Hova megy el 750. 000 forint havonta egy 4 tagú családban? Ebből max 250 a hitel és banki költségek.
"Hát, nem tudom otthonról intézni mert nem vagyok otthon :)"
Azt értem, de a többieknek nincs szükségük a korlátlan házon kívüli telefonálási lehetőségre, igaz?
Lehetne feltöltőkártyás mindenki, havi max. 2000 Ft-tal, a többit meg intézzék otthonról a korlátlan előfizetésről. Evvel is havi 14 000 Ft megspórolható.
39: Az autó vételára is hozzájön még.
Vizsgadyj,téli gumi,nyári gumi,egyéb szervizelés, autómosás?
Ha minden autós költséget összeadsz a benzinen felül, kizárt, hogy 10 000alatt legyen a havi költség, én inkább 40 000 köré tippelem. Ezért kérdés, kell-e 2 vagy akár 1 autót is fenntartani, és amire használod, nem kapható-e meg ennél olcsóbban.
A magyar élet rákfenéje hogy melyik ujjamba harapjak. Gondoltam rá hogy beruházok energiatakarékos izzókra minden egyes helyiségben, lecserélem a háztartási gépeket alacsonyabb fogyasztásúra de mibű. Pár év alatt bejönne talán az áruk de csak hitelre tudnám megvenni akkor meg ott vagyok ahol a part szakad.
Melegvíz gázzal jön. Barackmagot nem is de tökmagbrikettet szoktunk venni.
A mobilszámlán valóban tudok majd spórolni ha lejár a hűség. Asszonynak szerintem nem kell korlátlan beszélgetés de hát...nem játszom a tűzzel :P
Autóba beszámoltam a vizsgadíjat az előbb. Téligumi persze van de keveset futnak, 3 évig biztos elég egy garnitúra. Asszem 9ezres gumik. 8 db = 72, 36 hónapra havi 2ezer. Szóval nincs ezekkel akkora költség ugyanakkor kell a két autó, a faluvégen még a busz se jár csak a vonat óránként. Persze nem elengedhetetlen de mivel ki van fizetve a havi 5-6ezres fenntartásért cserébe igencsak ki van használva. Gyerekeket hurcolni ide-oda. Persze tavasztól mindenki biciklizik, már nagyon várom.
Alapból a telefon meg a kocsi a munkahely dolga kéne legyen, ne költsék már a pénzedet ember! :D
De egyébként komolyan is ugyanez.
43: Én utazás dolgában mégis máshogy döntenék.
Miért nem jó az óránkénti vonat?
És a telekocsis megoldás?
Az egyik autót eladnám, és abból megoldanám a többit, amit felsoroltál. Következő hónaptól, s pláne a hűségidők lejártával - Voilá! - megmarad havi 40-60 000 Ft emellett a költés mellett.
De ha ezt a szemléletet minden költésedre kiterjeszted, akkor a bolt sem 160 000 Ft-ra, hanem 130-ra fog kijönni. Az 1200 Ft-os sajt az a 2000 Ft.os sajt, csak néhanapján akciós. És minden héten másik 2-3 fajta akciós. Érted... ami épp drága, arról meg lemondok aznapra és másnapra. Megveszek belőle többet akkor, amikor óccsóóó.:)
Azt most rövid távon nem lehet megoldani, de az is érdekes, mire kellett annyi hitel, amire 240 000 a havi törlesztő. Mert ha félre tudok tenni havi 240-et, akkor 2-6 év alatt összespórolom a falu végi ház árát... Így meg kétszer annyi idő alatt, és kétszer-háromszor annyiba kerül. Szóval logikátlan és pazarló.
... de akkor meg már érdemesebb jobb közlekedésnél drágább házat venni, hogy ne legyek kénytelen autót fenntartani, ha el akarok jutni munkába.
Egyébként a munkába járást a munkahely köteles fedezni, ahogy a munkával kapcsolatos telefonköltséget is... Ez kapásból egy autó vételára, egy autó fenntartása szőröstül-bőröstül és egy mobil ára és fenntartása, ami NEM a Te költséged kell legyen.
"Gondoltam rá hogy beruházok energiatakarékos izzókra...lecserélem a háztartási gépeket alacsonyabb fogyasztásúra de mibű....csak hitelre tudnám megvenni"
Amennyiben havi 750.000 Ft bevételből -azaz évi 9 millióból- erre sem telik, akkor ássátok el magatokat!!
(Tudom, most az jön, hogy nektek ásóra sem telik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!