Normális az ilyen? Egyszerűen nem tudom megérteni. Szerintetek?
Beszélgettem a napokban egy sráccal egy fórumon.
A körülmények lényegtelenek.
A srác neve az volt, hogy "debreczeni".
Az első kérdése az volt, hogy honnan írok. Mondom, hogy Budapestről. Erre megkérdezi, minden magyarázat nélkül, hogy "újpest, vagy fradi?"
Nem vagyok egy nagy focidrukker, de azért értettem. De biztos van sok ember, aki nem értené. Ezért visszakérdeztem, mintha nem tudnám. ("Parancsolsz?")
Erre csak ismételgetni tudta, hogy "újpest vagy fradi?", "újpest, vagy fradi?". A végén betelt a pohár. Kibújtam a hülye jelmezéből és rákérdeztem, hogy miből gondolja, hogy aki pesti az feltétlenül Újpest, vagy Ferencváros drukker. És miért gondolja, hogy minden pesti szereti a focit.
Erre azt mondta, hogy a normálisak szeretik. Megkérdeztem, hogy nem gondolja-e, hogy kicsit soviniszta lenne. Szinte már hallottam, ahogy kattognak a fogaskerekek a fejében és megkérdezte, hogy az mi. Leírtam a definíciót, de még mindig nem értette.
Akkor gondoltam témát váltok, és leírtam, hogy én nem igazán szeretem a magyar focit, és amúgy sem vagyok egy nagy foci drukker, de ha választani kell, akkor leginkább a Bayer Münchent szeretem. ÉS hozzátettem, hogy a pestiek azért sem feltétlenül mind Újpest, vagy Ferencváros drukkerek, mert nem csak ez a két csapat van. Van pl. az MTK is.
Erre lekezelően megjegyezte, hogy az MTK zsidó, és mi a francért drukkolok egy csapat nácinak.
Ez már sok volt. Megkérdeztem, hogy mi az, hogy náci. Nem tudta. Megkérdeztem, hogy miért ilyen rasszista és antiszemita. Ezeket a fogalmakat sem ismerte.
Amúgy 16 volt a srác. Ennyi idősen, még ha definiálni nem is tudja pontosan, de a jelentésükkel tisztában kéne hogy legyen. Pláne, ha ilyen bőszen hangoztatja.
Aztán elkezdett szidni gyakorlatilag mindenkit a magyarokon kívül. A négereket, a cigányokat és a zsidókat mert nem "fehérek", a németeket mert nem olyanok mint "mi" és így tovább.
Közben megjegyezte, hogy ő DVSC-TEVA drukker. (Mily meglepő) Rá is kérdeztem, hogy nem érzi-e az abszurditást abban, hogy utálja a négereket és egy olyan csapatnak drukkol, aminek a fele színes bőrű. (Ha nem is mind néger.)
Mondanom sem kell, nem értette a problémámat. Azt mondta, hogy ő fel nem venne egy Coulivaly mezt. Erre mondtam neki, hogy ha a Debrecennek drukkol, akkor a néger játékosaiknak is drukkol. Erre ő ezt bőszen tagadta, és megint összehordott minden hülyeséget.
Folyamatosan szidta a nácikat, miközben próbáltam rávenni, hogy definiálja, hogy mi az, hogy náci. Aztán elkezdi írogatni, hogy "zig heil", meg "heil hitler". Kérdezem, hogy ezek mit jelentenek. Persze nem tudja. De tetszik neki. :)
Aztán már erősködtem, hogy ha ennyire nincs tisztában semmivel, akkor mondja el, hogy miért utálja a négereket. Erre belekezdett minden marhaságba. Sorolta a sztereotípiákat, meg minden. És lekicsinylően megkérdezte, hogy ismerek-e egyáltalán négereket. Mondtam, hogy történetesen az egyik legjobb barátom néger és nagyon kedves és jódej srác. És nem a bőrszíne alapján ítél meg embereket, mint ő.
Erre megkérdezte, hogy én talán néger vagyok-e. Visszakérdeztem, hogy és ha az lennék? Akkor már a véleményem nem is számítana? Erre azt válaszolta, hogy nem, pedig egész végig azon papolt, hogy én nem mondok véleményt, holott ő nem tudott normálisan válaszolni egy kérdésemre sem.
Na itt telt be a pohár és otthagytam.
Szerintetek normális az ilyen?
Egy 21 éves történész hallgató (fehér, magyar) srác
„Engem inkább az idegesítene, ha kis barátunk valami politikai mozgalmat alapítana, vagy annak tagja lenne és ott hirdetné az elveit.”
Milyen elveit? Teljesen csapongónak tűnik, erre azért elég nehéz lenne bármilyen mozgalmat építeni.
Esetleg „Ellentmondásosság és Paradoxon Pártja” vagy valami hasonló?
"Egy csövessel nyilván nem állnék le vitatkozni, mert tőle nem várja el az ember, hogy bármihez bármi köze is legyen. És egy csövest senki sem vesz komolyan"
kérdező, tudod vannak több diplomás csövesek is! csak nem piacképes diplomával stb. Például TÖRTÉNÉSZ diplomával is! :D
Nem akarok cinikus lennei, de azt ki nem sz@rja le, hogy hány diplomája van.
Igen, a diplomás történészek többnyire nem mennek túl sokra a diplomájukkal, de ez nem tartozik ide.
Az senkit sem érdekel, hogy milyen műveltsége van az illetőnek. Egy csöves szavára nem igen ad az ember.
Nézd csak meg! Kismilliószor volt már, hogy egy milliomospalánta elböffentett valamit egy olyan témáról, amiről fogalmam sincs, és máris a fél világ rá hivatkozott. És, őszintén, hányszor hallottál arról, hogy komoly vitában egy hajléktalan véleményére hivatkoztak volna, még akkor is ha az illető ért hozzá.
Én is találkoztam már rengeteg hihetetlenül művelt csövessel, de a csöveseket akkor sem veszi komolyan senki.
Az ilyen agyatlanokat meg igen, mert elég jólszituáltnak tűnnek ahhoz, hogy figyeljenek rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!