Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ti hogy osztanátok be ezt a...

Ti hogy osztanátok be ezt a pénzt?

Figyelt kérdés
Következö hónapban kb. 70000 forintom marad kajára. (2 felnött plussz egy kisfiu) Általába ugy szoktam, hogy csinálok egy nagybevásárlást, kb. 30-40 ezerért, és a maradékot osztom el, hogy mondjuk 2-3 ezer per nap. De sokszor igy is szükösen jövök ki honap vége felé, van hogy kölcsön kell kérnem...Hogy jönnék ki jobban?Mások kevesebböl is tudnak gazdálkodni, nekem nem megy...Pedig már illene megtanulnom beosztani a pénzt, van egy 3 éves kisfiam is.
2014. dec. 29. 14:11
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
52%

Ha ennyit nem tudsz beosztani 2 felnőttre és 1 gyerekre, akkor ott nem a pénz mennyiségével, hanem veled van a gond.

Mi ugyanebben a felállásban havi 60-at költünk élelmiszerre. A kólától kezdve a gyümölcsön, húson, zöldségeken át minden kijön belőle! Minek kéne napi 2-3 ezer ft-ot elkölteni még boltban, amikor bevásároltál havi 40-ért??? Csoki, nasi meg efféle szemetek nem kellenek minden nap!

2014. dec. 29. 15:15
 22/27 anonim ***** válasza:
86%
üdítő, energiaital, nassolnivaló... Azt modtad, hogy ezt kell beosztani KAJÁRA... Nos kérlek, ezek amiket leírtál nem kaják. Simán meg lehet lenni nélkülük, igyatok vizet, energiaital helyett kávé, nassolivaló meg elég 1szer egy héten, többi napokon egyetek gyümölcsöt. Nem csak több pénetek lesz, egészségesebbek is lesztek.
2014. dec. 29. 15:22
 23/27 anonim válasza:
91%

Két dolgot javasolok.

Az egyik, hogy készíts bevásárló listát, amihez szigorúan tartod magad. A baj az, hogy mész a sorok közt és mindent bepakolsz a kosárba. Veszel egy csomó felesleges dolgot, aminek a harmada a kukában landol, vagy nélküle is vígan meglennétek. Ami a sorok közt eszedbe jut, azt a következő listára írod fel, ha még otthon is úgy érzed, hogy nem tudsz nélküle élni.

A másik, hogy a blokkokat hozd el, és vezess egy füzetet/excelt, hogy mire költöd a bevásárlást (pékárú, hús, tejtermék, ásványvíz, üdítő, fűszerek, édesség, stb.) A blokkokat írd szét, hogy mire mennyit költöttél, és nézd meg, hogy arányaiban mire megy sok el egy hónapban. Pl ha az ételre költött pénz nagy részén péksütit, édességet vesztek, akkor azt következő hónapban tudatosan csökkenteni tudod.

Érdekes és tanulságos ezt megcsinálni. Mi is így kezdtük és szoktunk le a cukros ivólevekről, mert többet költöttünk rájuk, mint ételre.

2014. dec. 29. 15:47
 24/27 anonim ***** válasza:
77%

Útba esik? Azért mész be?

Nekem hazafele sorban egymás után útba esik egy Interspar, Aldi, Penny, kis Tesco. És sehova nem megyek be.

Unatkozol, azért költöd a pénzt?

2014. dec. 29. 16:57
 25/27 anonim ***** válasza:
87%
Napi 2000-2300 Ft-ból sok mindent ki lehet hozni. Csinálj heti menütervet és csak ahhoz vásárolj be. És hát a nasikat el kell felejteni. A pénztárcád ugyan karcsúsodik, de ti bizton nem.
2014. dec. 29. 18:47
 26/27 anonim ***** válasza:
75%
Mindenképp érdemes úgy vásárolni, hogy átgondolod, mire van tényleg (!) szükség. Csak azért nem érdemes megvenni valamit, mert most épp akciós. Aztán, pl. szerintem a Spar drágább mint a lidl vagy tesco, szóval, érdemes a nagy bevásárlást auchan vagy tesco lidl ben végezni. A vásárlás is lehet egy szokás, megszokás. próbáld meg, hogy nem mégy be mindennap a boltba, hiszen van otthon egy csomó minden.
2014. dec. 30. 00:26
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már biztos vagyok benne hogy bennem van a hiba. Jobban oda fogok figyelni hogy mit vásárolok. Ha elhagyom a nasikat, szerintem még sporolni is tudnák.
2014. dec. 30. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!