Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem lehet cigányozni?

Miért nem lehet cigányozni?

Figyelt kérdés
Annak a fajnak ez a neve, még azok is így hívják magukat.
2010. júl. 14. 12:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
35%
Akik hangsúlyozzák, hogy nincs normális cigány, azoknak elárulnám, hogy nemrég a házunkban egy roma származásúalból álló festőbrigád dolgozott. Eddig senki nem végzett olyan minőségi munkát, mint ők. Ráadásul úgy, hogy volt, hogy magukra hagytuk őket a házban. Nem tűnt el semmi, nem esett kár semmiben, elvégezték a munkájukat. Nem az egyedüli példa, a szomszédunkban az ácsok között is több cigány dolgozik jelenleg is, semmi probléma a munkájukkal. Találkoztam már ellenpéldával is, de olyanból magyarok között is van szép számmal.
2010. júl. 14. 13:02
 32/66 anonim válasza:
elöitéletek... egyszer mentem már sötétedéskor az utcán és egy kocsma elött kint állt 4 16-20 év közötti cigány. mikor megláttam öket egyedül lányként kicsit megijedtem uh belegyorsitottam a tempómban. sajnos nem volt alkalmam átmenni az utca másik oldalára. mellettük elmenve az egyik köpött egyet a földre és mondta h rohadt magyarok de utálom öket. beverném az összes pofáját de nagyon..
2010. júl. 14. 13:04
 33/66 A kérdező kommentje:
Természetesen a normálisabbak nem. Ebben teljesen igazad van. De a többség igen. Nekem az fáj a legjobban, hogy el vannak tartva és ahelyett hogy megköszönnék, terrorizálják a lakosságot. Mert ahol én lakom vannak olyan helyek ahol nem lehet este végig menni anélkül, hogy nem kössenek beléd.
2010. júl. 14. 13:04
 34/66 anonim ***** válasza:
20%

rosszul értetted a Kárpátiás póló dolgot. én pont arra gondoltam, hogy a ti előítéletetek következménye volt az eset.

az, hogy tudják Rólatok (és akkor már Ők is általánosítanak), hogy utáljátok Őket. ezért vertek meg

ha nem lenne rasszizmus, ilyenek sem történnének.

ez egy öngerjesztő folyamat és ha valamelyik fél nem fejezi be a gyűlölködést, akkor csak rosszabb és rosszabb lesz

2010. júl. 14. 13:05
 35/66 A kérdező kommentje:
De könyörgöm, Magyarországon a cigánynak vagy a magyarnak kéne csendben maradni szerinted? A cigány örüljön segélyt kap.
2010. júl. 14. 13:09
 36/66 anonim ***** válasza:
92%

"ismered a Magna Cum Laude együttest? az ő frontemberük is cigány és nem titkolja, sőt büszkén vállalja. ilyenek is vannak, meg Győzikék is. magyarok közt is van tuskó paraszt, meg kulturált ember. akkor mi a problémád?

"

Győzit nem biztos hogy fel kell emlegetned, mikor emberekről beszélsz.

2010. júl. 14. 13:11
 37/66 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem mindegyiknek csendben kéne maradni. A cigány elsősorban nem a cigányságára kapja a segélyt, hanem állampolgári alapon. Neked ugyanúgy járna, ha olyan életmódot folytatnál. Inkább legyél büszke rá, hogy neked nincs rá szükséged.
2010. júl. 14. 13:11
 38/66 anonim ***** válasza:

"látod: az előítélet visszaüt. most ők is előítéletesek voltak a póló miatt.

na pont ezért nem szabad valakit egy valamiből elkönyvelni

"

És természetesen itt a szemét magyar kezdte a gyűlölködést ugye?

2010. júl. 14. 13:14
 39/66 A kérdező kommentje:
Olaszországban például a négereket (akik Afrikából menekültek át) befogadják közmunkákra. Reggelente tisztítják az utcákat, kukásoknak fogják be őket. Nincs is gond velük. Itt munka nélkül kapnak pénzt mégse maradnak nyugton.
2010. júl. 14. 13:15
 40/66 anonim ***** válasza:
82%

"Itt néhányan biztos azért néznek rád kedves kérdező rosszul, mert maguk is cigányok. Én még életem során SOHA nem találkoztam olyan cigánnyal, aki tényleg normális, kedves, békeszerető lett volna, aki rendesen dolgozik magáért és a családjáért. Azt, hogy a magyarok így néznek rájuk, erről ők tehetnek. Nem kell őket sajnálni, és védeni, mert ha titeket vernek agyon egy cipőért, vagy ami röhej 500 ft-ért, akkor biztos másképp fogjátok gondolni. szívem szerint kiirtanám az összeset, mert ezek nem emberek!!

Egyébként múltkor a munkahelyem ablakából láttam egy esetet. Fényes nappal egy 16-17 körüli srácot egy jól megtermedt cigány félholtra vert, mert az nem akart neki adni egy szál cigit.

De persze! Védjétek őket hisz ők szentek!

"

Ez az első olyan hozzászólás amivel egyet tudok érteni.

2010. júl. 14. 13:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!