Hogy tudom eldönteni, hogy a között szóra beetween vagy among használatos? tudom nem egyszerűen csak, azonos dolgok esetén among, különböző dolgok esetén between. Ennél bonyolultabb. Ezt szeretném megérteni.
Ha 2 dolog között van valami, pl. 2 könyv között egy harmadik, akkor between,
ha pedig elszórva sok között van, pl nagy tömegben egy emberke, akkor among.
első vagyok:
és ha különbséget akarsz tenni 2 dolog között akkor is between, pl: What is the difference between A and B?
Az hogy mik között az teljesen mindegy, de a szabály lényegében ugyanannyira egyszerű:
Between: Két dolog közt
Among: sok dolog közt
Mert akkor is between, ha nem két dolog, de két kategória, pl amit mondtál: többezer könyv, 1-et kell kiválasztani, lesz két kategóriád: amit kiválasztottál + a többi
tehát többre is használják, nem csak 2-re, ha tisztán szét lehet választani őket
pl rengeteg galamb van a téren, közöttük ugrál pár veréb, az: among
3 gyerek között elosztani vmit: between (If your friend wants her life insurance divided between her three children...)
It's difficult to find Bob among the other children.
itt is két kategória lesz,és mégis among: 1. Bob 2. a többiek.
jajjjjjjjjjjjjjjjjjj :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!