Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Napelemnél ez hogy van?

Napelemnél ez hogy van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 5 KW-os napelemrendszerünk. Az már biztos, hogy sajnos nem lesz elég az egész éves áramfogyasztás szempontjából, ugyanis hőszivattyúval fűtünk és elektromos bojler szolgáltatja a melegvizet. Szaldós elszámolásban vagyunk még 9 évig. Az lenne a kérdésem, hogy ha jön az éves elszámolás, akkor mondjuk kijön egy 3000 kWh-s számla egyben?? Vagy napelem mellett esetleg lehet kérni, hogy átalányt is fizessünk? Tudom, hogy elég hülyén hangzik, de egyben biztos nem fogunk tudni ennyi pénzt kifizetni minden évben. 😐

tegnap 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Évente egyszer megnézi a szolgáltató hogy

Mennyit termeltél és mennyit fogyasztottál, a kettőt összegezve jön egy darab csekk.

tegnap 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Szaldó= évente 1 elszámolás, tehát 1 számla.

Tudom a kérdés nem ez volt, de ezen a fogyasztáson kissé felhúztam a szemöldököm. 5kW napelem kb 5000 kWh-t termelhet neked, ami a hőszivattyúval 15000-20000 kWh meleget jelent. Én ennek a harmadával fűtöm a 120m2-es házam és nem 16 fokban vagyunk.

Szigeteléssel hogy állsz?

tegnap 21:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Az az idei költségvetésbe fér csak bele sajnos, a födémre szeretnénk 30 centi kőzetgyapot szigetelést. Nem tudom homlokzati fog e idén megvalósulni. 3 rétegű műanyag nyílászáróink vannak és 10 cm szigetelés a padlóba. Hőszivattyúval fűtünk padlófűtéssel. Brutálisan sok KW elment most ezekben a napokban, én is csak pislogok.. A ház egyébként 110 m², régi Kádár-kocka. Az egyik szomszéd pedig elég messze van, szinte olyan, mintha sarki ház lennénk.
tegnap 21:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy tavaly januárban kötöttek rá a rendszerre. Márciusban volt a leolvasás, de én erről semmit nem kaptam. Aztán november közepén jött megint egy MVM-es, hozta az okosmérőt. Akkor ő leírta az akkori állást, de semmi nem történt. Na ide azóta senki nem jött.. Most akkor hogy van évforduló? Mert engem teljesen összezavartak.
tegnap 21:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Miért nem a szolgáltatót kérdezed meg?

Van webes felület, regisztrálsz, meg tudod nézni, hogy ők hogy látják a fogyasztásod, számláid, egyebek.

Akár az átalányt is beállíthatod.

Az 5kWp-s napelem 3,5-4kW-ot termel inkább, azt is csak korlátozott ideig, sőt lehet a hálózat fel sem veszi, főleg ha sok más napelemes is van a környéken.

Viszont a fűtés és a klímázás között kitermeled amit most elhasználsz.

tegnap 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!