Nagyon sok a villanyszámlánk. Nem értek hozzá, lehet valóban ennyit fogyasztunk, de mégis, hogy lehetne utána járni, hogy minden rendben van-e?
Mi viszi a legjobban a villanyórát? Tavaly fizettünk átalányban havi 42.000 forintot. Most kijött egy számla, hogy még pluszban kell fizetni 33.000 forintot.
Ez egy kertes családi ház, jelenleg 4-en vagyunk, tavaly 5-en voltunk és mégis most többet kell fizetnünk. Van egy bojler, 2 hűtő, 2 laptop, 1 tévé, 1 mosógép, nyáron fűnyíró, elektromos tűzhely, szagelszívó, nagyjából ennyi ...
anyam is a regit hasznalja regi "szaratov" nem tudom leirni, ott az A osztalyos, de nem...
ennek ellenere tizenparezer szokott lenni.
Mikor volt a bojler karbantartva?
Mert simán megehet annyit.
Úgy 2 éve lehetett.
Az jutott még eszembe, hogy akik max. 15.000-öt fizetnek, ők biztos napközben dolgoznak, de mi itthonról dolgozunk a férjemmel, mi egész nap itthon vagyunk. Nem itt van a magyarázat?
Én írtam, hogy ketten vagyunk s az átalány 14-15000. Legalább egyikünk egész nap itthon van s villannyal fűtünk. Az, hogy valaki itthon van, olyan veszettül nem dobja meg a költségeket. Oké, a világítás, esetleg a főzés picit több, de a fürdés ugyanaz, a hűtő se nagyon más (jó, lehet, hogy többször nyitja a hűtőt az ember, ha itthon van, de kétlem, hogy ez olyan sokat számítana), a mosás sem... A tv és a számítógép sem olyan durva, hogy indokolja az Általad írt szintet, kivéve talán, ha valaki valami extrém zabálós géppel játszik nonstop. Az enyém szinte egész nap megy, többnyire erősítővel és hangfalakkal, annyira nem vészes. Ha éjjel-nappal menne, akkor sem lenne napi 3 kWh... Persze vannak zabálósabb gépek, de a laptopok pont hogy keveset fogyasztanak, túl is melegednének, ha nem azt tennék... Bár konkrét adataim nincsenek, ahogy a tv-ről sem, de nem hiszem, hogy bármelyik olyan durva lenne.
A bojlerek durva fogyasztásáról, főleg vízkövesen s persze forróra tekerve, már én is hallottam. De nem tudom, annak a fogyasztása meddig tud felmenni extrém esetben. Az teljesen természetes, hogy amikor épp melegít, akkor igencsak tekeri az órát, a mienk is nagy teljesítményű, de ugyebár addig megy, ameddig eléri a víz a megfelelő hőfokot, nem folyton. Talán meg lehetne nézni, hogy az idő mennyi részében világít, vagyis fűt...? Bár nem állhattok mellette folyton...
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon rendesek vagytok, hogy segítetek.
Utána nézek ennek a kütyünek amit javasoltok, meg fogom venni.
Az bojler az maximumra van tekerve, mert egy 120 literes bojlerre 4-en vagyunk. Ha lejjebb vennénk, mondjuk médiumra, akkor kevesebbet fogyasztana?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!