Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért van ez minden hónapban...

Miért van ez minden hónapban a fizetésnél hogy mindenki megőrül?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel hogy van férjem és 2 gyerekem akik iskolásak

Mondjuk hogy én keresek 150 ezer ft

Megjön a fizum

be kell fizetni a csekkek is

Rezsi a lakásra Víz villany internet mobilszámla ez úgy kb legyen 90 ezer

Megmaradna 60 ezer ftom

2 gyerek a suliba ebédel 13500ftért

Eddig 46500ft ami még van

Egészségügyi dolgok betét tampon borotva sampon fogkrém dezodor....

33 ezer ft maradna és ez csak az én fizetésem a férjemé megmaradna

Benzin autó jo elmegy a pénzem

Férjem fizetése igy legyen 150 ezer ft abból nem igaz hogy nem lehetne megélni

Miért nem képes mindenki így tenni

Tegnap is szokás hívén megjött a fizetés és mint aki megbolondult felvásárol annyi dolgot 2 szekér 42 db táska

Ilyen nehéz lenne beosztani?

Nekünk akkor ez miért megy?

2016. okt. 8. 09:44
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nem kell minden hónapba tenni venni a ház körül főleg nem panelban

A gyermekeim éppek egészségesék

Rendesen minden eszik reggelit ebédet uzsit vacsit

Szokott lenni húsos ételek hurka kolbász pörkölt oldalas csirkecomb karaj tarja

teszta ételek kruplis kakaos aranygalu

Fozelékek tök borso lencse...

2016. okt. 8. 14:10
 22/28 A kérdező kommentje:

Garázs helyett parkolo

9 évvel ezelőtt vettünk autot nem cserélgetem minden hónapba

2016. okt. 8. 14:12
 23/28 anonim ***** válasza:
48%
Egyet értek a kérdezővel hogy két ilyen fizetésből simán ki lehet jönni. De ha volna egy lakástörlesztőd mondjuk 80 ezer akkor nem lenne ekkora szád. Nem mindenki örököl vagy kap a szülőktől házat lakást. Mondom ezt úgy hogy nekem sokat segített a család hogy házhoz jussak és nincs semmi hitelem de ha lenne nagy bajban lennék. Úgyhogy kérdező vegyél vissza.
2016. okt. 8. 14:57
 24/28 anonim ***** válasza:
91%

Hogy nem kell minden hónapban venni valamit... hát ha nem használjátok, akkor valóban nem.

Én minden hónapban költök olyasmire, ami nem számla és nem kaja.

Ruha szerinted nem kell mindig, szerintem meg egy isokás korú gyereknek mindig kell, mert a tavalyi kabát már nem lesz jó rá, vagy még épp szerencséd van, hát 3 évig tuti nem lesz jó. Cipővel ugyanez, tehát MINIMUM 3 havonta kell másik, de akkor még csak szezononként 1 cipője van a gyereknek, ami elég gáz...

Szóval ami nem kaja és nem számla: vettem táskát, nem azért mert nincs, hanem mert megtetszett. De nincs 42 táskám, csak olyan 5-6, nem hinném, hogy ez egy nőnél különleges dolog lenne.

Veszek néha törölközőt, ágyneműt, konyharuhát, mert elhasználódik. Nem, nem minden hónapban, de nem is 5 évente. Veszek tisztítószereket, takarítóeszközöket, mert bizony elhasználódnak. Egy szivacs, egy felmosónyél, stb.

Veszek a wc-be illatosítót, fogkefét, fogkrémet. Csupa olyan dolog, ami 1-2 havonta kell.

Vettem mécseseket, koszorúkat, mert halottak napja jön.

(máskor is megveszem, szóval nem évi 1xi kiadás, ha ti nem vesztek ilyesmit, a ti dolgotok)

veszek wc-papírt, papírtörlőt, igen, minden hónapban.

Vezek kozmetikai dolgokat, dezodort, néha minimális smink-cuccot, stb. Ha te erre sem költesz, megint csak a te dolgod.

Egy 9 éves autóra nem hiszem el, hogy sosem kell költeni, én pl abba is veszek illatosítót, nyáron vettem új szőnyegeket. Hogy a gumis évente 2 x feltegye a gumikat, az is pénz. Múlt hónapban a futómű-beállítás sem volt ingyen.

Műszaki igaz ritkábban van, de egy 9 éves autón már csak kell cserélni ezt-azt, + a vizsgadíj.

Mellette évente 1 összegben, vagy 2 részletben gépjárműadó...

A fiúknak, szülőknek, nagyszülőknek, unokatesónak, kolléganőnek, barátnőknek még egyiknek sem volt névnapja vagy szülinapja nálatok? Ezeket jóformán minden hónapra lehet számolni, már ha van baráti társaságotok.

De csak a 4 fős családban ez évi 8 ünnep, és akkor még a gyerekek nem kaptak karácsonyra, húsvétra semmit. Nagyszüleik nincsenek, akiknek szintén illene néha vinni valamit?

Olyan nincs, hogy megtetszik nekik valami Halloween dekoráció, mivel gyerekek, és akkor megkapják? Nálunk ilyen is van. Nem hiszem, hogy mi lennénk a furcsa család emiatt.

Lehet, hogy fűnyíróra nem költesz, de nem csinosítgatod a lakást, csak évente 1x veszel bele valamit?

Biztos én csinálom rosszul ezek szerint, de nincs hónap, hogy ne vennék egy vázás, egy kaspót, egy új edényt, egy asztalterítőt, vagy bármit a lakásba.

Gondolom iskolás kor gyerekeknél ki kell cserélni a kisméretű ágyat, az alacsony íróasztalt, a gyerekszéket, ahogy nőnek. A kisgyerek-kori szekrényekbe sem fér bele egy kamasz ruhatára. Bár nálatok, ahol nincs új ruha, lehet belefér.

Én nem is folytatnám, ezer dolgot tudnék még felsorolni, hogy mi kell egy háztartásba, és mi is hasonló fizetésekből élünk.

Ja, arról még nem is írtam, hogy igen ritka az olyan szerencsés család, ahol semmiféle hitel nincs. Lakáshitel, autó, személyi hitel, vagy bármi.

Gondolom a srácoknak telefonja sincs, a szobájukban tévé vagy bármi új játék meg majd akkor lesz, ha 16 évesen el tudnak menni diákmunkára, és megveszik maguknak.

2016. okt. 8. 14:58
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell minden hónapba tenni venni a ház körül főleg nem panelban"

Ez igaz, de ha egyszer kell, akkor azt legtöbbször nem úszod meg ötezer forintból. Ezért írtam, hogy "ha összeszámolod hosszabb távon".

"A gyermekeim éppek egészségesék "

Ennek szívből örülök, de komolyan :) Viszont azt nehezen hiszem, hogy soha nem is voltak egyszer sem betegek, és te sem meg a férjed sem. Ráadásul azzal nem szabad, és nem is lehet kalkulálni, hogy soha senki nem is lesz beteg, vagy nem fogja baleset érni, mert ez mindig benne van a pakliban, így számolni is kell vele, különben elég nagyot koppanhatsz, ha neadjisten mégis bekövetkezne.

"Rendesen minden eszik reggelit ebédet uzsit vacsit"

Én sem gondoltam máshogy. Csak épp ennek (az egyébként meglehetősen tetemes) havi költségét valahogy elfelejtetted feltüntetni a számításaidban.

"Szokott lenni húsos ételek hurka kolbász pörkölt oldalas csirkecomb karaj tarja "

Hmm, ilyetén akkor még azt sem tartom kizártnak, hogy négyőtökre még alá is lőttem a havi 50K-val kaja tekintetében...

"Garázs helyett parkolo "

Tökmindegy, akkor oda nem terem az autó magától. A kérdés szempontjából nincs jelentősége, hogy garázs vagy parkoló.

Hmm, de mégis, fedetlen helyen, szabad ég alatt ugyanis gyorsabban romlik a jármű állapota, ami végeredményben nagyobb költségvonzattal rendelkezik, mint a garázsban tartott jármű esetében. Öngól.

"9 évvel ezelőtt vettünk autot nem cserélgetem minden hónapba"

Gondolom nem egy lepukkant, 16 éves kettes golfot vettetek akkoriban 300.000 Ft-ért. Az ma már 25 éves lenne, és azt azért nem tartom túl valószínűnek, hogy szerinted teljesen elfogadott dolognak kéne lennie annak, hogy 20 év feletti autóval rendelkezzenek a magyar átlagcsaládok.

Marad a másik verzió, hogy 5 éves, vagy annál fiatalabb autót vettetek (ami már így is 15 éves lesz jövőre - vagyis igencsak csereéretté válna lassacskán). Szóval vegyünk egy átlagos, 5 év körüli, jó állapotú autót, amire 9 évvel ezelőtt kiadtatok mondjuk kétmillió forintot (ez egy nagyon átlagos népautó volt akkoriban). Ha ezt 10 évig használjátok, és utána eladjátok, akkor egy 15 éves autóért kaphattok kb. félmilliót. Vagyis 10 év alatt amortizálódott másfél millió forintot, ami 120 hónapra leosztva 12500 Ft-ra jön ki. Ezt az értéket sem láttam a számításaidban.

Ja de, írtad, hogy 33.000 Ft autóra, üzemanyagostul, műszakistul, biztosításostul, javításostul, gumicseréstül, olajcseréstül, mindenestül együtt. Ha levonjuk a havi 12.500-at, akkor marad durván 20K minden más autó körüli dologra havi szinten. Ebből lejön kb. 5000 Ft biztosításra, gépjárműadóra, meg mondjuk a kétévente műszakira (meg az arra való felkészítésre), marad 15K. Ebből lejön még a négy abroncs, amiket azért 3-5 évente nem árt lecserélni, ráadásul ebből két garnitúra kell, egy téli meg egy nyári. Plusz az olajcserék, fékbetétcserék, klímagáz-töltés, akksicsere, ablakmosóvíz, fékfolyadék, fagyálló, esetlegesen klímagáz-töltés, kuplungfelújítás, csapágyak, szilentek, meg az egyéb kopó dolgok, és az ezekkel járó kisebb-nagyobb szervizköltségek, amelyek csaknem minden autónál előfordulnak 10 év távlatában, ezek így összesen még kb. havi 5000 Ft-ot tehetnek ki hónapokra leosztva (és akkor 10 év alatt még nem kellett semmi komolyabb, 100K+ Ft értékű szervizelést se csinálni az autón, ami már magában is majdnem ritkaságszámba megy). Vagyis marad 10K havonta benzinre, ami úgy kb. 25-30 liter üzemanyagot tesz ki. Ez még akár reális is lehet, ha alig használjátok az autót, ez havi kb. 500 km-nyi útra elég, ami valljuk be, igazán nem túl sok).

De akkor még mindig ott tartunk, hogy van egy 15 éves, lassan csereérett autótok, amit 500-ért el tudsz adni, és mi lesz utána? Hol van az a másfél millió forint, amivel ki kell pótolni a félmilliót, hogy meglegyen a következő 5 év körüli autóra kellő két milla? Mert ugye ha ennél kevesebbért veszel öregebb vagy rosszabb állapotú autót, akkor már nem tartod azt a színvonalat, ami eddig volt. És ez gondolom megint csak nem opció egy átlag magyar család szempontjából normális esetben. Minimum a szint tartása, de inkább valami kis fejlődés lenne az elfogadható, a normális.

2016. okt. 8. 15:16
 26/28 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudom másnál hogy van ez, mi nem pont fizetéskor megyünk vásárolni, hanem amikor kell valami.

Most pl. 25.000-et hagytunk a boltban, természetesen ez nem fedez egy hónapot.

Mindig kell venni valamit, most csináltunk kettő sziklakertet, kellettek virágok.A kocsit políroztatni vitte párom, e hónapban téli gumit kell venni, lányomék színházi bérletet akarnak venni a suliban(1 osztályos), stb stb.Mindig kell valami.

Párom cipőt vett 25.000-ért(kényes a minőségre), kabátot 20.000-ért.Nekem us kellettek cipők.

Én mindennap főzök, úgyhogy nekünk arra megy el a legtöbb pénz.De nem érzem úgy, hogy "megőrülnénk", hisz vásárolni nem csak fizetéskor szoktak.

Emellett kellenek kozmetikai dolgok, tisztítószerek stb.A bevásárlásban mi a megőrülés kérdező?

2016. okt. 8. 16:09
 27/28 anonim ***** válasza:
62%

Ja, és mivel hatalmas udvarunk van, arra bizony költeni kell.

Van pl. egy tavunk, aranyhalakkal.Szivattyú kellett bele, találtunk egy szökőkutas szivattyút, megvettük.Az élelmiszer és rezsi mellett számtalan dologra kell pénzt kiadni, főleg ha egy nagy kertes házban laksz.

Most egyébként épp nyírja nálunk valaki a füvet, mert párom reggelig bent lesz a munkahelyen, holnap vendégek jönnek, idő nem lesz.Az illető sem ingyen nyírja le a füvet.

Szóval azért mert valaki költ, sokat vásárol, az nem azt jelenti, hogy megőrült.

2016. okt. 8. 16:16
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Én egymagam élek, csak az alapvető pipere(fogkrém, szappan, sampon, betét, tampon, (férfiaknak borotva, borotvahab) wc papír, dezodor) ezek nekem minimum -és akkor nagyon minimum- 5ezer Ft. Akkor ezt most szorozd fel néggyel, hiszen ti négyen vagytok.

És akkor még a gyerekeid nem voltak betegek. Egy sima megfázás több ezer Ft-ba kerül.

A teóriáddal egyetlen baj van, hogy eleve te feltételezed, hogyan lehet kijönni 300ezerből négy embernek.

2016. okt. 10. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!