Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hova megy el 750. 000 forint...

Luigi2 kérdése:

Hova megy el 750. 000 forint havonta egy 4 tagú családban? Ebből max 250 a hitel és banki költségek.

Figyelt kérdés
Beleszaladtunk a devizás problémába de legalább megmaradt a ház, csak kicsit magas a törlesztő. Két öreg autó (nincs hitel) de az egyik jár csak munkába, az se a világ végére (20km). Ezen felül csak a szokásos rezsi, zsebpénz, mobilszámla. Egyetlen luxus a sport (10ezer) meg egy 20ezres életbiztosítás. De konkrétan felzabálunk/eltankolunk 350ezer forintot. Ez normális?
2018. febr. 2. 14:27
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:

Munkahely csak a vonatot fizeti (elvileg közig határig). Emellett szükségem van az autóra és a telefonra mert bevállalok pluszmunkákat. Nem rendszeresen de előforul. Az óránkénti vonat azért nem jó mert ha 5 perccel elhúzódik a munka akkor várhatok egy órát. De mindegy mert már megvettem a bérletet.

Az autót eladnám de amit írtam hogy sokkal többet használ mint amennyi pénzt kapnék érte (mindkettő 20 éves lesz hamarosan, egy 200ezret ha érő Suzuki és egy nem sokkal értékesebb Micra)

Igen az akciós heteken próbálunk többet venni de olyan még nem volt hogy megmaradt. Mondjuk ez csak tartós dolgokkal megy, kajából amit hazaviszünk, eltűnik a hűtőből előbb-utóbb.

Mint látható ezek nem nagy tételek, egy költözés max havi 10-20 ezret hozna be mondjuk közlekedésben de milliókba kerülne adott esetben.

2018. febr. 5. 16:30
 52/59 anonim ***** válasza:

napi 20 percből este is lehet főzni és csomagolni kaját... de nagyon max 1 - 1,5 óra kétnaponta. kétnaponta is lehet főzni. hétvégén megtervezni a menüt.

szerintem baromi sok megy pl rendelgetésre.

me havi 3ezret netflixre mikor alig vagytok otthon... inkább letöltenétek pár sorozatot.

:)

2018. febr. 5. 23:21
 53/59 anonim ***** válasza:

"Mint látható ezek nem nagy tételek,"

Mindenre ezt írod! Igen se ez nem nagy tétel, se az. De ha kicsit spórolsz itt, egy kicsit ott akkor az összesen már jelentős lesz.

2018. febr. 5. 23:44
 54/59 anonim ***** válasza:

"Emellett szükségem van az autóra és a telefonra mert bevállalok pluszmunkákat. Nem rendszeresen de előforul."

Akkor viszont költségként le tudod vonni, tehát a bevételből számolod el, mint költséget, nem a nettó jövedelmedből. Érdemes a NAV-val és egy könyvelővel konzultálni erről, hogyan számolhasd el költségként mind az autót, mind a mobilt, meg minden mást is.

2018. febr. 5. 23:46
 55/59 anonim ***** válasza:

"Mint látható ezek nem nagy tételek,"

Sok kicsi sokra megy!

Olvasd el ezt:

[link]

2018. febr. 5. 23:48
 56/59 anonim ***** válasza:

"Az autót eladnám de amit írtam hogy sokkal többet használ mint amennyi pénzt kapnék érte (mindkettő 20 éves lesz hamarosan, egy 200ezret ha érő Suzuki"

De hát még mindig nem látod, hogy 200 E-hez az évi több százezres megtakarítás is hozzájön? Benzin, vizsgadíj (20 éves autót nem 2 évente kell már vizsgáztatni?), szervizdíj, téligumi, autómosás, garázs (ha van és azt is karban kell tartani), kötelező biztosítás, súlyadó. Ez ezentúl MINDEN évben megmarad, ha az egyik autót eladod. Ez havonta egyáltalán nem kis összeg!

2018. febr. 6. 02:09
 57/59 anonim ***** válasza:
Még a telekocsis közlekedésre sem mondtál semmit, hogy azt miért nem használjátok, meg hogy miért nem felel meg a vonat.
2018. febr. 6. 02:11
 58/59 anonim ***** válasza:

"Gondoltam rá hogy beruházok energiatakarékos izzókra minden egyes helyiségben"

Egyesével lezavartam már minden fontosabb helyiségben, vadásztam a Pennyben a jóárasított 15W bóvlira, de szerintem a pici (és jóval durvább) Tungsram is simán megéri az 1600-at, Intersparban többnyire látok 15 (vagy 16, nem emlékszem) wattosban, anyámnak vettem egyet, valahogy az olvasószemüvege is megjavult azóta. És lehet gépeket is venni 0% THM-re, ha már az ember nem hajlandó előre tökugyanazt megcsinálni azzal a kis lóvéval úgy, hogy még neki kamatozzon.

Tényleg csak annyi a szabály, hogy legelőször fizesd ki a saját jövőtöket, tehát fix összegeket tegyél az egyes célokról elnevezett tartalékszámlákra! Amik persze lehetőleg infláció fölött értéktartó befektetések elfogadható kockázattal azon az időtávon, ami alatt kb összegyűlik, amit akarsz. De még ha ilyen 150e forintos mosogatógép, akkor is.

Mondjuk szerintem ezek nem eszik le a fejeteket, és főleg nem akkora a megtakarítás a korszerűsítésen, hogy megérje bajlódni vele. Nem beszélve olyan apróságokról, hogy egy hőszivattyús szárítógép jóval hangosabb és azt is zavaróbban teszi, vagy ha annyira azért nem, akkor meg már az ára akkora, hogy sose térül meg.

A fafűtés költségét nem írtad, könnyen lehet, hogy nem jó árban veszitek, az még lehet nagyobb tétel, mint a benzin.

2018. febr. 6. 09:02
 59/59 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom, hogy hallottál-e róla, de a magyar lakosság nagyobbik része ennek az összegnek a töredékéből él!!
2018. febr. 6. 09:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!