezető út lett volna. Tévedni emberi dolog. XD"
Értem. Ezzel az érvvel (vagyis próbálkozással) már találkoztam máshol is, sokan azzal próbáljak menteni a menthetőt, hogy "á, ugyan már, valódi kommunizmus még nem is volt soha!". Ez igaz. És miért nem volt? Azért, mert megvalósíthatatlan! Egyszerűen csillagászati távolságokban áll ez az eszme a valóságtól, Marx sajnos híján volt a realitásérzéknek. De hát, tévedni emberi dolog, mint te is írtad. Továbbá, bár kommunizmus ténylegesen nem volt soha, szocializmus viszont igen, ami elvileg a kommunizmushoz vezetett volna, de már ez is, már ez az "átvezető szakasz" is megbukott, és ezt nem tagadhatod, hogy ez bizony egy nyilvánvaló és hatalmas bukás volt! Tehát ha már csak az előzetes, átvezető rendszer is halálra van ítélve, nem tudom, mégis mit kéne még remélnünk a kommunizmustól, azaz nem tudom, hogy te mit remélsz, de szerintem naiv dolog ebben reménykedni. Azt pedig már nem is említem, hogy a "valódi" vagy "ideális" kommunizmusról mindenkinek más és más az elgondolása, akik ezzel érvelnek, hogy "eddig még nem is volt kommunizmus, ami a 20. században volt, az nem nevezhető annak." Csakhogy egyáltalán nincs konszenzus abban, hogy akkor mégis mi a fene az a kommunizmus, aminek során majd megvalósul az "ideális társadalom". Szerintem mindenki, aki ezt állítja, csak egy túlzóan idealisztikus gondolattal tud előállni, ami maximum sci-fi kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!