Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nagyon sok a villanyszámlánk....

Nagyon sok a villanyszámlánk. Nem értek hozzá, lehet valóban ennyit fogyasztunk, de mégis, hogy lehetne utána járni, hogy minden rendben van-e?

Figyelt kérdés

Mi viszi a legjobban a villanyórát? Tavaly fizettünk átalányban havi 42.000 forintot. Most kijött egy számla, hogy még pluszban kell fizetni 33.000 forintot.

Ez egy kertes családi ház, jelenleg 4-en vagyunk, tavaly 5-en voltunk és mégis most többet kell fizetnünk. Van egy bojler, 2 hűtő, 2 laptop, 1 tévé, 1 mosógép, nyáron fűnyíró, elektromos tűzhely, szagelszívó, nagyjából ennyi ...

2014. jan. 28. 10:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 A kérdező kommentje:
Viszont mi a párommal, rengetegszer mosunk kezet, kutya miatt is és egyébként is. Én napi minimum 20-sor mosok kezet és nem mindig hideg vízzel.
2014. febr. 12. 12:01
 52/70 A kérdező kommentje:
Az is baj, hogy a fürdést 18-20-ig bonyolítjuk mind a négyen.
2014. febr. 12. 12:19
 53/70 anonim ***** válasza:

Van átfolyós villanyból,de azoknak is van ám fogyasztásuk és az árukról ne is beszéljünk...nah meg 4 embernél ilyet és azt fizetni is.....

Télen amúgy a bojler nagyon megnyomja a villanyszámlát (nálunk nyáron eléggé lazára van állítva és a villanyszámlán is látszik) viszont 2 éve csináltattuk a vegyes tüzelésű központi fűtést, egy kombi puffer van így a bojler fűtési szezon alatt be sincs dugva és a fűtéssel együtt megoldott a meleg víz is és a villany számlánk se barátságtalan. Meglehet úgy is oldani,hogy mint egy kinézetre meg stb tök olyan mint egy natúr bojler sőt villannyal is fűt,de rá van kötve a fűtésre így a villannyal csak akkor fűti amikor a kívánt hőfokot nem éri el mert pl már nem fűtötök stb...

2014. febr. 12. 12:56
 54/70 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltál,hogy pár darab ezresért veszel egy fogyasztás mérőt és kipróbálod a bojleren???? Egyből megtudod,hogy az mennyit dob rá a fogyasztásra. Sőt kipróbálhatod a mosógépen meg stb stb
2014. febr. 12. 13:02
 55/70 A kérdező kommentje:

De, de, fogyasztásmérő, persze, veszek, mindjárt nézem is.

Tudjuk, hogy a vegyes tüzelésű kazán lenne a legideálisabb, de sajnos erre most nincsen keret, amúgy tervben van, csak sajnos a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnénk.

2014. febr. 12. 13:15
 56/70 A kérdező kommentje:

Nagyon sokféle fogyasztásmérőt találtam a neten ....

Ez jó lehet? Megvegyem? Vagy milyen vegyek?

[link]

2014. febr. 12. 13:18
 57/70 anonim ***** válasza:
Hú, úgy látom kőkemény dolog ez a bijler! Nem tudom írtad-e, de a fűtés miről is megy nálatok? És akkor egyáltalán nincs gáz?
2014. febr. 12. 13:49
 58/70 A kérdező kommentje:

No, hát a párom "kiröhögött" a fogyasztásmérővel kapcsolatban .... Azt mondja, hogy minek az? Egyértelműen a bojler pörgeti ezerrel az órát.

moira! Mi fával fűtünk és nincsen gáz bevezetve.

2014. febr. 12. 14:08
 59/70 anonim ***** válasza:
Én annyira nem értek a fogyasztás mérőhöz..amúgy én is azokat nézegetem,de szerintem bemegyek egy barkácsáruházba azt amelyik szimpatikusabb azt leveszem a polcról. Nem egy mai darab a mikrónk,sőt csak úgy natúr néha zúg így ki is húzzuk mindig,meg van egy régebbi tv is és a kíváncsiság megesz,hogy mennyit fogyaszthatnak. Nekünk házon belül van a villanyóra és jövet menet a szemem kiveri főleg amikor nagyon pörög (amúgy havonta diktálok) és 4 éve mióta itt lakunk már kezd kicsit beteges szenvedélyemmé válni a villany fogyasztásának a lecsökkentése.... ami nagyon sikeresnek mondható el
2014. febr. 12. 14:49
 60/70 anonim ***** válasza:
Esetleg még használhat, ha a zuhanyzóra, csapokra porlasztót tesztek, nekem az van mindenhol, így kevesebb víz folyik át. Sajnos nálunk a vízszámla volt magas, épp ma jöttek meg a csekkek, most 9300 Ft a villany és 9500 Ft a víz, pár éve még mindkettő duplája volt, elég jól sikerült leredukálnom. De nekünk gáz fűti a meleg vizet is, így van gázszámlánk is, ami most 13000 Ft. Én is sokat mosok kezet és annyiból rossz ez a keverős csaptelep, hogy nekem is mindig bekapcsol a vízmelegítő ha megnyitom a csapot középállásban. Már tervezem, hogy lecserélem olyanra, amin külön csap nyitja a hideg és a meleg vizet.
2014. febr. 12. 14:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!