Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi ez a trianon mánia mindenhol?

Mi ez a trianon mánia mindenhol?

Figyelt kérdés

Soha nem lesz már magyar terület, valójában soha nem is volt.

Az mind1 hogy 100 vagy 200 éves évforduló.

Minden elcsatolt területen más nemzetiségek élnek. A magyaroknak megvan a saját kis országa, éljenek ott.

2020. jún. 5. 08:43
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%

"De akkor ez most melyik ország?"

https://www.youtube.com/watch?v=RqJVa0fl01w

2020. jún. 5. 10:25
 22/59 anonim ***** válasza:
42%
Kedves kérdező, az előző kommentelő bizony a lényegre tapintott rá... Van neked egészséges magyarságtudatod???Tudod az annyit tesz, hogy büszkén MAGYAR-nak vallod magad, bárhol, bármikor, fontos számodra a magyar nemzet, a teljes magyarság, magadénak érzed csodálatos nyelvünket, kultúránkat, és minden olyan helyzetet, történést, nézetet, amely az össznemzeti magyarság bármilyen érdeke ellen van, vagy lenni akar, illetve sérti, csonkítja azt, azt zsigerből elítéled. Ha van ,akkor légyszíves fejtsd ki, hogy nálad mit takar... én attól tartok hogy neked nincs!
2020. jún. 5. 10:26
 23/59 anonim ***** válasza:
70%
Ha már a magyarságtudatnál tartunk, mi van azokkal, akik ilyen-okból kimentek kimentek külföldre és onnan szidják, gyalázzák az országot, az itt élő embereket? Meg azokkal, akik ugyan nem mentek ki, de ugyanezt teszik itthon (sz@r ország és hasonló jelzőkkel illetve, ahonnan menekülni kell). Trianon 100 éve volt, akkor sem tudtunk ellene tenni semmit most sem tudunk, kár azon sírni, ami ilyen régen elveszett, azt kellene jobban megbecsülni, ami megmaradt nekünk.
2020. jún. 5. 10:41
 24/59 A kérdező kommentje:

Utolsó, én a valóságot látom. Nem vakít el a fene nagy magyarság tudat.

Mégis milyen magyar kultúráról beszélsz? Mire lehet büszke a magyar nép?

De ha már csonkításról van szó: szerinted miről híresek a magyarok?

(segítek:semmiről)

2020. jún. 5. 10:44
 25/59 anonim ***** válasza:
88%
Hú, te reménytelen vagy, vagy csak trollkodsz itt össze vissza...
2020. jún. 5. 11:10
 26/59 anonim ***** válasza:
100%

Mire lehet büszke a nép? Az 1000 éves történelmére, a tudósaira, feltalálóira, művészeire, akiket a világnak adott.

A teljesség igénye a mi feltalálóinknak köszönhető a számítógép, a telefon és a telefonközpont, a villanykörte, a helikopter, golyóstoll, C vitamin, holográf, részecske gyorsító, rubik kocka, varrógép, színes tévé, az első tévé adás is a miénk volt, szintetikus vér, sakk-gép, villát kanalat is elsőként a Magyarok használtak.

Az elcsatolt területeken pedig anno kisebbségként voltak jelen a szlovák parasztok és a románok is. De mi nem elnyomtuk őket, hanem védtük a külső ellenségtől, cserébe utálnak minket, pedig országot kaptak tőlünk Trianonnal. Németország nem vesztett semmit a területeiből, csak minket daraboltak fel ...talán ezért is neheztel egy kicsit minden jóérzésű Magyar.

2020. jún. 5. 11:32
 27/59 anonim ***** válasza:
100%
*A teljesség igénye nélkül...
2020. jún. 5. 11:33
 28/59 anonim ***** válasza:
73%

"Utolsó, én a valóságot látom. Nem vakít el a fene nagy magyarság tudat."

Én semmiféle "fene nagy magyarságtudatról" nem beszéltem, én egy normális magyarságtudatról beszélek, amit már az előttem szóló időközben tökéletesen kifejtett...

Te állításod szerint a "valóságot látod", no akkor zárd élénk, hogy mi az a "valóság". Nagyon kíváncsi lennék rá...

2020. jún. 5. 11:50
 29/59 A kérdező kommentje:

[link]

"

Az első teljesen automatikusan működő számítógépet az Amerikai Egyesült Államokban , a Harvard Egyetemen, 1939 -1944 -ig tartó munkában készítették el Howard Aiken vezetésével az Automatic Sequence Controlled Calculator -t (ASCC), más néven Mark I-et. A találmány elődeivel ellentétben már tízes számrendszerben számolt."

[link]

"

Legtöbben úgy tudják, hogy Alexander Graham Bell találta fel, majd építette meg az első telefont 1876 -ban, az amerikai Massachusetts államban. Rajta kívül voltak még sokan mások, akik rendkívül fontosak voltak a telefon kifejlesztésében. Az alapokat Morse találmánya, a távíró fektette le, ez volt ugyanis az első, elektromos jeleket továbbító hálózat. 1854 -ben Charles Bourseul belga származású francia mérnök felvetette annak lehetőségét, hogy hangot is lehetne valahogy a hálózaton továbbítani. Szintén ebben az időszakban kísérletezett még Johann Philipp Reis és Elisha Gray is. Bell egy olasz bevándorló, Antonio Meucci nyomdokain indult el. Amit Meucci

1874 -ben anyagi nehézségek miatt nem tudott jogi védelem alá helyezni, azt két évvel később Bell szabadalmaztatatta . Meucci emléke mégsem merült feledésbe. 2002 -ben az Egyesült Államok képviselőháza nyilatkozatot fogadott el, melyben az olasz feltalálót ismeri el a telefon feltalálójaként. Végül Bell és az ő csapata építette meg a telefont, ami végül 1876 után Bostonból kiindulva meghódította a világot."

[link]

"A ma használatos izzólámpa őse feltalálójának hivatalosan Thomas Alva Edisont tekintik. Robert Friedel és Paul Israel [1] történészek Edisonon és Joseph Wilson Swanen kívül még 22 feltalálót említenek meg, de Edisonnak sikerült először megfelelő izzítható anyagot találnia, elegendően nagy vákuumot elérnie, valamint az ő izzólámpái - nagy ellenállásuk miatt - gazdaságosan üzemeltethetők voltak a központosított (akkor még egyenáramú) elektromos hálózatról, amit szintén ő dolgozott"

Nem fogom egyenként mindet belinkelni. De azért ez már egy picit túlzás hogy 1-2 ember valami párhuzamos világban létezik, vagy én nem tudom. A rubik kockát lehet hogy egy magyar találta fel, a többihez valójában nincs túl sok közük.

2020. jún. 5. 12:01
 30/59 A kérdező kommentje:

És az a szánalmas hogy a 27#es válaszoló arra büszke hogy 100 évvel ezelőtt valamelyik magyar származású zsidó (gyűlőjjükazsidókat) feltalált valamit (ami nem igaz).

Bocs elírtam: jelen időről beszélünk.

2020. jún. 5. 12:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!