Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Jól döntöttem? Szóval elhunyt...

Jól döntöttem? Szóval elhunyt egy hozzátartozóm december elején aki hátrahagyott tartozást a közműveknél. Ő nem volt tulajdonos csak haszonélvezeti joga volt az ingatlanban.

Figyelt kérdés
Én elmentem hogy átirassam a közmű szerződéseket az én nevemre, de azt mondták muszáj kifizetni a tartozást arra hivatkozva hogy addig nem tudnak csinálni semmit. De ha én lemondtam minden örökségről akkor is muszáj volt kifizetni a tartozást vagy meglehetett volna oldani hogy nem mert ugye vitte magával.
tegnap 21:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
De miért akartad átíratni a közműveket a nevedre, ha nem is voltál örökös, mert lemondtál róla? ?
tegnap 21:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is kíváncsi lennék, milyen alapon iratod át a nevedre, mert releváns lenne.
tegnap 22:33
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

A haszonélvezetet örökölted?

A "holtig tartó haszonélvezetet"??? És még le is mondtál róla, de a közműveket azért a nevedre írattad?

Valamit szerintem félreértettél/-írtál, mert ha ez nem kamu, akkor fogalmad sincs arról, hogy mi történt...

tegnap 23:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom kerdezo a tulaj, az elhunyt pedig haszonelvezo volt, igy ugyan nem orokolt semmit, de a hazat szeretne hasznalni. Eleg hetkoznapi szituacio.
tegnap 23:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul fogalmaztam meg, de a 4-es jól írta
tegnap 23:30
 6/14 A kérdező kommentje:
Én vagyok a tulajdonos, és aki elhunyt volt a haszonélvező
tegnap 23:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

#5 Igen, rosszul fogalmaztad meg csak a lényeg nem derült ki, hogy te vagy az örökös vagy a tulaj voltál te eleve.

A haszonélvező számláit a haszonélvező hagyatékából kellene kifizetni. Ha van miből akkor az örökösöktől kell ezt kérned a hagyatéki tárgyalás során.

Ha nincs akkor meg mindenképpen neked kell fizetned. A szerződéseket nem lehet addig más nevére írni amíg nincsen a fogyasztás kifizetve, különben egyszerűen mindenki aki tartozást halmoz fel az csak átíratná valaki másra és onnantól senkin nem tudná a szolgáltató behajtani.

Attól mert kifizetted még nem vesztettél semmit ha vannak örökösei és van hagyatéka. Akkor csak abból kell kérned a megfizetését.

ma 00:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Azert nem lenne ilyen egyszeru a trukk, attol hogy a hazat eladja valaki, a tartozasa nem szunik meg, ugyanugy ki kell fizetnie. Ha meghal, az ugye mas kerdes, de ezzel meg nehez trukkozni.
ma 00:36
 9/14 A kérdező kommentje:
7-esnek, én vagyok a tulaj és az örökös is egyben. De mivel minden az én nevemre lett írva kivéve a hitelek. Ezért lemondtam mindenről. Ezért gondoltam hogy akkor az is megszűnik mert ugye nincs örökség azáltal hogy minden az enyém volt eleve is.
ma 00:58
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

#9 Nem tudsz lemondani arról amit nem lehet örökölni.

Ha te voltál az ingatlan tulajdonosa akkor az nem része a hagyatéknak. A haszonélvezetet nem lehet örökölni.

"én vagyok a tulaj és az örökös is egyben"

Minek lettél a tulajdonosa és mikor? Mit örököltél?

"De mivel minden az én nevemre lett írva kivéve a hitelek. Ezért lemondtam mindenről."

Ilyen nincsen. Nem lehet válogatni vagy egyben mondasz le a teljes örökségről vagy megtartod. a hiteleket pedig a hagyatékból ki kell elégíteni, nincs olyan hogy örökölsz kivéve a hiteleket.

Megint a kérdés mit örököltél, mikor, kitől és milyen hitelről van szó?

"Ezért gondoltam hogy akkor az is megszűnik mert ugye nincs örökség azáltal hogy minden az enyém volt eleve is."

Ez nem így van. Nagyon kevered a dolgokat szerintem.

ma 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!