Otthon élő dolgozó fiatalok! Mennyit adtok haza a keresetetekből?
Semennyit, a szüleim nem fogadják el. Még egyetemista vagyok és a diplomáig mindenképpen otthon tervezek lakni (azaz 2026. februárjáig, amit ők támogatnak) és az, hogy részmunkaidőben dolgozom, az elköltözésemet alapozza meg. Hidd el, többször kérdeztem, hogy ne adjak bele legalább egy húszezer forintot, de nem fogadják el. "Ha tíz évesen sem fizettél, most se fogsz."
Amiben tudok, segítek (sütés-főzés, takarítás, vásárlás intézése, tesók fuvarozása), de pénzt nem fogadnak el. "Az az én kis vagyonkám, vigyázzak rá," mondta apám.
23/N
Semennyit. Nem is fogadnák el.
Úgy vannak vele hogy nincsenek rászorulva hogy pénzt kérjenek tőlem, és így támogatják hogy tudjak megtakarítani a jövőre.
Semmit, mert arra gyűjtök, hogy szeptembertől külön bírjak költözni, de én fizetem magamnak az egyetemet, magamnak vettem autót, magam tankolom, szerelem és tartom fenn. Illetve nyilván magamnak veszem a kaját melóba, meg ilyenek. Sok korombelinek anyuci csinálja a szendvicset munkába, apu tankolja a kocsit, stb.
Tavaly négyszer voltam nyaralni. Azt is 100%-ban én fizettem magamnak.
#8 Ez ostobaság volt tőled. Azok a szülők akik nem keresnek jól azok joggal vrják el, hogy amikor a gyerekük már dolgozik akkor a közös lakásból, közös étkezésből valamilyen mértékben vegyék ki a részüket. Ha a gyerek már nem lakna otthon akkor nekik a rezsi is meg a kaja és egyéb költségük is sokkal alacsonyabb lenne és könnyebben tudnának megélni a kevés jövedelmükből.
Mégis mennyire kell ostobának lenni hogy valaki akkor is elvárná, hogy a szülei tartsák el amikor már saját keresete van felnőtt létére és ők meg keveset keresnek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!