Csöpögő csap esete-valóban lehet vele spórolni?
Azt olvastam, ha csak annyira nyitod meg a csapot, hogy éppen csöpögjön, és aláraksz egy vödröt, a vízóra nem mozdul meg, és így a nap folyamán összegyűlik a sok víz.
Ez igaz?? Mire lehetne felhasználni ezt a vizet?
Csöpögni egy csap,többféle intenzitással is tud.Ez itt a mérvadó.Csöppenhet 15-20 mp kén is ,megy gyorsan is .Ilyenkor a cseppek még nagyobbak is .Ezt már észreveszi
a víz óra .A víz óra működése a víz áramlásán alapszik .
Egy ferde sűrű lamellákkal ellátott kerék van bent.Hasonlóan ,mint egy ventilátor lapát.Nagyon kicsi vízmozgás még átszivárog rajt,de ezzel melegben még a szomjad sem tudnád oltani .
" Világ hülyéi egyesüljetek! Ekkora baromságot ritkán hallani, de azért csöpögtessél nyugodtan."
KIPRÓBÁLTAD????
Én is hitetlenkedve olvastam a kérdést de azért én tettem egy próbát. Eredmény rendkívül meglepő lett!! Kereken 2 perc alatt folyt ki 1 liter, miközben az óra meg se mozdult. Ami annyit jelent hogy elméletileg havi több mint 20 köbméter havonta ha folyamatosan menne. Nyilván ennél valamivel kevesebb, hiszen néha azért rendesen is meg kell nyitni a csapot.
Rendkívül meglepő és én köszönöm a kérdést írónak az ötletet. Tényleg nem gondoltam volna, hogy ennyire működik, én is nagy hülyeségnek gondoltam amikor a kérdést olvastam! Próbáljatok ki és mérjétek a kifolyt vizet és az eltelt időt. Aztán szorozzatok fel 1 napra vagy egy hónapra.
(Másnál nem biztos, hogy ilyen jó lesz az eredmény mint nálam mert itt hideg és meleg víznek is külön van óra, de fele ilyen jó eredmény másnál is lehet!)
Hogy mire lehet használni azt még nem tudom. Kertes házban egyértelműen ingyen locsolásra.
Ja és nem csöpögött hanem nagyon lassan folyt. Bőven több víz jött ki mint ami egy háztartásban a fogmoso víz. WC tartály pl nálunk 20 perc alatt tele lenne. Elméletileg átlagosan ez több mint elég mert nem használod ugye 20 percenként. Gyakorlatilag viszont néha rögtön egymás után, máskor órákig senki.
Persze ha nagyobb WC tartály lenne akkor máris működne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!