Miért van az, hogy ha vacakul ég a gáz, akkor mindenki meg akarja magyarázni, hogy a készülékkel van a baj, és nem a gáz minőségével?
Nyílt égésterű kazánnál sem állítasz a levegőn, mert annyit használ, amennyire szüksége van. A kazán alja nyitott, a huzat behúzza a levegőt és kész.
Gáztűzhely kb ugyanez, de még nyitottabb.
Egyébként a szolgáltatón kívül senki sem próbálja megmagyarázni, hogy a készülékkel van a baj.
Vasárnap délben sárga a láng és kétszer annyi idő kell a kotyogósnak, hogy lefőjjön a kávé, reggel meg kék és sokkal gyorsabban megvan, csak úgy, mint estefelé.
Hivatkoznak arra, hogy robbanás veszélyes, ha levegő van a gázcsőben.
Csak azt nem mondják, hogy ahhoz 10-15% metán kell és 85-90% levegő.
3# a gáz és a levegő már égés előtt is keveredik. Ezért lehet beállítani az arányt.
A sárga gázláng nem konkrétan rossz gázt jelent. Lehet nátrium tartalú kisérőanyag, kevés oxigén nélküli égés, kormozódott lerakódás, ami késöbbiekben "égve" szintén ilyen színt ad. De a gáz nyomásváltozása is okozhat ilyen jelenséget.
"Vasárnap délben sárga a láng és kétszer annyi idő kell a kotyogósnak, hogy lefőjjön a kávé, reggel meg kék és sokkal gyorsabban megvan, csak úgy, mint estefelé."
Aha, akkor ez szerinted miért van?
Amúgy meg nem állítottam azt, hogy belekevernek valamit is, valamit benéztél, csak azt, hogy tárolóban esetleg összeszedhet szennyeződést.
Ezt írtam:
"De ez persze csak egy laikus tipp, már ha tényleg igaz, hogy nem tesznek bele semmit."
Ennél a készüléknél fent van a levegő hozzákeverése, a rés méretével állítod. Hogy valamit nem tudsz, az nem azt jelenti, hogy nincsen
#16 A szüleim régi Karancs tűzhelyén még volt ilyen amit írsz, és mikor palackosról átálltunk vezetékesre, akkor a szerelő sem fúvókát cserélt, hanem ott állított, de a mostani beépíthető főzőlapomon eleve nincs mit levenni , és láttam a gázcsapok alját mikor be lett szerelve, és azokon nincs állítási lehetőség, ugyanúgy mint ezeken
> "#14 Igen, csak mint írtam, és nyitok egy kicsit az ablakon, mert a kifelé vezetett szagelszívó miatt muszáj, tehát ez az ok kilőve szerintem."
Nincs kizárva, de nincs kedvem győzködni senkit. Mindenki azt gondol, amit akar, csak ez nem jelenti azt, hogy igaza is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!