Vannak olyan sütőedények, amikre azt mondják, hogy a speciális bevonat miatt olaj nélkül, vagy egy csepp olajjal lehet sütni bennük. Nekem is van ilyen és valóban. De mi ennek a fizikai magyarázata? Hogyan működnek?
Figyelt kérdés
2014. jan. 3. 22:30
1/6 anonim válasza:
Tapadásmentes bevonata van. Sok edénynél azért kell bele sok olaj, hogy felússzon benne amit sütsz, vagy hirtelen megkérgesedik a forró olajtól és azért nem ragad le.
2/6 A kérdező kommentje:
és mitől tapadásmentes? Mi a fizikai magyarázata?
2014. jan. 4. 11:41
3/6 sztrecskó válasza:
a teflont a nasa fejlesztette ki, azt hitték, majd az űrrepülőgépek építésénél nagyon hasznos lesz. Aztán kiderült, hogy sokkal hasznosabb a konyhában.
A polimerek nagyon jó tulajdonságokkal rendelkeznek.
A teflon egyszerűen egy anyag, ami tapadásmentes. Bővebb információkért szerintem keress valami kémiatanárt, vagy ezt a kérdést írd ki a tudományokhoz is.
4/6 anonim válasza:
A teflont 1938-ban fedezték fel véletlenül, a NASA-t pedig 1958-ban hozták létre.
5/6 anonim válasza:
De akkor hogy tudták megalakulás előtt 20 évvel felfedezni?
Valaki itt nem mondott igazat. ;-)
6/6 A kérdező kommentje:
nem tudna valaki válaszolni az eredeti kérdésre?
2014. febr. 12. 17:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!