Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hova megy el 750. 000 forint...

Luigi2 kérdése:

Hova megy el 750. 000 forint havonta egy 4 tagú családban? Ebből max 250 a hitel és banki költségek.

Figyelt kérdés
Beleszaladtunk a devizás problémába de legalább megmaradt a ház, csak kicsit magas a törlesztő. Két öreg autó (nincs hitel) de az egyik jár csak munkába, az se a világ végére (20km). Ezen felül csak a szokásos rezsi, zsebpénz, mobilszámla. Egyetlen luxus a sport (10ezer) meg egy 20ezres életbiztosítás. De konkrétan felzabálunk/eltankolunk 350ezer forintot. Ez normális?
2018. febr. 2. 14:27
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
25: Nem csak 6000 Ft/kg-os sajtok vannak, hanem van 1200/kg áron is...
2018. febr. 4. 14:48
 32/59 anonim ***** válasza:

22: Házat vagy lakást fűtötök? Mekkora abelmagasság és hány nm?

Nálam a fűtés+főzés+melegvíz megy gázzal, az éves gázrezsim az 80 000 Ft körül van, mással nem fűtök.

2018. febr. 4. 14:50
 33/59 A kérdező kommentje:
Persze. De ezeket bele sem írtam, jellemzően évi fix költségek, nem jelentkeznek kimutathatóan a havi kiadásokban. A biztosítás pld a súlyadóval együtt kevesebb mint amit most ad-hoc rá kellett költeni januárban.
2018. febr. 4. 14:50
 34/59 anonim ***** válasza:

A 13000 ELMŰ is érdekes.

Én kikölcsönöztem egy fogyasztásmérőt az ELMŰ-től, áés megmértem mindet a lakásban, mennyit fogyaszt.

2 dolog derült ki, amire nem számítottam:

1. A hűtőm havi 3000-3500 Ft-ot fogyasztott. Ezt lecseréltem 60 000 Ft-os szépséghibás német A++-osra, havi 150 Ft körül fogyaszt. Két év alatt bejött a vétel ára, ugye.

2. Minden nyugalmi állapotban (standby) lévő médiacucc 60 kW-t fogyasztott, tehát mint egy égő villanykörte.

A némára vett rádió is!

Abbahagytam ezt a szokást, mindent kikapcsolok, ha nem használok.

Ez is havi 1000-3000 Ft körül megvan.

Ezen kívül egy szobában csak 1 vagy 2 körtét csavarok be, csak annyit, amennyi elég a jó fényhez.

2018. febr. 4. 14:57
 35/59 anonim ***** válasza:

" ezeket bele sem írtam, jellemzően évi fix költségek, nem jelentkeznek kimutathatóan a havi kiadásokban"

De bele kell írni, mert kitesznek havi 50 000 körül!

2018. febr. 4. 14:57
 36/59 A kérdező kommentje:

A mobilszámlánál nekem kell a munkámhoz korlátlan net és beszégetés, asszonynál korlátlan beszélgetés. Két gyereknek van némi net meg beszélgetés.

A 20.000 ft az életbiztosítás, ha feldobom a pacskert az nagyjából lefedi a hitelt.

Kukába nemigen megy semmi, max kutyakaja lesz a maradékból.

Házat fűtünk, 110m2, normál belmagasság.

Az áramot aláírom, hogy lehet sok. Nem tudom mi a normális. Éjszaka ég a külső világítás, megy a mosógép, szárítógép folyamatosan. Klíma nincs.

Sajt: ez az hogy tejipari hulladékot nem veszek, de persze nem 6ezerért hanem max 2ezerért. Persze az is lehet hulladék de legalább az esélyt megadom hogy nem a legolcsóbbat veszem.

2018. febr. 4. 15:03
 37/59 anonim ***** válasza:

"A mobilszámlánál nekem kell a munkámhoz korlátlan net és beszégetés, asszonynál korlátlan beszélgetés. Két gyereknek van némi net meg beszélgetés. "

De ezek zöme nem intézhető otthonról? Mert nekünk a 4400 Ft az korlátlan mobilhívást is tartalmaz a vezetékes előfizetésben.

2018. febr. 4. 15:05
 38/59 anonim ***** válasza:

"Éjszaka ég a külső világítás, megy a mosógép, szárítógép folyamatosan."

Ezt a 3 funkciót érdemesakkor megmérni, és körülnézni a piacon, nem lehet-e kisebb fogyasztásúra lecserélni.

Havi 5000 Ft megtakarítás az áramfogyasztásból az 10 év alatt 600 000, szóval érdemes utánajárni.

2018. febr. 4. 15:07
 39/59 A kérdező kommentje:

Hát, nem tudom otthonról intézni mert nem vagyok otthon :) Persze lehet hogy már kevesebből is kijön, de sajnos még köt a hűség.

Autó: két öreg autónk van, kifizetve, súlyadó párezer (6-7?) ft lehet per darab. Biztosítás 25/autó, kétévente vizsga ha nincs nagy gond az is kb ennyi. Parkolás itt nincs (vidék), autópályát nem használunk. Mindez havi bontásban a két autóra 10 alatt kijön de mondom évente fizetem, általában ha van vmi pluszbevétel abból szoktam a ház biztosításával együtt. Nem tudom ezekkel a havi kiadást csökkenteni, bele sem veszem. Ez nálam éves könyvelésű :)

2018. febr. 4. 15:13
 40/59 anonim ***** válasza:

Pl. ha a meleg víz villannyal készül, azt érdemes gázra lecserélni, a egy jelentős megtakarítás, 4 főre szerintem havi 15000 Ft-ot jelent. Bár amiket írtál költségnek, az alapján biztos nem villanybojleretek van, csak ez eszembe jutott. Ha főztök, akkor az sem mindegy, a tűzhely villannyal vagy gázzal megy-e.

A fűtéshez is fa helyett lehet, hogy sok háztartási hulladékot tudnátok használni, pl.a barackmag nagyon jó fűtőértékkel bír.

2018. febr. 4. 15:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!