Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem lehet cigányozni...

Miért nem lehet cigányozni vagy zsidózni ha egyszer azok?

Figyelt kérdés
2011. aug. 13. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nyugodtan lehet, álszentek akik ezért kitörlik a hozzászólást, mert a cigány az cigány.
2011. aug. 13. 14:13
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Miért, téged szoktak "magyarozni"? Pedig az vagy. Vagy ostobázni? Pedig az is vagy. De ezek tények, nem kell hangoztatni.
2011. aug. 13. 14:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Se ggezni sem lehet, látod a felsoroltak is már ugyanide tartoznak, annak ellenére hogy mindenkinek van álatlában.
2011. aug. 13. 14:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Te ezt nem értheted...:D sejted miért?
2011. aug. 13. 14:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jó kérdés... Ez olyan, mintha azt se mondhatnánk, hogy kínai... Vagy angol...

Jó, nyilván az is más kérdés, mint amikor valaki alaptalanul zsidózik, vagy cigányozik... De az más.

Pl. múltkor bent voltunk párommal egy ékszerüzletben és a "boltos" totál zsidó volt. Mondtam is a barátnőmnek, hogy olyan zsidő fejet még életemben nem láttam. Erre sunnyogva nézett maga elé, látszott rajta, hogy nem tetszik neki. Peig semmi rosszat nem mondtam, ha egyszer tényleg zsidó volt. Nem rosszindulatból mondtam, vagy ilyesmi. Csak sima megállapítás volt.

2011. aug. 13. 14:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag sértőnek találják. Arról viszont nem beszélnek, hogy egy név miért válik sértővé... Megváltoztatják, pl. romá-vá. Egy idő múlva a rengeteg bűnözés miatt a roma név is sértővé válik... Jöhet agy újabb név ?
2011. aug. 13. 14:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A legdiplomatikusabban úgy lehet "zsidózni" vagy "cigányozni", hogy tárgyilagos szövegkörnyezetben az írni, vagy mondani, hogy "zsidó származású" vagy "cigány származású". Így ez csak egy adat lesz, nem minősítés.
2011. aug. 13. 14:26
 8/12 anonim ***** válasza:
61%
Szóval, hogyha rám egy angol azt mondja, hogy magyar, sértődjek meg, mert az már minősítés? Mondja inkább azt, hogy "magyar származású"? Uggyan már...
2011. aug. 13. 14:28
 9/12 anonim ***** válasza:
14:28 teljesen Veled értek egyet, de sajnos magyarországon (sic! kis "m"-el) ilyen elvakult idióta állapotok vannak.
2011. aug. 13. 14:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat . Legnormálisabbak a 14:22 14:24 14:26 os köszönöm nektek ! Amúgy csak azért kérdeztem mert ha valaki azt mondja hogy magyar akkor az nem vált ki felháborodást de ha már azt mondják hogy cigány akkor már mindenki fel van háborodva hogy ezt nem lehet és hallottam már olyat is hogy valakit ezért büntetek meg .
2011. aug. 13. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!