Mi ez a trianon mánia mindenhol?
Soha nem lesz már magyar terület, valójában soha nem is volt.
Az mind1 hogy 100 vagy 200 éves évforduló.
Minden elcsatolt területen más nemzetiségek élnek. A magyaroknak megvan a saját kis országa, éljenek ott.
Utolsó, én a valóságot látom. Nem vakít el a fene nagy magyarság tudat.
Mégis milyen magyar kultúráról beszélsz? Mire lehet büszke a magyar nép?
De ha már csonkításról van szó: szerinted miről híresek a magyarok?
(segítek:semmiről)
Mire lehet büszke a nép? Az 1000 éves történelmére, a tudósaira, feltalálóira, művészeire, akiket a világnak adott.
A teljesség igénye a mi feltalálóinknak köszönhető a számítógép, a telefon és a telefonközpont, a villanykörte, a helikopter, golyóstoll, C vitamin, holográf, részecske gyorsító, rubik kocka, varrógép, színes tévé, az első tévé adás is a miénk volt, szintetikus vér, sakk-gép, villát kanalat is elsőként a Magyarok használtak.
Az elcsatolt területeken pedig anno kisebbségként voltak jelen a szlovák parasztok és a románok is. De mi nem elnyomtuk őket, hanem védtük a külső ellenségtől, cserébe utálnak minket, pedig országot kaptak tőlünk Trianonnal. Németország nem vesztett semmit a területeiből, csak minket daraboltak fel ...talán ezért is neheztel egy kicsit minden jóérzésű Magyar.
"Utolsó, én a valóságot látom. Nem vakít el a fene nagy magyarság tudat."
Én semmiféle "fene nagy magyarságtudatról" nem beszéltem, én egy normális magyarságtudatról beszélek, amit már az előttem szóló időközben tökéletesen kifejtett...
Te állításod szerint a "valóságot látod", no akkor zárd élénk, hogy mi az a "valóság". Nagyon kíváncsi lennék rá...
"
Az első teljesen automatikusan működő számítógépet az Amerikai Egyesült Államokban , a Harvard Egyetemen, 1939 -1944 -ig tartó munkában készítették el Howard Aiken vezetésével az Automatic Sequence Controlled Calculator -t (ASCC), más néven Mark I-et. A találmány elődeivel ellentétben már tízes számrendszerben számolt."
"
Legtöbben úgy tudják, hogy Alexander Graham Bell találta fel, majd építette meg az első telefont 1876 -ban, az amerikai Massachusetts államban. Rajta kívül voltak még sokan mások, akik rendkívül fontosak voltak a telefon kifejlesztésében. Az alapokat Morse találmánya, a távíró fektette le, ez volt ugyanis az első, elektromos jeleket továbbító hálózat. 1854 -ben Charles Bourseul belga származású francia mérnök felvetette annak lehetőségét, hogy hangot is lehetne valahogy a hálózaton továbbítani. Szintén ebben az időszakban kísérletezett még Johann Philipp Reis és Elisha Gray is. Bell egy olasz bevándorló, Antonio Meucci nyomdokain indult el. Amit Meucci
1874 -ben anyagi nehézségek miatt nem tudott jogi védelem alá helyezni, azt két évvel később Bell szabadalmaztatatta . Meucci emléke mégsem merült feledésbe. 2002 -ben az Egyesült Államok képviselőháza nyilatkozatot fogadott el, melyben az olasz feltalálót ismeri el a telefon feltalálójaként. Végül Bell és az ő csapata építette meg a telefont, ami végül 1876 után Bostonból kiindulva meghódította a világot."
"A ma használatos izzólámpa őse feltalálójának hivatalosan Thomas Alva Edisont tekintik. Robert Friedel és Paul Israel [1] történészek Edisonon és Joseph Wilson Swanen kívül még 22 feltalálót említenek meg, de Edisonnak sikerült először megfelelő izzítható anyagot találnia, elegendően nagy vákuumot elérnie, valamint az ő izzólámpái - nagy ellenállásuk miatt - gazdaságosan üzemeltethetők voltak a központosított (akkor még egyenáramú) elektromos hálózatról, amit szintén ő dolgozott"
Nem fogom egyenként mindet belinkelni. De azért ez már egy picit túlzás hogy 1-2 ember valami párhuzamos világban létezik, vagy én nem tudom. A rubik kockát lehet hogy egy magyar találta fel, a többihez valójában nincs túl sok közük.
És az a szánalmas hogy a 27#es válaszoló arra büszke hogy 100 évvel ezelőtt valamelyik magyar származású zsidó (gyűlőjjükazsidókat) feltalált valamit (ami nem igaz).
Bocs elírtam: jelen időről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!