Miért van ez minden hónapban a fizetésnél hogy mindenki megőrül?
Tételezzük fel hogy van férjem és 2 gyerekem akik iskolásak
Mondjuk hogy én keresek 150 ezer ft
Megjön a fizum
be kell fizetni a csekkek is
Rezsi a lakásra Víz villany internet mobilszámla ez úgy kb legyen 90 ezer
Megmaradna 60 ezer ftom
2 gyerek a suliba ebédel 13500ftért
Eddig 46500ft ami még van
Egészségügyi dolgok betét tampon borotva sampon fogkrém dezodor....
33 ezer ft maradna és ez csak az én fizetésem a férjemé megmaradna
Benzin autó jo elmegy a pénzem
Férjem fizetése igy legyen 150 ezer ft abból nem igaz hogy nem lehetne megélni
Miért nem képes mindenki így tenni
Tegnap is szokás hívén megjött a fizetés és mint aki megbolondult felvásárol annyi dolgot 2 szekér 42 db táska
Ilyen nehéz lenne beosztani?
Nekünk akkor ez miért megy?
Arròl nem is beszélve , hogy a létminimum messze nem ennyi Magyarorszàgon ugyebár.
Az átlag munkabér 120 e brutto jò esetben, 200 a dunántùlon, amiböl adòkedvezménnyel max 140 körül kaphatsz 2 gyermekkel. A 150 nettò az váltott műszakban tùlòrákkal? Vagy hogyan ? A két gyermekre ilyen esetben szinte 80% hogy ott egy nagyszülő a hàttérben.
A két gyerek a suliban eszik csak? otthon már nem is kapnak enni?
mert akkor oké, megértem hogyan tudsz spórolni....
Külön kassza nem a bizalmatlamság
Így jött ki könnyebben
Kapcsolatunk elején kipróbáltuk a közös kassza módot de csak a veszekedés ment miért kell erre miért kell arra
Miért mész fél évente fodrászhoz
Kezdjük ott a férjem volt az aki úgymond többet költött magára
És ha én mertem fodrászhoz menni az már baj volt
Két gyermekem hétköznap az iskolába eszik
Természetesen kapnak hétvégéin is
Zöldség gyümölcs rendszeresen
Joghurt...
"Miért van ez minden hónapban a fizetésnél hogy mindenki megőrül?"
Nekem pl. nem szokásom megőrülni amikor fizut kapok. De a "mindenki"-be te is beletartozol, akkor te is megőrülsz fizukor?
Ne általánosíts ilyen széleskörűen, mert hiteltelenné teszed a saját írásod. Írd azt, hogy "sokan megőrülnek", vagy inkább "egyesek megőrülnek", ez sokkal inkább takarja a valóságot. Egyébként sem a te dolgod, hogy mások mikor és mire verik el a pénzüket, mit foglalkozol ilyen dolgokkal? Nincs más problémád? Irigylésre méltó életed lehet :)
Ezen felül, a kérdésben lévő leírásodban sehol sem találom azt, hogy a gyerekek otthon mit esznek, és azt sem, hogy te és a férjed esztek-isztok-e egyáltalán bármit is. A kaja elég komoly kiadás az emberek életében (hovatovább az egyik legnagyobb kiadás egy családban), szerintem négyőtökre havi 50.000 simán elmegy még úgy is, ha a gyerekek egy főétkezést és a tízórai-uzsonnát az iskolában fogyasztják el havi 15-ért. És ebbe még a napi rendszerességű gyümölcs és joghurt sem biztos hogy belefér.
De ha már a kérdésed jellegénél tartunk:
"Kezdjük ott a férjem volt az aki úgymond többet költött magára
És ha én mertem fodrászhoz menni az már baj volt"
És szerinted ez teljesen normális dolog egy komoly házastársi kapcsolatban? Mindenhol akad probléma, mindenkinek lehetne vájkálni az életében és találni furcsaságokat.
Ja és még kifelejtettem, hogy azt a tételt sem látom sehol a leírásodban, hogy néha javíttatni vagy cserélni is kell ezt-azt a ház körül, azt autó árát sem találom benne (nem terem csak úgy oda a garázsba), és még csak nem is jártál vele sem szerelőnél, sem műszakin, se gumit vagy olajat nem cseréltél rajta. Ezen kívül nem volt beteg senki sem a családból, nem szenvedett balesetet sem, amik mind komoly kiadások lehetnek adott esetben (nem beszélve arról, hogy ilyenkor többnyire csökkent fizut kap az eltartó, ami megint csak kvázi kiadás). És még mindig nem számoltunk olyan nyalánkságokkal, mint iskolai könyvek, füzetek, tanszerek beszerzése minden augusztusban, osztálypénz, esetleges kiránduláspénz, ráadásul mindezt két gyerekre, egy fia ruhát sem vettél még a családnak, Karácsonyra, szülinapra egyik gyerek sem kapott semmilyen ajándékot, satöbbi satöbbi.
Már arról sem vagyok 100%-ig meggyőződve, hogy ha mindezt összeszámolnád hosszú távon is, akkor a kettőtök fizujából kijönnétek. És akkor még mindig csak a kávzi "kötelezőknél" tartunk, családi utazásról, kirándulásról, szórakozásról, neadjisten közös nyaralásról még szó sem esett.
Ennyi pénz nagyjából arra elég, hogy ugyan viszonylagosan jó körülmények között, de csak kábé vegetálni tudjatok. Ennyiből biztosan nem tudnátok lakásra, főleg nem házra gyűjteni úgy, hogy ne kelljen minden garast a fogatokhoz vernetek, és sajnos Magyarországon nincs mindenki abban a helyzetben, hogy saját és tehermentes ingatlannal rendelkezzen, mint ti (mert ugye erről sem esett szó a leírásodban).
A kérdező sokkal inkább egy 12 éves, aki most ismerkedik a pénzügyekkel.
Egy felelős, házas, 2 gyerekes nő ilyeneket nem ír.
Vicc kategória.
De bizony a külön kassza a bizalmatlanság jele.
Na és ha fodrászhoz mész, vagy a pasi költ többet? Akkor mi van?
Erről szól a házasság, elfogadjuk egymást, egymásért vagyunk, egymásért és a családért dolgozunk, hogy a másiknak jobb legyen. Majd egyszer megtudod.
Ha valahol van pénz, egy értelmes pasi nem hisztizik azon, hogy a nő fodrászhoz megy. Ha nem menne, akkor meg az lenne a baj, hogy igénytelen.
De úgy látom, ez a mintacsalád nem eszik, nem utazik sehova, nem vesz ajándékokat ünnepekre, nem költ semmire, leronygolódásik hordja a ruhákat, a gyerekeknek nem kell játék, nincs senkinek hobbija, és hasonlók...
Egyrész totál kamu, másrészt meg ha valaki felnőttként is úgy dönt, hogy így akar élni, akkor
1. nem fog tudni, mert ez a valóságban nem működik
2. nem normális az illető, mert ez a steril élet nem élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!