Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Normális az ilyen? Egyszerűen...

Normális az ilyen? Egyszerűen nem tudom megérteni. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Beszélgettem a napokban egy sráccal egy fórumon.

A körülmények lényegtelenek.

A srác neve az volt, hogy "debreczeni".

Az első kérdése az volt, hogy honnan írok. Mondom, hogy Budapestről. Erre megkérdezi, minden magyarázat nélkül, hogy "újpest, vagy fradi?"

Nem vagyok egy nagy focidrukker, de azért értettem. De biztos van sok ember, aki nem értené. Ezért visszakérdeztem, mintha nem tudnám. ("Parancsolsz?")

Erre csak ismételgetni tudta, hogy "újpest vagy fradi?", "újpest, vagy fradi?". A végén betelt a pohár. Kibújtam a hülye jelmezéből és rákérdeztem, hogy miből gondolja, hogy aki pesti az feltétlenül Újpest, vagy Ferencváros drukker. És miért gondolja, hogy minden pesti szereti a focit.

Erre azt mondta, hogy a normálisak szeretik. Megkérdeztem, hogy nem gondolja-e, hogy kicsit soviniszta lenne. Szinte már hallottam, ahogy kattognak a fogaskerekek a fejében és megkérdezte, hogy az mi. Leírtam a definíciót, de még mindig nem értette.

Akkor gondoltam témát váltok, és leírtam, hogy én nem igazán szeretem a magyar focit, és amúgy sem vagyok egy nagy foci drukker, de ha választani kell, akkor leginkább a Bayer Münchent szeretem. ÉS hozzátettem, hogy a pestiek azért sem feltétlenül mind Újpest, vagy Ferencváros drukkerek, mert nem csak ez a két csapat van. Van pl. az MTK is.

Erre lekezelően megjegyezte, hogy az MTK zsidó, és mi a francért drukkolok egy csapat nácinak.

Ez már sok volt. Megkérdeztem, hogy mi az, hogy náci. Nem tudta. Megkérdeztem, hogy miért ilyen rasszista és antiszemita. Ezeket a fogalmakat sem ismerte.

Amúgy 16 volt a srác. Ennyi idősen, még ha definiálni nem is tudja pontosan, de a jelentésükkel tisztában kéne hogy legyen. Pláne, ha ilyen bőszen hangoztatja.

Aztán elkezdett szidni gyakorlatilag mindenkit a magyarokon kívül. A négereket, a cigányokat és a zsidókat mert nem "fehérek", a németeket mert nem olyanok mint "mi" és így tovább.

Közben megjegyezte, hogy ő DVSC-TEVA drukker. (Mily meglepő) Rá is kérdeztem, hogy nem érzi-e az abszurditást abban, hogy utálja a négereket és egy olyan csapatnak drukkol, aminek a fele színes bőrű. (Ha nem is mind néger.)

Mondanom sem kell, nem értette a problémámat. Azt mondta, hogy ő fel nem venne egy Coulivaly mezt. Erre mondtam neki, hogy ha a Debrecennek drukkol, akkor a néger játékosaiknak is drukkol. Erre ő ezt bőszen tagadta, és megint összehordott minden hülyeséget.

Folyamatosan szidta a nácikat, miközben próbáltam rávenni, hogy definiálja, hogy mi az, hogy náci. Aztán elkezdi írogatni, hogy "zig heil", meg "heil hitler". Kérdezem, hogy ezek mit jelentenek. Persze nem tudja. De tetszik neki. :)

Aztán már erősködtem, hogy ha ennyire nincs tisztában semmivel, akkor mondja el, hogy miért utálja a négereket. Erre belekezdett minden marhaságba. Sorolta a sztereotípiákat, meg minden. És lekicsinylően megkérdezte, hogy ismerek-e egyáltalán négereket. Mondtam, hogy történetesen az egyik legjobb barátom néger és nagyon kedves és jódej srác. És nem a bőrszíne alapján ítél meg embereket, mint ő.

Erre megkérdezte, hogy én talán néger vagyok-e. Visszakérdeztem, hogy és ha az lennék? Akkor már a véleményem nem is számítana? Erre azt válaszolta, hogy nem, pedig egész végig azon papolt, hogy én nem mondok véleményt, holott ő nem tudott normálisan válaszolni egy kérdésemre sem.

Na itt telt be a pohár és otthagytam.

Szerintetek normális az ilyen?

Egy 21 éves történész hallgató (fehér, magyar) srác

2010. aug. 6. 20:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%

Végigolvastam és jól felpaprikáztam magam... Ne törődj vele, aki ostoba, az ostoba is marad, hiába magyarázol neki bármit!

Na megyek is, mert csak agyvérzést kapok totál feleslegesen. 22L

2010. aug. 6. 21:29
 12/24 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, nem feltétlenül vele van bajom, hanem azzal, hogy sokan gondolkodnak így, és ez nagyon degradáló képet mutat a nacionalistákról, kifelé meg az egész magyarságról.

Ő legyen olyan hülye, amilyen akar. Ez nem érdekel. De az én hírnevemet és a hazám hírnevét ne tegye tönkre!

2010. aug. 6. 22:04
 13/24 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:56

"Tipikus beszűkült látókörű hungaristával volt dolgod."

A hungarista részét nem értem, hogy jön ide?

2010. aug. 7. 00:09
 14/24 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy barátunk lényegében csak a magyarokat tartja embernek.

Ha ez nem hungarizmus, akkor mi?

2010. aug. 7. 00:11
 15/24 anonim ***** válasza:
Akkor az nem hungarizmus, hanem a sovinizmus.
2010. aug. 7. 00:18
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

Mit vársz egy focistától?

"kisfiam ismered Petőfit? mőőőőőő

Kisfiam mi akarsz lenni? FOCISTA!" jó persze nem mind1 ilyen, de hát a többség-.-

Ja és felmerült bennem egy érdekes kérdés: kérdező te nacionalistának vallod magad? mert ha netalán annak, akkor nem vagy az te sem!

2010. aug. 7. 00:28
 17/24 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, de gondolom már az elején észrevetted, h nem egy lángelme, de akkor meg minek mentél bele fölösleges vitákba, és dörgöltél az orra alá ilyen-olyan fogalmakat, definíciókat, holott, ahogy írtad, sejtetted, h úgy sem fogja megérteni azokat, később pedig még mindezt fölteszed ide kérdésként, és a végén közlöd, hogy történész hallgató vagy....háááát eléggé úgy tűnik, mintha csak reklámozni szeretnéd, hogy bezzeg te mennyire művelt vagy, és a sors összehozott egy olyannyira bunkó emberrel, hogy te ezen teljesen kiakadsz....én már szerintem a második-harmadik mondat után mosolyogtam vna egyet, és befejeztem vna a beszélgetést, vagy egyszerűen azt mondtam vna, h "abszolút nem érdekel a foci, nem szurkolok egyik csapatnak sem" (a te helyedben, mert rám ez így nem igaz xD)

Most komolyan, ha mondjuk a buszmegállóban leszólítana egy csöves, vagy egyéb jött-ment, állítva, hogy mondjuk ő Jézus reinkarnációja, vagy valami más hülyeséget, akkor leállnál vele vitatkozni, teletűzdelve a mondandódat ilyen-olyan szakkifejezésekkel, meg definíciókkal, hogy utána magadba mondogathasd, h húú de művelt, meg intelligens is vagy te, és micsoda korlátolt emberek is vannak a földön, de jó, h te bezzeg nem ilyen vagy.....összességében ez is elég szánalmas, ahogyan az említett vitapartnered is....

2010. aug. 7. 00:37
 18/24 anonim ***** válasza:

68-as a reinkarnációs hasonlatodon nagyot nevettem :D

De sztem nem magát akarta reklámozni hanem, hogy micsoda emberkék vannak ebben az országban! Ha így nézed, ha úgy, attól függetlenül ez a srác szavazati jogot fog kapni :-(

2010. aug. 7. 00:40
 19/24 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 00:28

„Mit vársz egy focistától?”

1.: Nem tudhatod, hogy focista-e.

2.: Egy bunkónak miért kéne focistának lennie (és fordítva)?

2010. aug. 7. 00:48
 20/24 A kérdező kommentje:

"mert ha netalán annak, akkor nem vagy az te sem!"

Ezt most nem értem. Ha mi vagyok, akkor mi nem vagyok?

Amúgy szerintem ezek a fogalmak mára már eléggé elavultak. Alapvetően konzervatívnak vallom magam, de a magam módján liberális és nacionalista is vagyok. De nem megyek ki az utcára tüntetni, b.zikat dobálni, cigányokat verni és zsidózni, ha erre gondolsz. Én az egyes embereket ítélem meg, nem egy egész csoportot, pusztán a bőrszíne, vagy egyes tagjainak viselkedése alapján.

Kedves 00:37-es!

Egy csövessel nyilván nem állnék le vitatkozni, mert tőle nem várja el az ember, hogy bármihez bármi köze is legyen. És egy csövest senki sem vesz komolyan.

Viszont az illető 16 éves gimnazista volt. Vagyis nem is 8 általánost végzett szakmunkás. Van internete, tehát igazán csóró sem lehet. Vagyis elvárható tőle, hogy ilyen alapfogalmakat ismerjen. Emellett a nácit ő hozta fel. Egyedül ezt kértem tőle, hogy definiálja.

Azon csak bosszankodtam hogy egy ilyen, a körülményekből megítélhetően jó körülmények között élő gimnazista, nincs tisztában azzal, még hozzávetőlegesen sem, hogy mi a sovinizmus, vagy a rasszizmus, és ilyen ellentmondásokba keveredik, hogy szidja a nácikat, közben Hitlert élteti, szidja a zsidókat és a négereket és közben egy zsidó tulajdonban lévő focicsapatnak szurkol, aminek a játékosainak egy jelentős része néger.

Megmondtam jó előre, hogy nem azért írtam ezt ki ide, hogy dicsekedjek vele. Tényleg kíváncsi vagyok a reakciókra.

És azért álltam le vele vitatkozni, mert, mint mondtam, a körülményeit tekintetbe véve, egy jól szituált fiatalnak tűnt, annak ellenére, hogy csont hülye. Az emberek egy ágrólszakadt csöves hablatyolását elengedik a fülük mellett. Viszont ha egy jól öltözött, jól fésült, tiszta gimnazista fiú mond ilyen hülyeségeket, akkor mindenki azt fogja mondani, hogy milyen buta a mai fiatalság, az iskolákban nem tanítanak semmit. Meg hogy milyen idióták ezek a nacionalisták, meg hungaristák, és semmi értelmes érvük nincs. Hadd ne mondjam, hogy ilyen formában egyik sem igaz.

És ha mondjuk valami miatt bekerül a srác a nemzetközi médiába, akkor meg az egész világ azt fogja mondani, hogy a magyarok ilyen sötét őstulkok, akik az egész világot az ellenségüknek tekintik, és mindenkit le akarnak zúzni.

Ha mindezt egy csöves mondaná, akkor max. azon szörnyülködne a világ, hogy milyen rossz az életszínvonal nálunk és esetleg, hogy milyen rossz az oktatás. Semmi több.

Mint már mondtam, ő mondjon, amit akar. Engem különösebben nem izgat. Az a bajom, hogy "megfelelő" környezetben nagyon rossz hírét keltheti a korosztályának (amibe félig-meddig én is beletartozom) és a hazájának is, ami az én hazám is.

"De sztem nem magát akarta reklámozni hanem, hogy micsoda emberkék vannak ebben az országban!"

Kb. Bár ez sem teljes igaz, de közelebb jársz.

"Ha így nézed, ha úgy, attól függetlenül ez a srác szavazati jogot fog kapni :-("

Ebbe bele sem gondoltam.

Igazad van. Még ez is. :(

Bár ilyen mentalitással valószínűleg a Jobbikra szavaz, ha csak nem annyira sík hülye, hogy azt se tudja ki mit akar, és találomra ikszel.

A Jobbikkal pedig, mint párttal, nekem különösebb bajom nincsen. Nekik is vannak rossz tulajdonságaik, de azok minden pártnak vannak. Szerintem ők sem rosszabbak az összes többinél. Bár nem is jobbak.

Engem inkább az idegesítene, ha kis barátunk valami politikai mozgalmat alapítana, vagy annak tagja lenne és ott hirdetné az elveit.

2010. aug. 7. 00:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!