Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit lehet tenni, ha "erőltetik...

Mit lehet tenni, ha "erőltetik" a vízóracserekor a távleolvasó egységet?

Figyelt kérdés

Adott egy 16 lakásos társasház. Májusban lesz a mellék-vízmérők cseréje. Már az ősszel "lehetett hallani",hogy a közös képviselő valamiért mindenkihez távleolvasót tetetne,most a körlevélben kiküldte...csak az egység 10e ft.

A vízszolgáltatót kérdeztük,nem ők akarják,nem kötelező.

Vagyunk páran,akik nagyon nem akarjuk. Mit lehet tenni?

2016. febr. 21. 20:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ok-akkor most zöld kezet kapsz...

De akkor sincs igazad! Itt kis lakások vannak,nincs számottevő különbség a főmérő,és a 16 mellékmérő összege között. A nyakamat rá,hogy közülünk senki nem lopja a vizet,itt NEM erről van szó!!!

Egyébkét a kéthavi fogyasztásom 5~7m3...tehát az évi az 40 körül van,ez saccra 30k évente. Hogy jön ide ennyi pénzért a "az tiltakozik"+ az "ég a ház"?

Ez inkább elvi kérdés,hogy ki,mit,és miért akar lenyomni a torkunkon.

2016. febr. 22. 19:10
 12/20 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen senki nem tudott érdemben segíteni,de sajnos mi,-páran sem tudjuk a megoldást.

Most ott tartunk,hogy ma hivatalos levélben kértük a vízmű állásfoglalását,-ha ez megjön(miszerint ők nem kérnek semmi ilyesmit)akkor közösen írunk egy levelet,hogy elutasítjuk az egység megvásárlását,és beszerelését,és egyénileg cseréltetjük,hitelesíttetjük a mellékmérőinket.

2016. febr. 22. 19:17
 13/20 anonim ***** válasza:
Az 5-ösben beírt kérdésre nem válaszoltál. Egy közös képviselő nem dönthet a ház dolgairól csak úgy, magától. Minden, a házat érintő kérdésekben lakógyűlést kell összehívnia és ott szavazásra feltenni a témát.
2016. febr. 22. 21:18
 14/20 anonim ***** válasza:
44%

"Vagyunk páran,akik nagyon nem akarjuk. Mit lehet tenni?"

Ti egy "páran" nem szeretnétek.

Viszont ha a többség megszavazta veletek szemben, akkor valószínűleg nekik is meg volt az okuk rá.

Ők miért szeretnék?? Mit mondanak??

2016. febr. 23. 09:36
 15/20 xswerdy ***** válasza:
46%

én még abban sem vagyok biztos, hogy tényleg mindenkinek egységesen kell lépnie. Aki akar távleolvasót, az kap, aki diktálni szeretne, az diktál. Ahogy sok házban vízórája sincs mindenkinek, az is kezelhető.

Nálunk távleolvasó van, évente egyszer fényképezni így is jönnek.

És egyébként nálunk is nagyon nagy a közös vízdíj, pedig minden lakás vízórás, és távleolvasós. Keressük az okát.

2016. febr. 23. 17:01
 16/20 anonim ***** válasza:
46%

Uccsó, nálunk valami csőtörés volt, azért volt nagyon nagy az eltérés.

Nálunk nincs távleolvasó, külön vízórája van mindenkinek és egy évben kétszer jönnek a vízművektől leolvasni. A közösképviselő egyáltalán nem foglalkozik a lakók vízórájával ilyet még nem is hallottam, hogy 1-2 havonta neki le kell jelentenünk, meg minden évben megnézi meg ilyenek.

Egyetlen egyszer foglalkozott csak vele, csak akkor, mikor vízóra leolvasás után a vízműveknél kiderült, hogy a nagy az eltérés a közös mérés, meg a lakók külön-külön óráinak az összege között. Ekkor mivel a vízművek általi leolvasás már lement (itt derült ki a különbség) végigment a lakásokon megnézni kinek mennyi, aztán mivel meggyőződött róla, hogy akkor valami gond lesz máshol, neki látott, hogy kideríttese a hibát. Valami elöregedett cső volt a hiba, ki is cseréltette a ház.

2016. márc. 2. 02:42
 17/20 anonim ***** válasza:
46%

Most olvastam el a kérdező egyik hozzászólását is.

Én tökéletesen megértelek kérdező, én sem szeretnék távleolvasót felrakatni. Ha ingyen raknák fel, más kérdés, úgy engem sem zavarna. Na 10 ezer forintot érte? Minek? Köszönöm, jól mér a vízórám, és nem zavar, hogy évente kétszer be kell engednem a leolvasókat. Előre kihirdetik, hogy mikor fognak jönni, és ha nem jó, akkor lehet telefonálni és megbeszélni más időpontot, volt, hogy hétvégén jöttek leolvasni külön a miénket ingyen és bérmentve, mert egyik hétköznapin se tudtunk itthon lenni, a szomszédnak meg bolond leszek kulcsot adni ezért. Nem is értem ezt, hogy aki kiabál, annak ég a háza, ezt írogatják itt, hogy biztos trükközöl. De hogy? Évente egyszer minimum, de nálunk kétszer kijönnek a vízművektől leolvasni. Nem lehet már csak úgy trükközni.

Egyébként kérdező, a rádiós rendszerhez hozzászólva, nekünk a távfűtéses külön mérőink radiátorosak, és semmi baj nincs velük. Nem a kiforratlan technikával van a baj, hanem a távfűtés kicsit más tészta, az nem úgy működik, hogy na ennyi víz ment át a csövön és mást nem is tud mérni, hanem a radiátor meg a szoba hőmérséklete meg a különbség, meg nem is értem, de még ez is hagyján, ez jól lemérhető, a baj inkább elszámoláskor van, mert sok helyen a kedvező fekvésű lakások leszavazzák azt az elszámolást, ami a komplett ház hőszigetelési hiányosságai miatti plusz fűtést szétdobja a lakók között. Mivel sok helyen nem eszerint számolják ki, hogy ki mennyit fizet, általában a legszarabb fekvésű lakásokon csattan az ostor, a többiek meg röhögnek a markukba, csak azt felejtik el, ha nem lenne ott a szerencsétlen béna fekvésű lakás, amit 3x annyiért kell kifűteni és lehet még mindig hidegebb, akkor bizony ő is csúcsra járathatná a radiátort egész télen, mert nem lenne, aki megvédi a hidegtől. Szóval itt sem magával a mérővel van a gond, hanem azzal, hogy utána a lemért számokat mivel korrigálják, nem korrigálják, szorozzák, osztják stb. hogy megkapják a végső összeget. Víznél ilyen gondok nincsenek, vagy kiengedtél 3 köbmétert vagy nem.

2016. márc. 2. 14:08
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
Nem radiátorosak, hanem rádiósak a mérőink, elírtam, de gondolom érthető. :)
2016. márc. 2. 14:09
 19/20 anonim ***** válasza:
64%
Vízóra leolvasás évente egyszer van! Nem kell havonta beengedni. Én sem örülnék a távleolvasónak! 10 ezer! Bakker ez a gyereknek 1 havi foci, sakk és tisztaság csomag az oviba.
2016. márc. 7. 15:10
 20/20 puritan ***** válasza:
58%

Egyvalamit ne felejtsünk azért el!

A közös képviselő nem hatóság, hanem alkalmazott. A lakóközösség alkalmazottja. Azt csinálja, amit a lakóközösség akar. Ha nem, annak bizonyára oka van, valamilyen érdekből teszi. Lehet, anyagi érdekből...

2016. márc. 12. 23:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!