Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért van az, hogy ha vacakul...

Miért van az, hogy ha vacakul ég a gáz, akkor mindenki meg akarja magyarázni, hogy a készülékkel van a baj, és nem a gáz minőségével?

Figyelt kérdés
Ezt még egy kazánnál el is fogadnám, mivel az pl rendesen el tud koszolódni, de mikor egy gáz főzőlapon, hol gyorsan elkészül az étel, hol meg lassan és láng színe sem kék, akkor ott biztos nem készülékkel van a gond, hiszen csak egy szem fúvóka van benne, és ha az némileg elkoszolódik, akkor is csak kisebb lánggal ég, mintha levenném takarékra, de akkor sem változik a láng színe. Oxigén is van a konyhában, mert eleve kötelező a szellőző beépítése az ablakba, meg lazítani is szoktam az ablakon, hogy a kivezetett szagelszívónak jöjjön be bőven levegő.
tegnapelőtt 16:51
1 2 3
 1/28 Bogica0616 ***** válasza:
79%
A főzőlap is el tud koszolodni.
tegnapelőtt 16:58
 2/28 mindentudó99 ***** válasza:
13%
Meg kell próbálni levegő mennyiséget állítani.
tegnapelőtt 17:05
 3/28 A kérdező kommentje:
#2 Ezeken semmiféle állítási lehetőség nincs. Ez nem olyan mint egy benzinmotor, hogy az adott mennyiségű üzemanyaghoz megfelelő mennyiségű levegőt adagol a vezérlés. Itt jön a gáz ki a fúvókán, aminek mennyiségét a csappal szabályzod, hozzá az oxigént meg a konyha levegőjéből veszi, és pont. ha elkoszolódik, akkor is csak kisebb lánggal ég, de nem változik a láng színe. van fúvókatisztító készletem amúgy, és akkor is csak nagyobb lett egy picit a láng. De mint írtam arra nem magyarázat az elkoszolódás, hogy egyszer így ég egyszer meg úgy.
tegnapelőtt 17:09
 4/28 anonim ***** válasza:
36%

Sok idióta önjelölt szaki, ennyi :)

Zsír új főzőlapunk kék lánggal égett. Rá 1 napra már simán sárga volt. Aztán váltogatta, van amikor totál sárga, van amikor kék rendesen.

Nem mondanám, hogy a minőség miatt, de körölményektől függhet a színe. De legtöbb esetben nem a készülék a hibás.

tegnapelőtt 17:17
 5/28 A kérdező kommentje:

De szerintem a levegő oxigéntartalma meg nem változhat jelentősen, és mint írtam, szellőzés meg van mindig. Sokan mondják, hogy valamit belekevernek a gázba, de erre nincs bizonyíték.

Nekem az a tippem, hogy mivel tudtommal a gáztározók nálunk nem hatalmas tartályok, hanem a földbe, régi kiürült gázmezőkbe vannak belepumpálva, így ott szennyeződhet el. De ez persze csak egy laikus tipp, már ha tényleg igaz, hogy nem tesznek bele semmit.

tegnapelőtt 17:42
 6/28 anonim ***** válasza:
Szokták mondani, hogy nagyobb használat esetén valami por keveredik fel a csövekben. Fűtés szezonban pl. Nyáron jellemzően kevésbé van ilyen gond vele.
tegnapelőtt 17:55
 7/28 anonim ***** válasza:
31%
Az egész ország ugyanazt a gázt kapja, mégis csak néhány helikopter jelölt panaszkodik rá. Azt írod belekevernek valamit a gázba, de nincsen rá bizonyíték. Hát akkor miért nem csapoltatsz és vizsgáltatod be laborban? Ember, ott van előtted a gázvezeték, amiből kijön az állítólagosan rossz minőségű gáz. Csak gondolom akkor kiderülne, hogy mégsincs gond a gázzal és elfogynának az érveid...
tegnapelőtt 17:55
 8/28 anonim ***** válasza:

Sajnos agáz nem tökéletesen tiszta.A fő vezetékben porszemcsék rakódnak le .

ha a vezetékben hirtenlen felgyorsul az áramlás,felkavarja por szemcséket .

Kazán fűtő voltam,a nagy kazánoknál volt porszürő beszerelve.Ahogy sárgás lett a láng jöttek szűrőt cserélni.Magam se gondoltam mennyi por van bent.

Manapság meg minden mocskot kinyomatnak a lakossági hálózatba.

tegnapelőtt 17:58
 9/28 mindentudó99 ***** válasza:
40%
#5 Hallod ne égesd már magad. Az êgéshez igen is levegőt kever magának amit szabályozni kell. Lehet hogy sz@r a gáz de attól még a gázhoz külön levegő szabályzás van. Ha pl pb-s fúvókákat tesznek bele akkor is állítani kell a levegő mennyiségét.
tegnapelőtt 18:00
 10/28 A kérdező kommentje:

#9 Hol állítasz egy gáz főzőlapon bármit is, főleg levegőt? Én nyitott vagyok az értelmes válaszra, de ezt a konyhabútort én építette, és vágtam ki a főzőlap helyét, tehát én vettem ki a dobozból nem a gázszerelő. És ezen semmiféle beállítási lehetőség nincs, és a szerelő sem csinált vele semmit csak rákötötte a vezetékes gázra.

Szóval hallgatlak, hol van egy gáz főzőlapon bármiféle levegőszabályzás?

tegnapelőtt 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!