Kiszámláznak hatalmas összeget, vagy korrigálják, ha rossz az óra? (víz)
átalányon vagyok
most volt az éves leolvasás, a fogyasztás valószínű jócskán meghaladta amit átalányként befizettem, szóval valszeg rengeteget kell ráfizetnem.
de most tűnt fel, hogy 3 nap alatt elment 2 m3 víz (minigarzonban élek egyedül, lehetetlen, hogy ennyi fogyjon)
kihívom őket az órát bevizsgálni, ha megállapítják, hogy rossz, attól függetlenül kiszámlázzák az eddigi valószínűleg így téves tételt?
amúgy ha meg nem vízművesek javítanak valamit, aztán meg rámfogják, hogy beavatkozás történt az órába..
olya gyökér ellenséges itt a hangnem..
Nem, csak neked nincs fogalmad rola mi miert tortenik.
A vizora a TE felelosseged. Nem szerelheti akarki, csak a vizmuvek engedelyevel rendelkezo szerelo, aki a szereles vagy epp csere utan le is plombalja, ahogy kell. Ettol meg neked kell intezni, neked kell fizetni, es a vizora utani szakaszert (ami ugye a lakashoz tartozik) meg inkabb te vagy a felelos.
Elmultak mar azok az idok, amikor az allam csinalt meg helyetted mindent.
csak azért nem semmi hogy a ház se az enyém, de a falban a csőrendszer meg igen...
azt se tudom hol találok ilyen szerelőt
a mérőórát sem ártana cserélni
mindenesetre már 4 m3 víz ment el az óra szerint szombat óta..amit nem is láttam...
Es, ha meg parszor elismetled a problemadat, attol jobb lesz? Ha most mindannyian sajnalunk, hogy milyen rossz neked, az segit? Nincsenek ismeroseid, szomszedaid? Gondot jelent kimenni a lakasbol? Nincs pl. kozos kepviselo, aki segithet mestert talalni?
Nem megoldast akarsz te, csak sajnaltatni magadat. Sok sikert!
már írtam, hogy tanács jobban jön beszólások helyett.
jelenleg addig jutottam csak el, hogy járhatok a kútra vízért, kancsóva fürödni, stb, mint nagyanyáink.
valószínűsítem nem így kellene pörögnie az órának ahogy.
de az órát csak vízműves cserélheti.
de ugye hívjak szerelőt...
elegem van.
Neked a sajat tehetetlensegedbol van eleged.
Melyik reszet nem ertetted pl. annak, hogy zard el a focsapot, ami az ora elott van, amikor nem vagy otthon? Melyik resze nem vilagos annak, hogy valahol folyik a viz, es meg kell csinaltatni? Melyik resze nem vilagos annak, hogy korantsem az ora lesz a hunyo, hanem a sajat vizvezeteked?
Lusta is vagy, buta is vagy megoldani a problemat. Holnap menj is el a vizmuhoz, es lehetoleg orditva verd a pultot, hogy hogy' gondolhatjak hogy te annyi vizet elpazarolsz, miko' nagyanyad is kutra jart erte.
találtam szerelőt. azt mondta, ingyen megnézi.
olyan nem lehet hogy "lopják" esetleg a vizem? csak mert áramról már hallottam ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!