Ti rezsivel tisztálkodo szerekkel kajával ugy mindennel együtt menbyi pénzzel jösztök ki egy hónapban?
Ez előtt 7 évvel 100E-ből fenntartottam egy családi házat, egy autót, kutyát, macskát.
Most 3-man vagyunk,megy az autó, meg havi 25E lakástörlesztés. 70 a rezsi és a városi adók, a fogyasztási cikkek-beleértve a kaját-ugyancsak 70-re jön ki.A maradékot meg elviszi ,mindig valami ami közbejön. így el is megy a havi 190E bevétel.
Köszönöm a válaszokat.
Kiváncsi voltam az emberek véleményére mert anyòsom azt akarja bebeszélni hogy havi 80ezerből simán meglehet élni rezsi+tisztálkodo szerek+havi kaja és még félre is tud tenni. Kiváncsi voltam én vagok béna vagy mások se jönnek ki kevesebből állandoan bele szól a pénzügyekbe.
Anyósod azt nem mondja, hogy ez életmód kérdése.
Egy aktív korú ember nem teheti meg, hogy munka után beüljön a TV elé szórakozásképp, és három napig ugyanazt a krumpils tésztát egye, mert elszalad mellette az élet.Nem egészséges.
Ki kell aknázni a lehetőségeket, menni kell utánuk, kapcsolatokat fenntartani, és tartalmasan pihenni...és ez pénzbe, energiába kerül.
Volt olyan időszakom, amikor kevés jövedelmem volt,de biztosállásom, és megpróbáltam az ilyen takarék-üzemmódú életet: nem jártam sehová, internetem sem volt, kocsim sem. Láttam, hogy amíg megtakarítok hó végén 5-6 ezer ft-t, a barátaim, akik élték az életüket, mozogtak, szépen előrejutottak. Én meg éreztem, hogy kezdek "elbutulni" a mindennapi cipősdoboz élettől.Elkezdtem lehetőségeket keresni más pénzforrások után néztem, mert amíg bírja az ember a talicskát, addig kell tolni. Elvesztegetett 3 év volt ez, úgy érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!